Philip Morris International

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Philip Morris International Inc.
Νομική μορφήPublic
ΚλάδοςΚαπνός
Ίδρυση1900
ΙδρυτήςΦίλιπ Μόρρις
ΈδραΝέα Υόρκη, ΗΠΑ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΠροϊόνταΤσιγάρα
Υπάλληλοι82.500 (2014)[1]
ΘυγατρικέςSampoerna
PMFTC, Inc.
Benson & Hedges
Παπαστράτος
Ιστότοποςpmi.com
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Λογαριασμός στο YouTube
Commons page Πολυμέσα

Η Philip Morris International Inc. (PMI) είναι αμερικανική καπνοβιομηχανία με προϊόντα που πωλούνται σε περισσότερες από 200 χώρες και μερίδιο 15,6% της διεθνούς αγοράς τσιγάρων εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Το καλύτερο και πιο αναγνωρισμένο προϊόν πώλησης της εταιρείας είναι η Marlboro.

Μέχρι την απόσχιση (spin-off) του Μαρτίου του 2008, η Philip Morris International αποτελούσε εταιρεία του ομίλου Altria. Η Altria εξήγησε την απόσχιση, υποστηρίζοντας ότι η ΡΜΙ θα έχει περισσότερη "ελευθερία" έξω από τους περιορισμούς της εταιρικής ιδιοκτησίας των ΗΠΑ, από την άποψη των πιθανών διαφορών και των νομοθετικών περιορισμών "στη συνέχιση της αύξησης των πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές", ενώ η Altria εστιάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.[2] Οι μέτοχοι της Altria έδωσαν μετοχές στην PMI, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και σε άλλες αγορές.

Η επιχειρησιακή έδρα της εταιρείας είναι στη Λωζάννη της Ελβετίας, αν και τα κεντρικά γραφεία παραμένουν στη Νέα Υόρκη. Δε λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι μάρκες της Philip Morris εκεί εξακολουθούν να ανήκουν στον πρώην ιδιοκτήτη της PMI, την Altria.

Επειδή ο καπνός, το κύριο συστατικό των τσιγάρων, είναι η μεγαλύτερη αιτία αποτρέψιμων θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο[3] και είναι εθιστικός, οι δραστηριότητες της εταιρείας (και των ανταγωνιστών της) είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενες και γίνονται όλο και περισσότερο αντικείμενα δικαστικών διαφορών και περιοριστικών νομοθεσιών από ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις των προϊόντων της στην υγεία.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]