Moody's Investors Service

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Moody's)
Moody's Investors Service
Νομική μορφήSubsidiary
ΠροκάτοχοςMoody's Analyses Publishing Company
Ίδρυση1909
ΈδραΝέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΜητρικήMoody's Corporation
Ιστότοποςmoodys.com
Commons page Πολυμέσα

Η Moody's Investors Service, που συχνά αναφέρεται ως Moody's, είναι οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και αποτελεί τμήμα της Moody's Corporation, που αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή γραμμή της εταιρείας, των επιχειρήσεων και της ιστορικής επωνυμίας της. Η Moody's Investors Service παρέχει διεθνή οικονομική έρευνα για ομόλογα που εκδίδονται από τις εμπορικές και κυβερνητικές οντότητες και, μαζί με τη Standard & Poor's και τη Fitch, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, τους λεγόμενους και ως Big Three.

Η εταιρεία κατατάσσει την πιστοληπτική ικανότητα των δανειοληπτών χρησιμοποιώντας μια τυποποιημένη βαθμολογική κλίμακα που μετρά την αναμενόμενη ζημία των επενδυτών σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων. Η Moody's Investors Service βαθμολογεί χρεόγραφα σε διάφορα τμήματα της αγοράς που συνδέονται με δημόσια και εμπορικά χρεόγραφα στην αγορά ομολόγων. Αυτές περιλαμβάνουν την κυβερνητικά, δημοτικά και εταιρικά ομόλογα, διαχείριση επενδύσεων, όπως αμοιβαία κεφάλαια της χρηματαγοράς, κεφάλαια σταθερού εισοδήματος και αντισταθμιστικά κεφάλαια τα λεγόμενα και ως hedge funds, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και των μη τραπεζικών εταιρειών χρηματοδότησης και κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων σε διαρθρωμένα οικονομικά.[1] Η βαθμολογική κλίμακα του συστήματος αξιολόγησης κυμαίνεται από ΑΑΑ έως C, με το Aaa είναι η υψηλότερη ποιότητα και το C η χαμηλότερη ποιότητα.

Η Mood'y ιδρύθηκε από τον Τζον Μούντι το 1909 για την παραγωγή εγχειριδίων στατιστικών στοιχείων που σχετίζονται με μετοχές, ομόλογα και αξιολογήσεις ομολόγων. Το 1975, η εταιρεία αναγνωρίστηκε ως ένας Εθνικά Αναγνωρισμένος Οργανισμός Στατιστικής Αξιολόγησης (NRSRO) από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μετά από αρκετές δεκαετίες υπό την ιδιοκτησία της Dun & Bradstreet, η Moody's Investors Service έγινε διακριτή εταιρεία το 2000, ενώ Mood'y Corporation έγινε εταιρεία χαρτοφυλακίου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Market Segment». moodys.com. Moody's Investors Service. 2011. Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2011. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]