Little Mix

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Little mix)
Το συγκρότημα Little Mix επί σκηνής

Οι Little Mix είναι Βρετανικό γυναικείο μουσικό συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2011, στον 8ο κύκλο του Βρετανικού X-Factor. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν αρχικά η Jade Thirlwall, η Perrie Edwards, η Leigh-Anne Pinnock και η Jesy Nelson, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου 2020 η Nelson ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το συγκρότημα. Αποτελούν μάλιστα το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που κέρδισε το διαγωνισμό και η νίκη τους, τους εξασφάλισε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με τη Syco Music. Από αυτή κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους τραγούδι σε διασκευή, που ονομαζόταν Cannonball.

Οι Little Mix κυκλοφόρησαν το 2012 το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο DNA και κατάφεραν να φτάσουν στο Top 10 δέκα χωρών στις οποίες ανήκουν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό τις έκανε το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που έφτασε στο Top 5 της Αμερικής με το ντεμπούτο άλμπουμ τους μετά τις Pussycat Dolls αλλά και να φτάσουν αυτή τη θέση ως βρετανικό συγκρότημα, σπάζοντας το ρεκόρ των Spice Girls. Από το δίσκο ξεχώρισε το τραγούδι Wings που έφτασε στην πρώτη θέση των charts. Το δεύτερο άλμπουμ τους ονομαζόταν Salute και κατάφερε να μπει και πάλι στο Top 10 της Αγγλίας και της Αμερικής και περιείχε τραγούδια όπως το Salute και το Move. Το 2015 οι Little Mix κυκλοφόρησαν το τρίτο τους άλμπουμ, Get Weird, το οποίο αποτελεί το πιο κερδοφόρο και επιτυχημένο τους από άποψης ραδιοφώνου στη Μεγάλη Βρετανία. Περιείχε τραγούδια όπως το Black Magic, που προτάθηκε για Brit Award το 2016, Love Me Like You, Hair και Secret Love Song. Το 2016 κυκλοφόρησε η τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Glory Days φτάνοντας στο νούμερο 1 των ραδιοφώνων της Βρετανίας και κάνοντας τις περισσότερες πωλήσεις ξεπερνώντας το ρεκόρ των Spice Girls από το 1997. Το πρώτο τους single, Shout Out To My Ex, έγινε το τέταρτο νούμερο 1 τους. Το 2018 δημοσίευσαν και το 5ο άλμπουμ τους, το LM5. Περιέχει διάφορα τραγούδια μέσα με τα περισσότερα να έχουν θέμα τον φεμινισμό, το να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, την αγάπη και τους haters τους. Ένα από αυτά είναι το Woman Like Me.

Το συγκρότημα έχει λάβει αρκετά βραβεία στη μέχρι τώρα πορεία του όπως MTV Europe Music Awards, Teen Choice Awards κι Glamour Awards αλλά έχει και υποψηφιότητες στα Brit Awards και στα Japanese MTV Video Music Awards. Επίσης, αποτελούν το 1ο γυναικείο συγκρότημα όπου βίντεό τους έλαβε επιβεβαίωση από το YouTube, και συνολικά έχει 5 πλατινένια άλμπουμ και 11 επιβεβαιωμένα singles στη Μεγάλη Βρετανία.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σχηματισμός και X-Factor[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Little Mix στη σκηνή του Βρετανικού X-Factor

Το 2011 το κάθε κορίτσι ξεχωριστά αποφάσισε να λάβει μέρος στον 8ο κύκλο του Βρετανικού X-Factor αλλά απέτυχαν να περάσουν στα bootcamp. Οι κριτές τις έβαλαν σε 2 ξεχωριστά συγκροτήματα μαζί και με άλλες κοπέλες αλλά στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού δεν κατάφεραν να προκριθούν. Ωστόσο, οι κριτές αποφάσισαν να ενώσουν τη Jesy, τη Jade, την Perrie και τη Leigh-Anne σε ένα συγκρότημα και να τους δώσουν μία ακόμα ευκαιρία.

Το συγκρότημα αρχικά ονομάστηκε Rhythmix αλλά επειδή ο τίτλος υπήρχε ήδη αναγκάστηκαν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και ονομάστηκαν Little Mix. Μέντοράς τους ήταν η ελληνικής καταγωγής, Tulisa Contostavlos. Το πρώτο τραγούδι που ερμήνευσαν ήταν το Super Bass της Νίκι Μινάζ και έλαβαν εξαιρετικές κριτικές. Στον ημιτελικό τραγούδησαν το You Keep Me Hangin' On για το οποίο έλαβαν την πιο αρνητική τους κριτική και το If I Were A Boy της Μπιγιόνσε για το οποίο άκουσαν εξαιρετικά λόγια.

Στις 11 Δεκεμβρίου 2011, οι Little Mix κέρδισαν το μουσικό διαγωνισμό και αποτέλεσαν το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που τα κατάφερε. Επιπλέον, στις 17 Δεκεμβρίου 2011 προβλήθηκε μία εκπομπή για την πορεία τους στο X-Factor με τίτλο The Xtra Factor: The Winner's Story.

2012-2013: DNA και διεθνής ανακάλυψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Little Mix κατά τη διάρκεια της "DNA Tour"

Στις 25 Ιανουαρίου 2012, οι Little Mix έκαναν μια εμφάνιση στα Εθνικά Τηλεοπτικά Βραβεία και εκτέλεσαν το τραγούδι των En Vogue "Don't Let Go (Love)". Συνοδεύτηκαν, επίσης, από τους κριτές Gary Barlow και Tulisa Contostavlos στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο Καλύτερου Σόου Ταλέντων επειδή είχαν κερδίσει το X-Factor. Τον Μάιο του 2012, οι Little Mix υπέγραψαν μια συμφωνία με την Vivid και την Bravado για να κυκλοφορήσουν προϊόντα υπογραφής τους όπως κούκλες, παζλ, αξεσουάρ και παιχνίδια. Έκαναν μάλιστα και μία επανεκτέλεση του τραγουδιού των Fun, We Are Young με θετικές κριτικές για την αρμονία του γκρουπ λίγο πριν την κυκλοφορία του Wings.

Το συγκεκριμένο τραγούδι το ερμήνευσαν πρώτη φορά την 1η Ιουλίου 2012 και έγινε αμέσως νούμερο 1 στα ραδιόφωνα. Στις 31 Αυγούστου η αυτοβιογραφία του συγκροτήματος με τίτλο Ready To Fly, κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins ενώ πραγματοποίησαν και μία περιοδεία μίας εβδομάδας στην Αυστραλία παρουσιάζοντας το τραγούδι τους και στο αντίστοιχο X-Factor. Το Wings έφτασε ως τη δεύτερη θέση στα iTunes της Αυστραλίας. Το ντεμπούτο άλμπουμ, DNA, τους κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012 φτάνοντας και την τρίτη θέση στην Ιρλανδία, ενώ το ομώνυμο τραγούδι είχε κυκλοφορήσει ως το δεύτερο single τον Οκτώβριο. Τον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψαν μία τεράστια συμφωνία με την Columbia Records που κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου το Wings στην Αμερική. Στις 3 Φεβρουαρίου του 2013, κυκλοφόρησαν το Change Your Life, ως τρίτο single, το οποίο έφτασε στο νούμερο 12 στα ραδιόφωνα του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις 4 Μαρτίου του 2013, ανακοινώθηκε ότι το «How Ya Doin?" θα κυκλοφορήσει ως το τέταρτο και τελευταίο single από το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Στις 21 Μαρτίου ανακοινώθηκε πως στο τραγούδι θα συμμετέχει και η βραβευμένη με Grammy ράπερ, Missy Elliott. Μέσω του μουσικού βίντεο του «How Ya Doin?" το συγκρότημα κυκλοφόρησε τη βαφή μαλλιών Live Colour XXL της Schwarzkopf.

2013–2014: Salute και "Word Up!"[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Μάρτιο του 2013, οι Little Mix ξεκίνησαν την πρώτη διαφημιστική εκστρατεία τους στις ΗΠΑ. Σε πολλαπλές συνεντεύξεις σε διάφορες ιστοσελίδες και στο ραδιόφωνο, τα κορίτσια είπαν ότι θα αρχίσουν να εργάζονται για το δεύτερο άλμπουμ τους τον Απρίλιο.Το συγκρότημα άρχισε την καταγραφή του άλμπουμ τον Απρίλιο και το ολοκλήρωσε το Σεπτέμβριο. Σε μια συνέντευξη με το Digital Spy Μάρτιο 2013, δήλωσαν ότι ήθελαν το δεύτερο άλμπουμ τους, να έχει μια πιο R&B ήχο. Στις 4 Οκτωβρίου, ανέβασαν ένα βίντεο με την επίσημη σελίδα τους στο YouTube, ανακοινώνοντας ότι το δεύτερο άλμπουμ τους θα ονομάζεται Salute και θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στις 7 Οκτωβρίου. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου 2013, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 4 Φεβρουαρίου 2014. Καθ 'όλη τη διαδικασία εγγραφής, οι Little Mix συνεργάστηκαν με διάφορους παραγωγούς όπως TMS, Future Cut, Fred Ball, Duvall και Jimmy Jam and Terry Lewis.

Οι Little Mix κατά τη διάρκεια της "The Salute Tour"

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 2013, το "Move" έκανε πρεμιέρα στο BBC Radio 1. Για το single, οι Little Mix συνεργάστηκαν με τον Nathan Duvall, έναν επερχόμενο παραγωγό R&B κ. Το "Move" κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Αργότερα κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, στις 3 Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ στις 18 Φεβρουαρίου 2014 και έφτασε στον αριθμό 38 στα ραδιόφωνα. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο τρία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον αριθμό 5 στην Ιρλανδία, τον αριθμό 19 στην Ιαπωνία και τον αριθμό 12 στη Νέα Ζηλανδία.Το single προωθήθηκε επίσης στην Αυστραλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Σλοβακία. Από τότε, το "Move" έχει πιστοποιηθεί ως χρυσό στην Αυστραλία για πωλήσεις άνω των 35.000 και ασημί στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις πωλήσεις άνω των 200.000. Ως το δεύτερο single από το άλμπουμ επιλέχθηκε το "Little Me". Στις 21 Νοεμβρίου 2013, οι Little Mix αποκάλυψαν μέσω ενός βίντεο στο YouTube πως αποφάσισαν να το κυκλοφορήσουν ως δεύτερο single, επειδή σημαίνει πολλά για αυτές και επειδή το έγραψαν έχοντας τους οπαδούς τους στο μυαλό. Το τραγούδι έφθασε στον αριθμό 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο νούμερο 3 στην Αρμενία, στο νούμερο 15 στην Ισλανδία και στο νούμερο 16 στην Ολλανδία. Η μπάντα κυκλοφόρησε μια διασκευή του τραγουδιού του Cameo με τίτλο «Word Up!" ως επίσημο single για το Sport Relief 2014. Το τραγούδι έφθασε στο νούμερο 6 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο νούμερο 13 στην Ιρλανδία, ενώ, επίσης, προωθήθηκε στην Αυστραλία, την Αυστρία, τη Δανία και τη Γαλλία.

Οι Little Mix ανακοίνωσαν στις 5 Απριλίου του 2014 ότι το "Salute" θα κυκλοφορήσει ως τρίτο single του άλμπουμ. Το επίσημο μουσικό βίντεο έκανε πρεμιέρα στις 2 Μαΐου και έλαβε πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές μέσα σε 24 ώρες. Τον Δεκέμβριο του 2013, το συγκρότημα ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τη δεύτερη περιοδεία τους για τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, που ονομαζόταν The Salute Tour, ενώ τον Απρίλιο του 2014 προστέθηκαν και οι ημερομηνίες για τη Βόρεια Αμερική. Η περιοδεία ξεκίνησε στις 16 Μαΐου 2014, στο Birmingham της Αγγλίας στο LG Arena και έληξε στις 27 Ιουλίου 2014 στη Scarborough, στο Scarborough Open Air Theatre. Οι Little Mix αναμενόταν να αρχίσουν το σκέλος της περιοδείας της Βόρειας Αμερικής το Σεπτέμβριο του 2014 αλλά τελικά, ακυρώθηκε από τις ίδιες, ώστε να εργαστούν για το επόμενο άλμπουμ τους.

2015-2016: Get Weird[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα Brit Awards 2015 τα κορίτσια ανακοίνωσαν πως είχαν ολοκληρώσει το νέο τους δίσκο με καινούρια μουσική αλλά και πως ετοίμαζαν να κυκλοφορήσουν ένα κομμάτι σύντομα. Έχοντας γράψει πάνω από 100 τραγούδια πριν καταλήξουν στα τελικά, το Μάρτη του 2015 κυκλοφορούν το Black Magic ως το κύριο single τους. Το τραγούδι φτάνει στο νούμερο 1 των Βρετανικών ραδιοφώνων και παραμένει για 3 εβδομάδες. Επίσης έφτασε στο νούμερο 9 στην Αυστραλία και 67 στις ΗΠΑ μπαίνοντας και στο Billboard Hot 100. Το γκρουπ ερμηνεύει το τραγούδι για πρώτη φορά στο Capital's Summertime Ball αλλά και στα Teen Choice Awards που παραλαμβάνουν το βραβείο του Breakout Καλλιτέχνη. Επίσης, ήταν συνδημιουργοί στο τραγούδι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, "Pretty Girls". Τον Ιούνιο του 2015 τα κορίτσια κυκλοφόρησαν το πρώτο άρωμα τους με τίτλο "Gold Magic".

Οι Little Mix κατά τη διάρκεια της "The Get Weird Tour"

Στις 15 Ιουλίου 2015 τα κορίτσια ανακοίνωσαν πως το τρίτο τους άλμπουμ θα ονομάζεται Get Weird και πως θα μπορούν να το παραγγείλουν στη Βρετανία από την επόμενη μέρα. Η επίσημη κυκλοφορία έγινε στις 6 Νοεμβρίου. Ως δεύτερο single έβγαλαν το Love Me Like You που κυκλοφόρησε επίσημα στη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η πρώτη φορά που το ερμήνευσαν ήταν στο X-Factor της Αυστραλίας. Το άλμπουμ τους έφτασε στη δεύτερη θέση στη Μεγάλη Βρετανία κι έτσι έγινε το πιο επιτυχημένο τους ως εκείνη τη στιγμή. Στις ΗΠΑ έφτασε στη θέση 13 και τις έκανε το μόνο Βρετανικό μουσικό συγκρότημα που να έχει 3 άλμπουμ στην πρώτη δεκαπεντάδα του Billboard 200. Το άλμπουμ έγινε δύο φορές πλατινένιο και πούλησε πάνω από 600.000 αντίτυπα κάνοντάς το, το πιο κερδοφόρο τους. Στις 5 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν πως το τρίτο single τους θα είναι το Secret Love Song στο οποίο συμμετέχει και ο Jason Derulo και έφτασε την έκτη θέση στα ραδιόφωνα. Τον ίδιο μήνα, ανακοινώθηκε ότι οι Little Mix θα είναι οι νέες παγκόσμιες πρέσβειρες για τη γυναικεία σειρά αθλητικών ενδυμάτων της μάρκας USA Pro. Στις 2 Φεβρουαρίου 2016 ερμήνευσαν το Black Magic στα Brit Awards, που ήταν υποψήφιες για Καλύτερο Βρετανικό Τραγούδι και Καλύτερο Μουσικό Βίντεο.

Στις 13 Μαρτίου 2016 ανακοίνωσαν το The Get Weird Tour, με 60 συναυλίες σε Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία και Ασία. Κατάφεραν μάλιστα να πουλήσουν πάνω από 300.000 εισιτήρια μόνο στη Βρετανία που καθιστά την περιοδεία τους την πιο επιτυχημένη της χρονιάς. Στις 11 Απριλίου ανακοίνωσαν πως το τέταρτο και τελευταίο single του δίσκου θα είναι το Hair στο οποίο τραγουδά και ο Sean Paul. Το τραγούδι έφτασε ως τη θέση 11 στα Βρετανικά ραδιόφωνα, και τη θέση 10 στην Αυστραλία κάνοντάς το το τέταρτο τραγούδι τους που μπαίνει στο top 10 της χώρας.

2016: Glory Days[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Little Mix κατά τη διάρκεια της "The Glory Days Tour"

Στις 21 Ιουνίου 2016 αποκαλύφθηκε πως το συγκρότημα ετοιμάζει τον τέταρτο δίσκο του, κάτι που οι ίδιες επιβεβαίωσαν για "πριν τα Χριστούγεννα". Τον Ιούλιο του 2016, οι Little Mix κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους άρωμα με τίτλο "Wishmaker". Στις 13 Οκτωβρίου 2016 ανακοίνωσαν πως το τραγούδι Shout Out To My Ex θα είναι το πρώτο single του νέου άλμπουμ τους που θα τιτλοφορείται Glory Days. Στις 16 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε το τραγούδι μετά την εμφάνιση των κοριτσιών στο X-Factor, όπου το ερμήνευσαν και αμέσως έγινε νούμερο 1 στα βρετανικά ραδιόφωνα. Επίσης είχε 67.000 πωλήσεις ως single μέσα στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου 2016 και έγινε το πρώτο τους Νούμερο 1 άλμπουμ στα ραδιόφωνα και πούλησε 96.000 αντίτυπα μέσα στην πρώτη εβδομάδα καθιστώντας το ως το πιο επιτυχημένο από την εποχή των Spice Girls το 1997 και των Destiny's Child το 2001.

Στις 5 Δεκεμβρίου οι Little Mix ανακοίνωσαν πως το Touch θα είναι το δεύτερο single τους και στις 12 Δεκεμβρίου είχε φτάσει στη δωδέκατη θέση των ραδιοφώνων. Στις 20 Ιανουαρίου κυκλοφόρησαν και το επίσημο βίντεο του τραγουδιού. Επίσης ανακοίνωσαν το The Glory Days Tour, για την προώθηση του άλμπουμ που θα ξεκινήσει στις 24 Μαΐου 2017 στην Ευρώπη. Η αρχή θα γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ στις 9 Οκτωβρίου θα είναι στη Σκωτία. Στις 29 Μαρτίου 2017, το No More Sad Songs κυκλοφόρησε ως το τρίτο single τους, συνεργαζόμενες με τον ράπερ Machine Gun Kelly. Το τέταρτο single τους, Power, περιλάμβανε τον Stormzy και κυκλοφόρησε στις 8 Ιουνίου 2017. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, οι Little Mix, σε συνεργασία με το λατινικό συγκρότημα CNCO, κυκλοφόρησαν μια διασκευή του Reggaetón Lento, τραγουδιού των CNCO.

2018-2019: LM5[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Little Mix μαζί με τη Nicki Minaj στα Βραβεία MTV EMAs 2018, για την εκτέλεση του τραγουδιού "Woman Like Me"

Το LM5 κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου 2018 και είναι διαθέσιμο σε κανονική, deluxe και super deluxe έκδοση - η deluxe έκδοση περιέχει τέσσερα επιπλέον τραγούδια, ενώ η super deluxe έκδοση περιέχει τα τέσσερα μπόνους τραγούδια μαζί με ένα σκληρόδετο βιβλίο που περιέχει τους στίχους όλων των τραγουδιών μαζί με χειρόγραφες σημειώσεις από το συγκρότημα. Είναι το πέμπτο κατά σειρά κυκλοφορίας άλμπουμ των Little Mix και περιέχει στοιχεία hip hop, pop, R&B και tropical μουσικής. Το άλμπουμ περιέχει διάφορα γνωστά τραγούδια όπως τα “Think About Us”, “Joan of Arc”, “Wasabi” και “Strip”με τα περισσότερα να έχουν ως θέμα τον φεμινισμό, το να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, την αγάπη και τους haters. Ένα από αυτά είναι το τραγούδι “Woman Like Me”.

Στις 12 Οκτωβρίου 2018, οι Little Mix κυκλοφόρησαν το "Woman Like Me", το πρώτο single από το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ του συγκροτήματος με όνομα “LM5”. Το τραγούδι έγινε γρήγορα επιτυχία φθάνοντας τον αριθμό πέντε στα Βρετανικά Charts, κατακτώντας λίγες εβδομάδες αργότερα τη δεύτερη θέση. Στα Brit Awards 2019, οι Little Mix ήταν υποψήφιες για δύο βραβεία, κερδίζοντας το “Best British Video” για το τραγούδι "Woman Like Me".

Τον Μάιο του 2019 και κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας, ένα από τα μέλη των Little Mix, Jesy Nelson ανέφερε ότι η μπάντα βρίσκεται στη δημιουργία του έκτου κατά σειρά άλμπουμ τους. Στις 14 Ιουνίου 2019, κυκλοφόρησε το πρώτo single “Bounce Back”. Στις 18 Νοεμβρίου 2019, οι Little Mix ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους Χριστουγεννιάτικο τραγούδι τους με τίτλο "One I’ve Been Missing". Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου 2019.

2020-2021: Confetti[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 20 Μαρτίου 2020 οι Little Mix αποκάλυψαν ότι ετοιμάζονται για μια καινούρια "εποχή" μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram τους[1]. Τρεις μέρες αργότερα, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό φίλτρο του Instagram, οι Little Mix ανακοίνωσαν την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου τους single "Break Up Song"[2]. Στις 27 Μαρτίου 2020 το "Break Up Song" κυκλοφόρησε ως το lead single του επερχόμενου άλμπουμ του συγκροτήματος μαζί με lyric video[3]. Λόγω της πανδημίας, τα μέλη δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το μουσικό βίντεο μαζί και έτσι στις 8 Μαΐου 2020 κυκλοφόρησε ως επίσημο μουσικό βίντεο του "Break Up Song" η animated μορφή της αρχικής ιδέας για το βίντεο[4].

Στις 16 Ιουλίου 2020 ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του δεύτερου single από το επερχόμενο άλμπουμ τους, με τίτλο "Holiday"[5]. Στις 24 Ιουλίου 2020 το Holiday κυκλοφόρησε μαζί με lyric video[6]. Στις 22 Αυγούστου 2020 οι Little Mix οργάνωσαν μια online συναυλία με τίτλο "Little Mix Uncancelled" σε συνεργασία με την εταιρεία MeerKat, όπου παρουσίασαν για πρώτη φορά live το νέο τους single "Holiday"[7]. Στις 28 Αυγούστου 2020 κυκλοφόρησε και το επίσημο μουσικό βίντεο του "Holiday", στο οποίο οι Little Mix μεταμορφώνονται σε γοργόνες[8].

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 οι Little Mix ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου του τους άλμπουμ με τίτλο "Confetti", ενώ μία μέρα αργότερα ανακοίνωσαν και ημερομηνίες για την περιοδεία του αντίστοιχου άλμπουμ[9]. Λόγω της πανδημίας, οι ημερομηνίες των συναυλιών αργότερα μεταφέρθηκαν από το 2021 στο 2022[10]. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 έκανε πρεμιέρα στο κανάλι BBC ONE το talent show των Little Mix, με τίτλο "Little Mix: The Search", το οποίο είχε αναβληθεί το Μάρτιο 2020 λόγω της πανδημίας[11]. Στις 8 Οκτωβρίου 2020 το συγκρότημα ανακοίνωσε την επερχόμενη ταινία του με τίτλο "LM5: THE TOUR FILM", η οποία προβλήθηκε στους κινηματογράφους διεθνώς στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2020[12].

Στις 9 Οκτωβρίου 2020 κυκλοφόρησαν το pre-release single "Not A Pop Song", του οποίου οι στίχοι εκφράζουν τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει οι Little Mi ως γυναίκες στη μουσική βιομηχανία[13]. Στις 16 Οκτωβρίου κυκλοφόρησαν άλλο ένα pre-release single από το άλμπουμ, με τίτλο "Happiness"[14]. Στις 20 Οκτωβρίου 2020 οι Little Mix ανακοίνωσαν ότι θα παρουσιάσουν τα MTV European Music Awards, στα οποία ήταν μάλιστα υποψήφιες στις κατηγορίες "Best Group", "Best Pop", "Best UK & Ireland Act" και "Best Virtual Live"[15].

Στις 19 Οκτωβρίου 2020 οι Little Mix ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του τρίτου single από το έκτο άλμπουμ τους "Confetti", με τίτλο "Sweet Melody"[16]. Το single "Sweet Melody" κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου 2020 μαζί με το επίσημο μουσικό του βίντεο, στο οποίο οι τέσσερις γυναίκες χορεύουν εντυπωσιακά υπό το ρυθμό του τραγουδιού[17]. Το βίντεο έκανε αίσθηση και συγκέντρωσε πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές στην πρώτη μέρα κυκλοφορίας του[18]. Στις 6 Νοεμβρίου 2020 κυκλοφόρησε το έκτο μουσικό άλμπουμ των Little Mix με τίτλο "Confetti", το οποίο συμπεριλαμβάνει τα singles "Break Up Song", "Holiday", "Sweet Melody", "Not A Pop Song", "Happiness", "Confetti" και άλλα b-side τραγούδια[19]. Στις 8 Νοεμβρίου 2020 οι Little Mix παρουσίασαν τα MTV European Music Awards χωρίς τη Jesy Nelson, η οποία έκανε ένα διάλειμμα από το συγκρότημα για λόγους ψυχικής υγείας[15][20]. Στα εν λόγω βραβεία, οι Little Mix παρουσίασαν το single τους "Sweet Melody", ενώ απέσπασαν βραβεία για τις δύο από τις τέσσερις υποψηφιότητες τους, "Best Pop" και "Best UK & Ireland Act"[15]. Τα τρία μέλη, Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock και Jade Thirlwall συνέχισαν την προώθηση του single "Sweet Melody" χωρίς την Jesy Nelson[21].

Στις 27 Νοεμβρίου 2020 οι Little Mix κυκλοφόρησαν ένα single-συνεργασία με τον Άγγλο DJ Nathan Dawe με τίτλο "No Time For Tears"[22][23]. Στις 11 Δεκεμβρίου 2020, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Expanded Version του έκτου άλμπουμ "Confetti"[24]. Στις 14 Δεκεμβρίου 2020 η Jesy Nelson ανακοίνωσε μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ότι αποφάσισε να αναχωρήσει από το συγκρότημα για λόγους ψυχικής υγείας, καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στη συνεχή σύγκριση του εαυτού της με τα άλλα τρία μέλη του γκρουπ[25]. Οι Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall και Perrie Edwards αποφάσισαν να συνεχίσουν την καριέρα τους ως συγκρότημα, ως τρίο[26].

Στις 8 Ιανουαρίου 2021, 11 βδομάδες μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το single "Sweet Melody" κατέκτησε την πρώτη θέση του εβδομαδιαίου UK Singles Chart, ορίζοντας το τραγούδι ως το πέμπτο single του συγκροτήματος που έφτασε αυτό το ορόσημο[27]. Στις 21 Απριλίου 2021 οι Little Mix ανακοίνωσαν την επερχόμενη κυκλοφορία του single "Confetti" από το ομώνυμο άλμπουμ, στο οποίο συνεργάστηκαν με την Αμερικανίδα ράπερ Saweetie[28]. Το single "Confetti" με τη Saweetie κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου 2021 μαζί με το επίσημο μουσικό βίντεο, στο οποίο οι Littile Mix μεταμορφώνονται στα ανδρικά alter ego τους[29]. Το single "Confetti" σήμανε και τη λήξη της "εποχής" του έκτου άλμπουμ.

Στις 4 Μαΐου 2021 η Leigh-Anne Pinnock ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί από τον σύντροφο της Andre Gray[30]. Στις 10 Μαΐου 2021 η Perrie Edwards ανακοίνωσε ότι είναι επίσης έγκυος στο πρώτο της παιδί, από τον σύντροφο της Alex Oxlade-Chamberlain[31]. Στις 11 Μαΐου 2021 οι Little Mix απέσπασαν το βραβείο "Best British Group" στα BRIT Awards, γράφοντας ιστορία ως το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που κέρδισε το εν λόγω βραβείο από την πρώτη τελετή των BRIT Awards που έγινε ποτέ, το 1977[32]. Οι τρεις γυναίκες έδωσαν έναν δυναμικό και συγκινητικό λόγο σχετικά με τον σεξισμό και όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη βιομηχανία της ποπ μουσικής.[33]

Στις 20 Μαΐου κυκλοφόρησαν την πολυπόθητη στους φανς συνεργασία τους με τους Galantis και David Guetta με τίτλο "Heartbreak Anthem" μαζί με το επίσημο μουσικό βίντεο, στο οποίο μεταμορφώνονται σε αγγέλους[34]. Το single "Heartbreak Anthem" σήμανε την αρχή μιας νέας "εποχής", χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η κυκλοφορία ενός εβδόμου άλμπουμ.

Επιρροές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Perrie Edwards έχει δηλώσει πως μουσικά έχει επηρεαστεί από την Κριστίνα Αγκιλέρα, τη Γουίτνεϊ Χιούστον, τη Μαράια Κάρεϊ, τον Μάικλ Τζάκσον και τον Steve Perry από τους Journey. Η Jesy Nelson ανέφερε τις Spice Girls, τις TLC και τη Missy Elliott. Η Leigh Anne Pinnock αναφέρει τη Μαράια Κάρεϊ ως τη μεγαλύτερη επιρροή της και η Jade Thirlwall την Νταϊάνα Ρος. Οι Little Mix δηλώνουν πως έχουν επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως η Μπιγιονσέ, ο Μάικλ Τζάκσον, οι Destiny’s Child οι En Vogue και η Ριάννα.

Φιλανθρωπίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι Little Mix συμμετείχαν το 2011 στο δίσκο που ετοίμασε το X-Factor με τους φιναλίστ του παιχνιδιού και παλιούς συμμετέχοντες όπως οι One Direction και οι JLS. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, δόθηκαν στο φιλανθρωπικό οργανισμό Together For Short Lives. Τα κορίτσια ερμήνευσαν το τραγούδι Wishing on a Star της Rose Royce και έφτασε στο Νούμερο 1 των Φιλανθρωπικών Ραδιοφώνων της Βρετανίας πουλώντας σε μία εβδομάδα 98.932 αντίτυπα. Το 2012 τραγούδησαν την επιτυχία τους Change Your Life στη συναυλία Children In Need βοηθώντας να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό των £26.757.446. Το συγκρότημα συμμετείχε για τον ίδιο σκοπό στο δεύτερο μέρος της φιλανθρωπικής συναυλίας Children in Need Rocks 2013 και ερμήνευσε τα τραγούδια Change Your Life, DNA και Wings για να συνεισφέρει στην αύξηση των χρημάτων μαζί με την Ellie Goulding, τον Ρόμπι Γουίλιαμς και άλλους καλλιτέχνες.

Το Μάρτιο του 2014 το συγκρότημα ξεκίνησε να συνεργάζεται με το BeatBullying,το μεγαλύτερο οργανισμό κατά του σχολικού εκφοβισμού στην Ευρώπη. Το συγκρότημα υποστηρίζει την καμπάνια αντι-bullying "The Big March" και το πρότζεκτ #DeleteCyberΒullying. Η καμπάνια έφτασε ως την Κομισιόν και βοήθησε στο να ψηφιστούν νέοι νόμοι κατά του σχολικού εκφοβισμού και του διαδικτυακού εκφοβισμού. Η Leigh-Anne μάλιστα ανέφερε: "Εγώ και τα κορίτσια έχουμε γίνει θύματα εκφοβισμού σε κάποιο σημείο της ζωή μας. Όταν βλέπουμε στο Twitter ότι ορισμένοι από τους οπαδούς μας είναι τώρα σε αυτή τη θέση, το βρίσκουμε τόσο ενοχλητικό και αυτός είναι ο λόγος που αισθανόμαστε τόσο παθιασμένες με αυτή την καμπάνια και το έργο που κάνει το Beatbullying".

Τον Μάρτιο του 2014, οι Little Mix κυκλοφόρησαν μια διασκευή του single "Word Up!", του Cameo, ως επίσημο single για το Sport Relief 2014. Το τραγούδησαν ζωντανά κατά τη διάρκεια του τηλεμαραθωνίου Sport Relief, θέτοντας ένα ρεκόρ £51.242.186 για το βράδυ που μεταδόθηκε. Το συγκρότημα επισκέφθηκε επίσης τη Λιβερία για να βεβαιώσει την καλή δουλειά που καταβάλλεται από τις δωρεές του Sport Relief. Κάθε μέλος κατέγραψε ένα βίντεο ημερολόγιο στη διάρκεια του οποίου επισκέφτηκε τα τοπικά νοσοκομεία και περιέγραψε τις εμπειρίες του.

Τα Μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Perrie Edwards[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Perrie Louise Edwards γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1993 και μεγάλωσε στο South Shields, Tyne and Wear, με τους τώρα χωρισμένους γονείς της, Alexander Edwards και Deborah Duffy. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό που ονομάζεται Jonnie και μια νεώτερη αδελφή που ονομάζεται Caitlin Edwards κόρη του πατέρα της. Η πρώτη ακρόασή της ήταν το τραγούδι You Oughta Know της Alanis Morissette. Η Perrie πήγε στο Δημοτικό Σχολείο Radipole στο Γουέιμουθ πριν από τη μετάβασή της πίσω στο South Shields. Είναι απόφοιτος του Αγίου Πέτρου και Παύλου Δημοτικού Σχολείου, στο South Shields, και παρακολούθησε το Κοινοτικό Κολέγιο του Μόρτιμερ, επίσης, στο South Shields για πέντε χρόνια, όπου και διακρίθηκε σε θέματα ακαδημαϊκά και για τις επιδόσεις της. Η Edwards πέρασε και αποφοίτησε από το Newcastle College, όπου έλαβε ένα BTEC στο Performing Arts. Άρχισε να έχει σχέση με τον τραγουδιστή και πρώην μέλος των One Direction, Zayn Malik, τον Δεκέμβριο του 2011.Τον Νοέμβριο του 2016 άρχισε να έχει σχέση με τον ποδοσφαιριστή της Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain.

Jesy Nelson[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Jessica Louise Nelson, γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1991 και μεγάλωσε στο Romford του Ανατολικού Λονδίνου από τους John Nelson και Janice White. Έχει μια μεγαλύτερη αδελφή(Jade) και δύο αδελφούς(Joseph και Jonathan). Η Jessy φοίτησε στο σχολείο Jo Richardson και αργότερα στο κολέγιο Abbs Cross (στο Hornchurch του Λονδίνου) στο τμήμα μουσικής και υποκριτική. Η πρώτη της συμμετοχή με το τραγούδι ήταν στην οντισιόν του τραγουδιού "Bust Your Windows" της τραγουδοποιού Jazmine Sullivan. Το 2011, συμμετείχε στο στο “The X Factor” της Βρετανίας όπου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μαζί με τις επίσης διαγωνιζόμενες Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall και Perrie Edwards δημιούργησαν το συγκρότημα Little Mix. Το 2014, η Jessy Nelson ξεκίνησε να έχει σχέση με τον τραγουδιστή του Βρετανικού συγκροτήματος Rixton, Jake Roche. Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε στις 19 Ιουλίου 2015, αλλά χώρισε τον Νοέμβριο του 2016. Το 2019, η Jessy ξεκίνησε να έχει σχέση με τον διαγωνιζόμενο του Βρετανικού reality Love Island, Chris Hughes.

Οι Little Mix(απο αριστερά): Jesy Nelson, Leigh-Anne Pinnock, Perrie Edwards, Jade Thirlwall

Η Jessy Nelson, πρωταγωνιστούσε σε ντοκιμαντέρ του BBC One και του BBC Three με τίτλο “Jesy Nelson: Odd One Out” που προβλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Το ντοκιμαντέρ, αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο παρελθόν λόγω του βάρους της, στην ηλεκτρονική κακοποίηση που δέχτηκε σχετικά με το βάρος της και στις αποτυχημένες προσπάθειές της να αυτοκτονήσει το 2014.

Leigh-Anne Pinnock[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Leigh-Anne Pinnock γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1991 στο High Wycombe του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει καταγωγή από τα Μπαρμπάντος και τη Τζαμάικα. Είναι το τρίτο παιδί της οικογένειάς της, ενώ ο πατέρας της John Pinnock εργαζόταν στο παρελθόν ως αθλητής πυγμαχίας. Φοίτησε στο Sir William Ramsay School και αργότερα ξεκίνησε να σπουδάζει στην παιδαγωγική σχολή του Middlesex University, αλλά λόγω της ενασχόλησής της με τη μουσική διέκοψε τις σπουδές της. Η Leigh-Anne ξεκίνησε να τραγουδά το 2000 σε ηλικία εννέα ετών. Στο σχολείο της συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις ενώ αρκετές φορές ήταν και η νικήτρια σε διαγωνισμούς τραγουδιού. Κατά τα εφηβικά της χρόνια ασχολήθηκε με το τραγούδι, τραγουδώντας karaoke. Το 2006, οι γονείς της χώρισαν και υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2009. Αν και ήταν δύσκολο να διαχειριστεί τον χωρισμό των γονιών της, συνέχισε να εργάζεται ως φοιτήτρια βοηθώντας οικονομικά την οικογένειά της ως σερβιτόρα στην Pizza Hut. Το 2010, συμμετείχε για πρώτη φορά στον μουσικό διαγωνισμό του X Factor και στο στάδιο του Bootcamp σχημάτισε μαζί με άλλους δύο υποψήφιους του διαγωνισμού την ομάδα Orion. Δυστυχώς, η ομάδα δεν κατάφερε να προχωρήσει στον διαγωνισμό, αλλά η Leigh-Anne ξανά συμμετείχε στον διαγωνισμό το 2011, όπου μαζί με τις Jade Thriwall, Jesy Nelson και Perrie Edwards σχημάτισαν το μουσικό συγκρότημα Little Mix κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Το 2015, δημιούργησε ένα blog μόδας που ονομάζεται «Leigh Loves». Αυτό δεν είναι η πρώτη της ενασχόληση με τον κόσμο της μόδας. Έχει προωθήσει μια σειρά παιδικών ενδυμάτων με την «Primark» και μία σειρά βαφών μαλλιών Schwarzkopf «Live Color XXL». Η Leigh-Anne ήταν σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή Jordan Kiffin για δύο χρόνια μέχρι το 2015. Αυτή τη στιγμή είναι σε σχέση με ποδοσφαιριστή της Burnley, Andre Gray. Είναι μεγάλη θαυμάστρια του Justin Bieber, γι’αυτό τον λόγο έχει ένα τατουάζ στον λαιμό της με τη λέξη “Believe”.

Jade Thirlwall[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Jade Amelia Thirlwall γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 1992 στο South Shields της Αγγλικής μητροπολιτικής κομητείας του Tyne and Wear. Είναι Υεμένικης και Αιγυπτιακής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της και το τελευταίο παιδί της οικογένειάς της. Έχει φοιτήσει στο St Wilfrid's Roman Catholic College και αποφοιτήσει από το South Tyneside College. Μεγάλωσε στη γειτονιά Laygate του South Shields, στην ίδια περιοχή όπου μεγάλωσε και η Perrie Edwards, χωρίς όμως να γνωρίζονται μεταξύ τους πριν από τη συμμετοχή τους στο X Factor το 2011. Είχε κάνει επίσης οντισιόν για το X-Factor του 2008 και του 2010, αλλά αποκλείστηκε στο στάδιο του Bootcamp. Στην αυτοβιογραφία των Little Mix όπου κυκλοφορήσαν τα μέλη του συγκροτήματος με τίτλο Our World, η Jade αναφέρεται στα δύσκολα εφηβικά χρόνια όπου έζησε πάσχοντας από νευρική ανορεξία, λόγω του εκφοβισμού όπου βίωνε και του θανάτου του παππού της. Λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που αισθανόταν για τον παππού της, η Jade έχει χτυπήσει κάθετα στη σπονδυλική της στήλη ένα τατουάζ γραμμένο στα Αραβικά, επειδή ήταν Αραβικής καταγωγής. Τον Φεβρουάριο του 2019, η Jade Thirlwall και Leigh-Anne Pinnock μαζί με μία ομάδα ορειβατών και κάποιων άλλων διάσημων προσωπικοτήτων ανέβηκαν στα 5.895 μέτρα, στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου, για την οικονομική ενίσχυση του Comic Relief. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, άνοιξε στο δικό της μπαρ με όνομα Red Door στην περιοχή όπου μεγάλωσε, στο South Shields.

Από τον Ιανουάριο του 2016 και για τρία χρόνια, διατηρούσε σχέση με τον μπασίστα του Βρετανικού ροκ συγκροτήματος Struts, Jed Elliott. Είναι υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων της LGBT κοινότητας και θεωρεί τον RuPaul είδωλό της.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • DNA (2012)
  • Salute (2013)
  • Get Weird (2015)
  • Glory Days (2016)
  • LM5 (2018)
  • Confetti (2020)

Συναυλίες-Περιοδείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προσωπικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υποστηρικτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. "Little Mix" Αρχειοθετήθηκε 2011-12-25 στο Wayback Machine.. ITVThe X Factor. 2011. Retrieved 21 December 2011.
  2. "Simon Cowell Congratulates Little Mix After DNA Beats Spice Girls' Record Stateside"The Huffington Post. 5 June 2013.
  3. "Little Mix - Chart history - Billboard" Αρχειοθετήθηκε 2017-03-27 στο Wayback Machine..
  4. "The Official Top 40 Biggest Albums of 2015 revealed".
  5. BRIT Awards 2016 Nominations"CapitalFM ]. CapitalFM. 14 January 2016. Retrieved 14 January 2016.
  6. Certified Awards" Αρχειοθετήθηκε 2017-08-01 στο Wayback Machine. (enter "Little Mix" into the "Keywords" box, then select "Search"). British Phonographic Industry. Retrieved 18 July 2014.
  7. Plunkett, John (19 December 2011). "X Factor: Little Mix have lowest-selling winner's single since 2004"The Guardian. London.
  8. "Little Mix to earn £8 million after winning X Factor"Hello. 12 December 2011. Retrieved 25 August 2013.
  9. "Bootcamp 2". The X Factor. Series 8. Episode 9. 25 September 2011. ITV. ITV 1.
  10. Metro (6 October 2011). "X Factor finalists Rhythmix in legal trouble with charity over name" Αρχειοθετήθηκε 2011-12-08 στο Wayback Machine.. Metro. Retrieved 21 December 2011.
  11. The X Factor 2011 first live show round-up". Metro. 8 October 2011. Retrieved 8 October 2011.
  12. Sheridan, Emily (5 December 2011). "Little Mix make X Factor history as the first girl group to make the final"Daily Mail. London. Retrieved 21 December 2011.
  13. Music Week (2011). "The Official UK Singles Chart [Week 50]". Intent Media. Retrieved 21 December 2011.
  14. "The Xtra Factor: Winner's Story 2011" Αρχειοθετήθηκε 2016-03-06 στο Wayback Machine.. TV Guide. Retrieved 17 December 2011
  15. "National Television Awards: The X Factor wins best Talent Show"25 January 2012. STV. Archived from the original on 2012-01-28. Retrieved 27 January 2012.
  16. "Little Mix To Launch Own Range of Dolls For Christmas". EntertainmentWise. 29 May 2012. Archived from the original on 2012-06-06. Retrieved 25 August 2013.
  17. CapitalFM (2012). "Little Mix Announce New Single 'Wings' Ahead Of Alan Carr Appearance"CapitalFM. London. Retrieved 14 January 2017.
  18. Fehintola Betiku (1 July 2012). "Little Mix debut their first original single Wings at T4 on the Beach"Daily Mail. London. Retrieved 25 August 2013.
  19. "Little Mix – 'Wings' Music Video". Directlyrics.com. 25 July 2012. Retrieved 13 November 2012.
  20. Mendoza, Nadia (30 March 2012). "There's hardly a list of wild night tour bus tales yet! Little Mix to publish their autobiography before release of debut album"Daily Mail. London. Retrieved 21 June 2012.
  21. "The X Factor and The Voice still doing wonders – for the judgesalbum". Retrieved 21 June 2012.
  22. "Little Mix release the artwork for their official autobiography!". Retrieved 21 June 2012.
  23. Bull, Sarah (18 June 2012). "Ready To Fly! Little Mix reveal name and cover of their autobiography as they continue quest for world domination"Daily Mail. London. Retrieved 21 June 2012.
  24. ariacharts (2012). "Chartifacts"ariacharts. Australia. Archived from the original on 3 February 2016.
  25. "Little Mix premiere new music video 'DNA' – watch – Music News" Αρχειοθετήθηκε 2013-07-03 στο Wayback Machine.. Digital Spy. 19 October 2012. Retrieved 13 November 2012.
  26. "Little Mix sign US record deal with Columbia" Αρχειοθετήθηκε 2013-07-03 στο Wayback Machine.. Retrieved 9 January 2013.
  27. "Little Mix Take Flight in US". Retrieved 9 January 2013.
  28. Corner, Lewis (31 January 2013). "Little Mix debut new single 'Change Your Life' music video – watch" Αρχειοθετήθηκε 2013-02-03 στο Wayback Machine.. Digital Spy. Retrieved 4 March 2013.
  29. Corner, Lewis (4 March 2013). "Little Mix to release 'How Ya Doin'?' as new single?" Αρχειοθετήθηκε 2013-03-07 στο Wayback Machine.. Digital Spy. Retrieved 4 March 2013.
  30. Corcoran, Caroline (21 March 2013). "Little Mix have teamed up with Missy Elliott on their next single, 'It's incredible!' says Jesy"3am & Mirror Online. Retrieved 21 March 2013.
  31. Copsey, Robert (14 March 2013). "Exclusive: Little Mix talk next album: 'It will be more R&B'" Αρχειοθετήθηκε 2013-03-16 στο Wayback Machine..
  32. Corner, Lewis (4 October 2013). "Little Mix announce new album 'Salute' – video" Αρχειοθετήθηκε 2013-11-08 στο Wayback Machine.. 
  33. Lipshutz, Jason. "Little Mix Sets U.S. Release Date for 'Salute'"Billboard. Retrieved 20 October 2013
  34. .Little Mix Gets Us To Move With Their New Single! | PerezHilton.com Αρχειοθετήθηκε 2013-10-17 στο Wayback Machine.
  35. "ARIA Charts – Accreditations – 2013 Singles". Retrieved 10 June 2014.
  36. Enter Move in the field Search. Select Title in the field Search by. Select single in the field By Format. Click Go
  37. Little Mix (21 November 2013). "Little Mix Single 2 Reveal"YouTube. Retrieved 21 November 2013
  38. Runcie, Charlotte (17 January 2014). "Little Mix to cover Word Up as Sport Relief single". London: Telegraph. Retrieved 21 January 2014.
  39. "Newsbeat – Little Mix to record Cameo's Word Up as Sport Relief song". BBC. 17 January 2014. Retrieved 21 January 2014.
  40. Rigby, Sam (5 April 2014). "Little Mix announce new single 'Salute' – listen" Αρχειοθετήθηκε 2014-04-06 στο Wayback Machine.. Retrieved 6 April 2014.
  41. "y u gotta be so rude on Twitter"Twitter.
  42. "Important Message For Our US Mixers – Little Mix – News"Little-Mix.com. Retrieved 4 July 2014.
  43. BBC Newsbeat (25 February 2015). "Little Mix: Our third album is finished and has a 'whole new sound'"BBC News. United Kingdom. BBC. Retrieved 10 March 2015.
  44. Saeed Saeed (30 March 2015). "Little Mix have big ambitions and lots of love"The National. United Arab Emirates. Abu Dhabi Media. Retrieved 4 April 2015.
  45. Dan Wootton (14 March 2015). "Mix me baby 1 more time". United Kingdom. Retrieved 4 April 2015.
  46. "Little Mix Announces 'Get Weird', Third Studio Album"BillboardPrometheus Global Media. 17 July 2015. Retrieved 18 July 2015.
  47. "Artists: Little Mix". 9 March 2013.
  48. "CONTINUING THE GIRL POWER LEGACY, LITTLE MIX SET TWO NEW RECORDS ON THE BILLBOARD 200 CHART!". England: Celeb Mix. 17 November 2015. Retrieved 17 November 2015.
  49. Enter Get Weird in the field Search. Select Title in the field Search by. Select album in the field by Format. Click Go
  50. LM Music Facts (2016-04-22). "The Get Weird tour holds the record for being the highest selling UK arena tour with over 300,000 tickets sold!"Twitter.com. Retrieved 2016-12-17.
  51. "Little Mix comemora 300 mil ingressos vendidos para turnê no Reino Unido | POPline". Portalpopline.virgula.uol.com.br. Retrieved 2016-12-17.
  52. Corner, Lewis (11 April 2016). "Little Mix confirm that Sean Paul collaboration 'Hair' will be their next single – listen to the song here"
  53. Bejamin, John (15 August 2016). "Little Mix Planning to Release Fourth Album 'Before Christmas'"fuse.tv. United States: Fuse Networks LLC. Retrieved 23 August 2016.
  54. "Little Mix's Shout Out To My Ex Is ALREADY Number One On iTunes After INCREDIBLE X Factor Performance | MTV UK". Mtv.co.uk. 2016-10-17. Retrieved 2016-12-17.
  55. Copsey, Rob (2016-10-21). "Little Mix's Shout Out To My Ex debuts at Number 1". Officialcharts.com. Retrieved 2016-12-17.
  56. Myers, Justin (2016-10-13). "Little Mix reveal Glory Days album tracklist". Officialcharts.com. Retrieved 2016-12-17.
  57. "Little Mix – Love Me like You (Chanson)"chart-track.co.uk. 3 October 2015. Retrieved 12 February 2016.
  58. Copsey, Rob (2016-12-05). "Little Mix announce second single from Glory Days album". Officialcharts.com. Retrieved 2016-12-17.
  59. "Tour"little-mix.com. Retrieved 17 November 2016.
  60. "Little Mix's 2017 tour is so popular they've had to add 10 new dates"Digital Spy.
  61. "Little Mix's Aspirations, Musical Influences & Collaboration Wish List". 27 March 2013. Archived from the original on 28 March 2013. Retrieved 27 March 2013.
  62. Jason Lipshutz (22 June 2013). "Little Mix On Spice Girls Influence & U.S. Success: 'We Feel Like Justin Bieber'". Retrieved 27 March 2013.
  63. "X Factor Finalists 2011 ft. JLS, One" Αρχειοθετήθηκε 2015-09-24 στο Wayback Machine.. DigitalSpy. 2011. Retrieved 14 January 2017.
  64. "BBC Children in Need 2012 reaches highest total ever of £26,757,446" Αρχειοθετήθηκε 2018-01-02 στο Wayback Machine.. BBC. 17 November 2012. Retrieved 14 January 2017.
  65. Eames, Tom (26 September 2013). "Robbie Williams, Ellie Goulding, Little Mix for Children in Need Rocks"DigitalSpy. Retrieved 14 January 2017.
  66. "Little Mix talk bullies". 2014. Retrieved 14 January 2017.
  67. Chester, Jason (5 March 2014). "VIDEO EXCLUSIVE: Little Mix film emotional diary as they journey to impoverished Liberian township on behalf of Sport Relief"MailOnline. Retrieved 14 January 2017.
  68. "Names of Little Mix". Maximum Pop!. Retrieved 2015-11-08.
  69. "Happy Birthday Perrie Edwards! Here's your best party looks…". Sugarscape. 30 November 2011. Retrieved 13 November 2012.
  70. Heat (2011). "Little Mix"Αρχειοθετήθηκε 2013-05-19 στο Wayback Machine.. Bauer London Lifestyle. Retrieved 22 December 2011.
  71. Lawson, Ruth. "Teachers back X Factor's Jade and Perrie". Chronicle Live. Retrieved 23 January 2015.
  72. "Little Mix Glam Up As They Hit The Town For Jesy's 21st Birthday (PICS)"Huffington Post. 15 June 2012. Retrieved 13 November 2012.
  73. Ali, Safira (12 December 2011). "Romford's Jesy Nelson has made history by winning X Factor with Little Mix" Αρχειοθετήθηκε 2012-06-11 στο Wayback Machine.. Romford Recorder. Retrieved 22 December 2011.
  74. "Jesy Nelson". Retrieved 22 December 2011.
  75. "The Xtra Factor: The Winner's Story". The X Factor. Series 8. 17 December 2011. ITV. ITV 2.
  76. Llewellyn, Angharad (8 November 2011). "X Factor's Jesy Nelson hits back at net bullies" Αρχειοθετήθηκε 2016-02-03 στο Wayback Machine.. The Sun. London. Retrieved 7 July 2012.
  77. Ali, Safira. "Romford's Jesy Nelson has made history by winning X Factor with Little Mix" Αρχειοθετήθηκε 2012-06-11 στο Wayback Machine.. Retrieved 23 January 2015.
  78. Jackson, Marc. "Perfect Mix! Jesy Nelson appears to confirm she's dating Coleen Nolan's rocker son Jake Roche as they flirt up a storm after romantic meal". Daily Mail. Retrieved 23 January 2015.
  79. Ojomu, Nola. "'Best day of my life': LIttle Mix's Jesy Nelson, 23, gets engaged on stage after boyfriend Jake Roche enlisted Ed Sheeran's help to propose". Daily Mail. Retrieved 22 August 2015.
  80. Duff, Anna (6 December 2016). "Coleen Nolan Opens Up About Jesy Nelson And Jake Roche's Split"Look. Retrieved 9 December 2016.
  81. Maloney, Alison (5 October 2012). "Little Mix party at Leigh-Anne Pinnock's birthday bash with Tulisa" Αρχειοθετήθηκε 2016-02-03 στο Wayback Machine.. The Sun. London. Retrieved 13 November 2012.
  82. Carswell, Andy (11 December 2011). "X Factor Leigh-Anne: Win is "insane"". Retrieved 22 December 2011.
  83. "Leigh-Anne Pinnock"Hollywood Life. Retrieved 14 January 2017.
  84. Maldonado, Jennifer (24 May 2016). "Stand Up & Salute: Leigh-Anne Pinnock Starts a Fashion Blog" Αρχειοθετήθηκε 2017-01-16 στο Wayback Machine.. Retrieved 24 May 2016.
  85. "Little Mix's Jade Thirlwall celebrates her 21st birthday at charity swim in the icy cold sea she is the sister of Sasha Banks – VIDEO". Sugarscape. 15 September 2011. Retrieved 5 January 2014.
  86. Ward, Verity (22 December 2011). "No place like home for Little Mix SHestars"Jarrow and Hebburn Gazette. Retrieved 22 December 2011.
  87. Hamad, Marwa (27 November 2013). "Little Mix Want to Make Their Mark"tabloid!. Gulf News. Retrieved 1 February 2016.
  1. «NEW ERA ⚡️ LOADING». Twitter. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  2. «Let Their New Era Begin! Little Mix Announces "Break Up Song"». idolator. 24 Μαρτίου 2020. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  3. «Little Mix release new single, 'Break Up Song'». Sony Music UK (στα Αγγλικά). 27 Μαρτίου 2020. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  4. Kelly, Emma (8 Μαΐου 2020). «Little Mix improvise on amazing stop-motion video for Break Up Song». Metro (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  5. «Little Mix To Release New Single, "Holiday"». BeautifulBallad (στα Αγγλικά). 16 Ιουλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  6. Little Mix - Holiday (Lyric Karaoke Video), https://www.youtube.com/watch?v=OQAqVIlmDWY, ανακτήθηκε στις 2021-06-04 
  7. «Little Mix swap packed arenas for virtual 'Uncancelled' gig - CBBC Newsround» (στα αγγλικά). https://www.bbc.co.uk/newsround/53870028. Ανακτήθηκε στις 2021-06-04. 
  8. World, Republic. «Little Mix turn sunny side up amidst this pandemic with Holiday music video, watch». Republic World (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  9. «Little Mix's new album 'Confetti': Release date, tracklist & all the details». Capital (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  10. «Little Mix are postponing their Confetti Tour until 2022». Capital (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  11. «Little Mix The Search coming to BBC One this autumn». bbc.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  12. Darvill, Josh (15 Οκτωβρίου 2020). «Little Mix heading to cinemas with LM5: The Tour Film». TellyMix (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  13. «We can't wait any longer to give you another piece of #Confetti so... Not A Pop Song is out on Friday 🎶🎉». Twitter. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  14. «Another burst of CONFETTI is coming your way 🎉 Happiness, out this Friday!». Twitter. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  15. 15,0 15,1 15,2 «the Mixers have spoken !!!! @LittleMix ARE HOSTING THE #MTVEMA !!!! * AND PERFORMING * !!!!!!!!!!!!». Twitter. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  16. «Went something like... 🔥 SWEET MELODY 23.10». Twitter. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  17. Little Mix - Sweet Melody (Official Video), https://www.youtube.com/watch?v=r4P-WOOUPk4, ανακτήθηκε στις 2021-06-04 
  18. «Log into Facebook». Facebook (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  19. «Confetti is out now! So so excited for you to hear the rest of #Confetti on Friday». Twitter. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  20. «Little Mix: Jesy Nelson takes break for medical reasons» (στα αγγλικά). BBC News. 2020-11-17. https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-54979741. Ανακτήθηκε στις 2021-06-04. 
  21. «Little Mix: Jesy Nelson takes break for medical reasons» (στα αγγλικά). BBC News. 2020-11-17. https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-54979741. Ανακτήθηκε στις 2021-06-04. 
  22. «No Time For Tears with @NathanDawe Out 27/11 🚫⏰4️⃣💧». Twitter. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  23. «Nathan Dawe and Little MIX Join Forces on New Single 'No Time For Tears'». warnermusic.co.nz. 26 Νοεμβρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  24. «Confetti (Expanded Edition) by Little Mix». Genius (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  25. «Little Mix: Jesy Nelson leaves band after it 'took a toll on her mental health'». Sky News (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  26. «Jesy Nelson leaves Little Mix: 'The constant pressure is very hard'» (στα αγγλικά). BBC News. 2020-12-14. https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-55309903. Ανακτήθηκε στις 2021-06-04. 
  27. «Little Mix | full Official Chart History | Official Charts Company». www.officialcharts.com. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  28. «Little Mix announce new single Confetti featuring Saweetie». www.officialcharts.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  29. «Little Mix announce new single Confetti featuring Saweetie». www.officialcharts.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  30. «Little Mix's Leigh-Anne Pinnock Expecting First Baby with Fiancé Andre Gray». PEOPLE.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  31. CNN, Amy Woodyatt. «Little Mix's Perrie Edwards is having a baby». CNN. Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  32. «Brit Awards 2021: Dua Lipa and Little Mix the big winners as Taylor Swift makes surprise appearance». Sky News (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  33. Curto, Justin (11 Μαΐου 2021). «Little Mix Is the First Girl Group to Win the Brit Award for British Group». Vulture (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021. 
  34. «Little Mix drop new 'Heartbreak Anthem' video with David Guetta and Galantis». Hits Radio (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 4 Ιουνίου 2021.