Lumiere TV

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Lumière TV
Το λογότυπο του Lumière TV
Ίδρυση31 Ιανουαρίου 1992
Πρώτη λειτουργία1993[1]
Έναρξη λειτουργίαςΙούνιος 1993
Τέλος λειτουργίας9 Ιανουαρίου 2014[1]
ΙδιοκτήτηςLumière TV PLC
Συνεργαζόμενα κανάλιαAlfa TV
Χώρα Κύπρος
ΓλώσσαΕλληνικά
Περιοχή εκπομπήςΠαγκύπρια
Ιστοσελίδαltv.tv (αρχείο)
Λήψη
Δορυφορικά
NOVA ΚύπρουΘέση 15
CableNetΘέση 10
CytaΘέση 10
Καλωδιακά
LTV1Θέση 1
LTV2Θέση 2
(π  σ  ε )

Η Lumière TV (LTV) ήταν υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης και η πρώτη που λειτουργούσε στην Κύπρο.[2] Ανήκε ιδιοκτησιακά στην Lumière TV Public Company Limited η οποία συστάθηκε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 1992 και τέθηκε σε διάλυση στις 21 Μαρτίου 2016.[3] Αναμεταδότες είχαν δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα, που επέτρεπαν περισσότερο από το 80% του πληθυσμού να λαμβάνουν τις υπηρεσίες αυτές.

Η Lumière TV ήταν αρχικά διαθέσιμη στην πλατφόρμα της NOVA Κύπρου, αλλά ύστερα από οικονομικές διαμάχες, μεταφέρθηκε στην πλατφόρμα της Athina Sat. Ωστόσο, στις 3 Μαρτίου 2008 η Lumière TV ήταν πάλι διαθέσιμη μέσω της NOVA Κύπρου μετά από μια νέα συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών ενώ παράλληλα ήταν διαθέσιμη μέσω των παροχών IPTV Cyta και Primetel. Στα τέλη Αυγούστου του 2015 η LTV λόγω οικονομικών προβλημάτων, διέκοψε τις δραστηριότητές της και σταμάτησε να εκπέμπει.

Κανάλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Lumière TV περιείχε εννέα τηλεοπτικά κανάλια:

LTV[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ήταν το κύριο κανάλι της Lumière TV που λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο προβάλλοντας ψυχαγωγικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων και αθλητικά προγράμματα, live αγώνες ποδοσφαίρου του Champions League, ταινίες Blockbuster, κινηματογραφικές ταινίες, κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές, προγράμματα τρόπου ζωής και reality shows.

LTV1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο και προέβαλλε αθλητικές εκδηλώσεις σε ζωντανή μετάδοση και προγράμματα που αφορούν τον αθλητισμό. Το περιεχόμενο ψυχαγωγίας περιελάμβανε επίσης παιδικά προγράμματα του παιδικού καναλιού Nickelodeon και μια μεγάλη ποικιλία από ταινίες κινουμένων σχεδίων που μεταδίδονταν καθημερινά.

LTV2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο και προέβαλλε τηλεοπτικές σειρές και μίνι-σειρές από τα μεγαλύτερα αμερικανικά στούντιο. Περιελάμβανε επίσης ταινίες και προγράμματα γενικού ενδιαφέροντος.

LTV3[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο και μετέδιδε πρεμιέρες ταινιών του Blockbuster, τηλεοπτικές ταινίες και παλιές ταινίες.

LTV Sports 1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο μεταδίδοντας στιγμιότυπα και αθλητικές εκπομπές για τις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, όπως το Πρωτάθλημα Cyta, το Κύπελλο Κύπρου, την Barclays Premier League, την Bundesliga και την Primera Division. Επίσης, μετέδιδε μπάσκετ, τένις, γκολφ, αθλητικές εκδηλώσεις κινητήρα και καθώς και το ΝΒΑ.

LTV Sports 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κανάλι είχε ως στόχο να συμπληρώσει το LTV Sports 1 σε περιπτώσεις ταυτόχρονης ή πολλαπλής μετάδοσης εκδηλώσεις, όπως η Barclays Premier League, την Primera Division, την ελληνική Superleague κ.ά. Μετέδιδε επίσης ζωντανές εκδηλώσεις τένις και εβδομαδιαία highlights του ποδοσφαίρου.

LTV Sports HD[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κανάλι προέβαλλε ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλα αθλήματα σε υψηλή ευκρίνεια HD.

LTV Premier HD[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το ψηφιακό κανάλι της Premier League. Προέβαλλε σε ζωντανή μετάδοση 380 ποδοσφαιρικούς αγώνες και 400 αγώνες ντέρμπι από πολλές δεκαετίες πριν.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 Μιλτιάδους, Ηρόδοτος (31 Δεκεμβρίου 2015). «TV και μπάλα στην Κύπρο». 24sports.com.cy. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Φεβρουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2016. 
  2. «LTV shuts down». Cyprus Mail. 22 Αυγούστου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 20 Μαρτίου 2016. 
  3. «LUMIERE TV PUBLIC COMPANY LIMITED». OpenCorporates.com. 

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]