T-Pain

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
T-Pain
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
T-Pain (Αγγλικά)
Γέννηση30  Σεπτεμβρίου 1984[1]
Ταλαχάσι
ΨευδώνυμοT-Pain, Nappy Boy, Teddy Pain και Teddy Penderazzdown
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΘρησκείαΙσλάμ
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[2]
ΣπουδέςJames S. Rickards High School[3]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
τραγουδοποιός
ράπερ
μουσικός παραγωγός
Περίοδος ακμής1999
Οικογένεια
ΣύζυγοςAmber Najm (από 2003)
Ιστότοπος
tpain.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

O Φαχίμ Ρασίντ Ναζμ (Faheem Rasheed Najm, 30 Σεπτεμβρίου 1985), γνωστός ως T-Pain, είναι βραβευμένος με Grammy Αμερικανός ράπερ, παραγωγός, συνθέτης, τραγουδιστής καθώς και ηθοποιός και παρουσιαστής. Έγινε ευρύτερα γνωστός από το πρώτο του single με τίτλο "I'm Sprung".

Το πρώτο του άλμπουμ "Rappa Ternt Sanga" κυκλοφόρησε το 2005, ενώ το 2007 το δεύτερό του άλμπουμ με τίτλo "Epiphany" έφτασε στην κορυφή των αμερικάνικων charts. Μέχρι σήμερα κυκλοφόρησε τέσσερα ακόμη albums, τα "Three Ringz", "Revolver", "Oblivion" και "1UP". O T-Pain έχει κυκλοφορήσει πολλά επιτυχημένα singles όπως τα "Bartender", "Buy U A Drank", "5 O'Clock", "Up Down (Do This All Day)" και "Can't Believe It".

Έχει επιπλέον σημαντική συνεισφορά ως guest καλλιτέχνης σε επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών, όπως τα "Low" του Flo Rida, "All I Do Is Win" του DJ Khaled, "Hey Baby (Drop It To The Floor)" του Pitbull, "Cyclone" του Baby Bash και "Out Of My Head" των Playmen.

Έχει κερδίσει έξι Grammys, ένα για το "Good Life" με τον Kanye West, ένα για το "Βlame It (On The Alcohol)" με τον Jamie Foxx και δυο για την συνεισφορά του στα "Tha Carter III" του Lil Wayne, "24K Magic" του Bruno Mars και "Coloring Book" του Chance The Rapper.

Τον Φεβρουάριο του 2019 κατέκτησε τη πρώτη θέση στον διαγωνισμό "The Masked Singer", με τον χαρακτήρα Monster.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 www.musictimes.com/articles/21666/20141224/t-pain-wikipedia-fact-fiction-stage-name-origins-real-birth-year-tallahassee-stoicville-watch.htm. Ανακτήθηκε στις 28  Ιουνίου 2021.
  2. CONOR.SI. 157664355.
  3. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα T-Pain στο Wikimedia Commons