Mirror's Edge

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Mirror's Edge
ΔημιουργόςDICE
ΕκδότηςElectronic Arts
ΠλατφόρμαWindows Phone, Xbox 360, PlayStation 3, Microsoft Windows και iOS
Ημ/νία κυκλοφορίας12  Νοεμβρίου 2008
δεδομένα (π  σ  ε )

Το Mirror's Edge είναι βιντεοπαιχνίδι πρώτου προσώπου δράσης-περιπέτειας που αναπτύχθηκε από την EA DICE και δημοσιεύτηκε από την Electronic Arts. Το παιχνίδι είχε ανακοινωθεί στις 10 Ιουλίου του 2007, και κυκλοφόρησε για το Xbox 360 και το PlayStation 3, τον Νοέμβριο του 2008. Η έκδοση για τα Microsoft Windows κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου του 2009. Το Mirror's Edge τροφοδοτείται από την Unreal Engine 3, με την προσθήκη από μια νέα λύση φωτισμού, που αναπτύχθηκε από την Illuminate Labs σε συνεργασία με την DICE.

Το Mirror's Edge διαδραματίζεται σε μια σχεδόν-φουτουριστική δυστοπική κοινωνία, στην οποία ένα δίκτυο από «δρομείς», μεταξύ των οποίων η πρωταγωνίστρια Faith, ενεργούν ως μεταφορείς για τη μετάδοση μηνυμάτων, ενώ αποφύγουν την κυβερνητική επιτήρηση. Το στυλ του τρισδιάστατου παιχνιδιού πλατφόρμας, είναι ο παίκτης να καθοδηγεί την Faith στις στέγες, κατά μήκος των τοίχων μέσω των φρεάτιον εξαερισμού, και άλλων εντός του αστικού περιβάλλοντος, με την προσπέραση των εμποδίων χρησιμοποιώντας κινήσεις εμπνευσμένες από το παρκούρ. Το παιχνίδι έχει στυλ με έντονα χρώματα και διαφέρει από τα περισσότερα προηγούμενα βιντεοπαιχνίδια πρώτου προσώπου που επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων όσον αφορά το 3D περιβάλλον του. Αυτό επιτρέπει ένα ευρύτερο φάσμα των ενεργειών-όπως η ολίσθηση κάτω από τα εμπόδια, πτώση και το τρέξιμο στον τοίχο.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υπόβαθρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Mirror's Edge λαμβάνει χώρα σε μια «ουτοπική» πόλη,[1] όπου η ζωή είναι άνετη και η εγκληματικότητα σχεδόν ανύπαρκτη. Όμως η πόλη-κράτος της ευδαιμονίας είναι στην πραγματικότητα η υλοποίηση ενός αυταρχικού και ολοκληρωτικού στρατιωτικού καθεστώτος, το οποίο παρακολουθεί όλες τις επικοινωνίες, ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης, κατασκοπεύει τους πολίτες και έχει πολιτικές που περιλαμβάνουν την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος και του αλκοόλ. Η πόλη δραστηριοποιείται επίσης δοκιμές ψεύδους και εκτελείται σε μια επίφαση δημοκρατίας. Δεκαοκτώ χρόνια πριν από τα γεγονότα του παιχνιδιού, είχαν ανοίξει πυρ σε διαμαρτυρία κατά τον κανόνα τους, σκοτώνοντας πολλούς αμάχους. Καθώς αρχίζει η ιστορία οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και ένας νέος υποψήφιο, ο Robert Pope, αποτελεί πρόκληση τον νυν Δήμαρχο Κάλαχαν σε μια εξέδρα της απορρύθμισης.

Σε άλλα μέσα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Μάιο του 2016 η Endemol Shine North America ανακοίνωσε ότι παράγει μια τηλεοπτική εκπομπή που θα βασίζεται στο Mirror's Edge.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Archive-Stephen-Totilo. «EA Discusses 'Mirror's Edge' Sickness Concerns, Lack Of Color Green». MTV News (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 
  2. «Mirror's Edge TV show in the works». VideoGamer.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 11 Μαρτίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]