Johnny English: Η Επιστροφή

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Johnny English Reborn
ΣκηνοθεσίαΌλιβερ Πάρκερ
ΠαραγωγήΤιμ Μπέβαν
Έρικ Φέλνερ
Κρις Κλάρκ
ΣενάριοΧάμις ΜακΚολ
ΠρωταγωνιστέςΡόουαν Άτκινσον
Τζίλιαν Άντερσον
Ροζαμάουντ Πάικ
Ντόμινικ Γουέστ
Ντάνιελ Καλούγια
Ρίτσαρντ Σιφ
Τιμ ΜακΊνερνι
ΜουσικήΊλαν Έσκερι
ΦωτογραφίαΝτάνι Κοέν
Εταιρεία παραγωγήςWorking Title Films, StudioCanal και Relativity Media
ΔιανομήUniversal Studios και Netflix
Πρώτη προβολήCountry flag 7 Οκτωβρίου 2011
Διάρκεια101 λεπτά[1]
ΠροέλευσηΗΠΑ
Ηνωμένο Βασίλειο
Ισραήλ
Γαλλία
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός45 εκατομμύρια δολάρια
Ακαθάριστα έσοδα160.078.586 δολάρια

Το Johnny English: Η Επιστροφή (αγγλικά: Johnny English Reborn) είναι μια βρετανική κωμωδία κατασκόπων παραγωγής 2011 παραφράζοντας το είδος του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Η ταινία είναι η συνέχεια του Johnny English (2003). Πρωταγωνιστεί ο Ρόουαν Άτκινσον στο ρόλο του Johnny English[2]. Σκηνοθετήθηκε από τον Όλιβερ Πάρκερ. Η ταινία έχει έναν λίγο σκοτεινότερο τόνο από την προηγούμενη ταινία, αλλά διατηρεί το χιούμορ του Άτκινσον. Όπως και η προκάτοχη ταινία του, συναντήθηκε με μικτές κριτικές, αλλά απέφερε 160.078.586 δολάρια παγκοσμίως.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οκτώ χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ο Johnny English (Ροουαν Άτκινσον) μαθαίνει πολεμικές τέχνες στο Θιβέτ ως τιμωρία για την προγενέστερη καταστροφική αποστολή στη Μοζαμβίκη 5 έτη πριν. Ο Θιβετιανός γκουρού και μέντορας του Τινγκ Ουάνγκ είναι στην πραγματικότητα ένας πράκτορας της MI7. Στο μεταξύ οι υπάλληλοι της MI7 ζητάνε τις υπηρεσίες του English.

Ο Johnny επιστρέφει στο Λονδίνο στη βάση της MI7 (η οποία τώρα είναι η Toshiba British Inteligence) και προσλαμβάνεται από το νέο αφεντικό τον "Πήγασο" (Γκίλιαν Άντερσον) η οποία τον στέλνει για να σταματήσει το σχέδιο για τη δολοφονία του Κινέζου Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Άγγλο Πρωθυπουργό. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο English χτυπάει κατά λάθος τη γάτα του "Πήγασου" από ένα παράθυρο και ύστερα κάθεται πάνω της. Ο Johnny συναντά επίσης το φίλο και συντροφικό του πράκτορα Σάιμον Άμπροουζ (Ντόμινικ Ουέστ) (με το κωδικό όνομα Πράκτορας 1) και τον εφευρέτη της MI7 τον Πατς Κουόερτερμέιν (Τιμ ΜακΙννέρνι). Προσλαμβάνει επίσης έναν νεοσύλλεκτο πράκτορα τον Κόλιν Τάκερ για να τον συνοδεύει.

Στο Χονγκ Κονγκ, η κινέζικη επαφή του δολοφονείται σε μια χαρτοπαικτική λέσχη από μια ομπρέλα ποτού στον αυχένα η οποία τον μαχαίρωσε αλλά ο English ανακαλύπτει μια μάρκα πόκερ στο χέρι του ανθρώπου η οποία αποκαλύπτει τη διεύθυνση του πρώην πράκτορα της CIA Τάιτους Φίσερ (Richard Fisher). Ο Φίσερ αποκαλύπτει ότι ο ίδιος είναι μέλος του «Vortex» (μια μυστική λέσχη των δολοφόνων) ο οποίος Φίσερ έκανε σαμποτάζ στην αποστολή του English στη Μοζαμβίκη. Η δύναμη του Vortex έγκειται σε ένα μυστικό όπλο το οποίο απαιτεί τρία μεταλλικά κλειδιά για να ανοίξει, εκ των οποίων ο Φίσερ έχει ένα. Ο Φίσερ σκοτώνεται από μια δολοφόνο, (ΠΙΚ-Σεν Λιμ), ντυμένη ως καθαρίστρια, αλλά ο English καταφέρνει να κυνηγήσει και να καταστήσει αδύνατο τον σύνεργο δολοφόνο και να ανακτήσει το κλειδί. Ενώ και ο Tucker και ο English επαινούν για την επιτυχία της αποστολής τους, σε μια πτήση για το Λονδίνο, το κλειδί κλέβεται από ένα μέλος του Vortex το οποίο είναι μεταμφιεσμένο σε διαχειριστή. Ο English ταπεινώνεται μπροστά από τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Πήγασο στο κτήμα του τελευταίου όταν ανακάλυψε ότι το κουτί με το κλειδί είναι άδειο. Ο English επιτίθεται στη μητέρα του Πήγασου δύο φορές, νομίζοντας πως είναι η δολοφόνος-καθαρίστρια.

Η Κέιτ Σάμνερ (Ρόζαμουντ Πάικ), ψυχολόγος συμπεριφοράς της MI7 επιδίδεται σε μια συνεδρία με τον English, ωθώντας τον να ανακαλέσει τα προηγούμενα γεγονότα της αποτυχημένης αποστολής του στη Μοζαμβίκη και υπενθυμίζει την ταυτότητα του δεύτερου μέλους του Vortex, Άρτεμ Καρλένκο (Μάρκ Ιβάνιρ), ένας Ρώσος πράκτορας. Ένας αγώνας γκολφ τακτοποιείται μεταξύ Καρλένκο και English. Ο Τάκερ και ο English με την ανελαστική προσπάθεια τους να εκμαιεύσουν πληροφορίες από τον Καρλένκο ρον προκαλούν να δώσει την εντολή για τον θάνατο του English. Ωστόσο ο Καρλένκο τραυματίζεται αυστηρά από τη δολοφόνο-καθαρίστρια. Ο English και ο Τάκερ κάνουν αεροπειρατεία στο ιδιωτικό ελικόπτερο του Καρλένκο, αλλά ο ίδιος υποκύπτει στις πληγές του, όχι όμως πριν αποκαλύψει το τελευταίο μέλος του Vortex ο οποίος εν λόγω είναι ένας πράκτορας της MI7.

Σε μια συνάντηση του ΜΙ7, ο Άμπροουζ αποκαλύπτει ότι η ελβετική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να δανείσει το οχυρό τους «Le Bastion» επιτρέποντας τους να συνεχίσουν τις συνομιλίες. Ο Άμπροουζ και ο English δειπνούν μαζί, ενώ παράλληλα ο English ενημερώνει τον Άμπροουζ ότι ενημερώθηκε για έναν προδότη στην MI7. Ο Άμπροουζ ετοιμάζεται να πυροβολήσει τον English μέχρι που ο ίδιος αποκαλύπτει πως δεν ξέρει ποιος είναι ο προδότης. Ο Τάκερ αντιμετωπίζει τον Άμπροουζ στο μπάνιο με την απειλή όπλου, υποστηρίζοντας ότι ο Άμπροουζ είναι ο προδότης, όπως ο ίδιος φαίνεται απεικονίζεται με τον Καρλένκο στον υπολογιστή του, μέχρι που ο English διατάζει τον Τάκερ να φύγει. Ο Άμπροουζ πείθει τον Τζόνι να πιστέψει ότι ο Πάτς Κουόερτερμέιν είναι ο προδότης. Ο English αρνείται ότι ο Άμπροουζ είναι ο προδότης και έτσι, του εμπιστεύεται το κλειδί. Στη συνέχεια ο Άμπροουζ ενημερώνει τον Πήγασο ότι ο Johnny English είναι ο προδότης.

Ο Εnglish αντιμετωπίζει τον Patch σε μια εκκλησία, ανακαλύπτοντας ότι έχει πλαισιωθεί και συσταθεί. Ο Τζόνι ξεφεύγει από τα νύχια της MI7 με μια εξαιρετικά προηγμένη αναπηρική καρέκλα του Πατς, εφοδιασμένο με αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο και mounted πιστόλια και ρυθμίσεις υψηλής ταχύτητας. Ο Johnny πηγαίνει στο σπίτι της Κέιτ, και την πείθει ότι δεν είναι ο προδότης. Η Kέιτ εξετάζει πλάνα της αποστολής της Μοζαμβίκης και συνειδητοποιεί ότι η συμπεριφορά του σωματοφύλακα Σαμπάλ φαινόταν αφύσικη και εκτός τόπου. Θεωρούν ότι η χρήση του Vortex είναι ένα φάρμακο που ονομάζεται Τimoxeline Βarbebutenol που επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχονται για ένα σύντομο χρονικό διάστημα πριν από τον θάνατό της καρδιακής ανεπάρκειας. Ο Άμπροουζ, ο μόνος επιζών μέλος του Vortex, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το φάρμακο για να σκοτώσει τον πρωθυπουργό σε αντάλλαγμα για τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Άμπροουζ φτάνει στο διαμέρισμα της Κέιτ για να τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο. Μετά ο Αμβρόσιος αφήνει, τον English και παίρνει μια καλή ματιά από πίσω του μέσα από το παράθυρο και ο English θυμάται τελικά ότι ήταν πράγματι ο Άμπροουζ στη Μοζαμβίκη, μαζί με τα άλλα δύο μέλη Vortex. Ο English ανακαλύπτει επίσης ότι η δολοφόνος-καθαρίστρια ήταν στο διαμέρισμα της Κέιτ. Εκείνη προσπαθεί να τον σκοτώσει με ένα αλυσοπρίονο ενσωματωμένο στην ηλεκτρική σκούπα της, αλλά ο Johnny χρησιμοποιεί τον αγωγό για τα σκουπίδια για να δραπετεύσει.

Ο English συναντά τον Τάκερ στην κρεβατοκάμαρα του τελευταίου. Ο Τάκερ δεν ήθελε να έχει τίποτα με τον English (επειδή δεν τον εμπιστεύτηκε και αρνήθηκε την προδοσία του Αμπροουζ, παρά τα αποδεικτικά στοιχεία), αλλά ο English του θύμισε ειλικρινά πως η χώρα τους βρίσκεται σε κίνδυνο και κατάφερε να πείσει τον Τάκερ να ξεκινήσει μαζί του σε μια νέα αποστολή. Ο English και ο Tucker προσπάθησε να γλιστρήσει σε ένα φυλασσόμενο φρούριο στις Ελβετικές Άλπεις, όπου ο πρωθυπουργός πρόκειται να δολοφονηθεί. Ο English ενεργοποιεί κατά λάθος ένα φάρο κινδύνου, (νομίζοντας ότι είναι μια συσκευή ανάκλησης), η οποία προειδοποιεί τους ένοπλους φρουρούς για την παρουσία τους. Ο English διατάζει τον Τάκερ να κάνει πως του επιτίθεται, με τον υφιστάμενό του επινοώντας το θάνατό του με ένα πιστόλι. Ο English μπαίνει μέσα σε σώμα-τσάντα, και έτσι οι δύο τους καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο κτίριο. Ο Τάκερ επιτίθεται στους ένοπλους φρουρούς που τους συνοδεύουν ενώ ο English προσπάθεί να πηδήξει πάνω στο γραφείο του Πήγασου. Ο English βρίσκει τον Πήγασο λίγο πριν προσπαθήσει να πιει το ποτό μέσα στο οποίο είναι το φάρμακο και την πείθει πως ο Άμπροουζ είναι ο προδότης. Ο English ωστόσο πίνει το ποτό νομίζοντας το για κανονικό καθιστώντας τον εαυτό του ευάλωτο στις εντολές του Άμπροουζ. Κατά τη φάση μανίας του φαρμάκου, ο Πήγασος προσπαθεί να αρπάξει το Berreta του English, αλλά στριμώχθηκε στον τοίχο από τον Σλάτερ (Μπέρν Γκόρμαν). Ο Πήγασος επιπλήττει τον Άμπροουζ, αποκαλώντας τον προδότη, αλλά έπεσε αναίσθητος από τον English από τις εντολές του Άμπροουζ. Εν τω μεταξύ ο Τάκερ απειλείται από όπλο από έναν άλλο παράγοντα με όνομα Madeline Vortex. Ο Τάκερ σβήνει τα φώτα και ανταλάσσει το όπλο με μια μπανάνα κρατώντας ο ίδιος το όπλο.

Ο Άμπροουζ διατάζει τον English να σκοτώσει τον Κινέζο πρωθυπουργό χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι που έρχεται από το σωλήνα ενός κραγιόν. Ο English προσπαθεί να αποφύγει τις συνέπειες του φαρμάκου με τις διδασκαλίες του μοναστηριού. Ο Τζόνι δραστηριοποιείται σε έναν ανηλεή αγώνα με τον Τάκερ ο οποίος προσπαθεί να διακόψει τις συνέπειες του φαρμάκου, ενώ η συχνότητα του Άμπροουζ χρησιμοποιείται για την επικοινωνία με τον English. Ο Τζόνι ετοιμάζεται να σκοτώσει τον Κινέζο Πρωθυπουργό, πριν τελικά ο Τάκερ διαταράξει τη συχνότητα με την αντικατάστασή της με έναν ραδιοφωνικό σταθμό που προκαλεί τον Johnny να χορεύει με τη μουσική. Ο Άμπροουζ επανέρχεται και πάλι στις διαταγές επικοινωνίας με τον English διατάζοντας τον να σκοτώσει τον Κινέζο Πρωθυπουργό, αλλά κατά λάθος αποκαλύπτει του στόχο του να σκοτώσει τον Κινέζο Πρωθυπουργό. Ο English αντιστέκεται και αντί πυροβολεί τον Άμπροουζ αλλά αυτός ξεφεύγει και δραπετεύει.

Τα αποτελέσματα του φαρμάκου φθείρονται και ο Johnny English πεθαίνει φαινομενικά από καρδιακή ανεπάρκεια. Ωστόσο, ο η Κέιτ αναβιώνει τον Johnny, η οποία τον φιλάει στα χείλη το οποίο φιλί προκαλεί την κλιμάκωση των καρδιακών παλμών. Η Τζόνι προσπαθεί να κυνηγήσει τον Σάιμον, πηδώντας από το κτίριο και χρησιμοποιώντας ένα αλεξίπτωτο για να κατέβει με ασφάλεια στο χιόνι. Ο English χρησιμοποιεί ένα σνόουμομπίλ και κυνηγάει τον προδότη της MI7. Τελικά, ο Johnny προφταίνει τον Simon, ο οποίος χρησιμοποιεί μια γόνδολα. Ο English με τη διδασκαλία του υπομένει αρκετές κλωτσιές στη βουβωνική χώρα. Ο Τζόνι καταφέρνει να αποκτήσει τελικά το πιστόλι του Σάιμον, αλλά πέφτει από τη γόνδολα. Ο Άμπροουζ προσπαθεί να πυροβολήσει τον English και η μάχη κορυφώνεται με τον English ο οποίος τραβώντας τη δήθεν αλεξίσφαιρα ομπρέλα του στην πραγματικότητα πυροβολεί έναν πύραυλο στο τελεφερίκ και ο Σάιμον Άμπροουζ σκοτώνεται στις ακόλουθες εκρήξεις. Ο Τζόνι τότε συνειδητοποιεί ότι ήταν η Τ2. Δεδομένου ότι τα ερείπια της γόνδολας έχουν πέσει ο English τότε στηρίζεται στην ειρήνη. Ο Τάκερ και η Κέιτ παρακολουθούνε τι προβλέπεται στην έκπληξη.

Ο English γίνεται ιππότης, αλλά, κατά τη διάρκεια της τελετής, ανακαλύπτει ότι η βασίλισσα είναι η καθαρίστρια-δολοφόνος με μεταμφίεση, και προσπαθεί να τον σκοτώσει και πάλι. Εκείνος την κυνηγάει και μετά τη χτυπά βίαια στο κεφάλι με ένα δίσκο, για να ανακαλύψει στην απόλυτη φρίκη όταν οι φρουροί φέρνουν τον πραγματικό δολοφόνο μέσα, ότι στην πραγματικότητα έχει επιτεθεί στην αληθινή Βασίλισσα.[2][3][4][5]

Στις μετά-πιστώσεις σκηνές, η οποία επηρεάζεται από τη σκηνή κουρέας στην ταινία Ο Μεγάλος Δικτάτορας, Ο English θεωρείται ότι κάνει μια σε πακέτο για την Κέιτ Σάμνερ στη μελωδία του τραγουδιού "In The Hall Of Mountain King".

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Ρόουαν Άτκινσον (Rowan Atkinson) στο ρόλο του πράκτορα της ΜΙ7 Σερ Τζόνι Ίνγκλις (αγγλικά: Sir Johnny English) του κύριου πρωταγωνιστή της ταινίας.
  • Ντόμινικ Γουέστ (Dominic West) στο ρόλο του Σάιμον Άμπροουζ (Simon Ambrose) ένας υψηλόβαθμος πράκτορας της ΜΙ7 και ο κύριος ανταγωνιστής της ταινίας
  • Ροζαμάουντ Πάικ (Rosamund Pike) στο ρόλο της Κέιτ Σάμνερ (Kate Sumner) την ψυχολόγο συμπεριφοράς της ΜΙ7 και το ενδιαφέρον αγάπης του Johnny English.
  • Τζίλιαν Άντερσον (Gillian Anderson) στο ρόλο του αφεντικού της ΜΙ7 Πάμελα Θόρντον (Pamela Thornton) με το ψευδώνυμο "Πήγασος"
  • Ντάνιελ Καλούγια (Daniel Kalluya) στο ρόλο του Κόλιν Τάκερ (Colin Tucker) τον νεανικό κομπάρσο του English και το λογικό στοχαστή και των δύο
  • Ρίτσαρντ Σιφ (Richard Schiff) στο ρόλο του Τάιτους Φίσερ (Titus Fisher) ένας πρώην πράκτορας της CIA ο οποίος άλλαξε μέρος και έγινε το πρώτο μέλος του Vortex
  • Τιμ ΜακΙνερνι (Tim McInnerny) στο ρόλο του Πατς Κουόρτερμέιν (Patch Quartermain) πράκτορα της MI7 και εφευρέτης.
  • Μάρκ Ιβάνιρ (Mark Ivanir) στο ρόλο του Άρτεμ Καρλένκο (Artem Karlenko) ένας Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας ο οποίος προσελήφθη από την MI7 στη Μόσχα, αφού ήταν κάτω από την απασχόληση της KGB. Μετά ο Καρλένκο ήρθε στην Αγγλία, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του Σεργκέι Πουντόβκιν, ένας άνθρωπος με τεράστιο πλούτο και ένα μέλος μιας κλειστής λέσχη γκολφ.
  • Μπέρν Γκόρμαν (Burn Gorman) στο ρόλο του Σλέιτερ ένας διεφθαρμένος πράκτορας της MI7 και σύνεργος του Άμπροουζ
  • Τζοζεφίν Μπάουμ (Josephine Baume) στο ρόλο της Μαντελάιν (Madeleine) η σύνεργος του Άμπροουζ.
  • Πικ-Σεν Λιμ (Pik-Sen Lim) στο ρόλο της δολοφόνου-καθαρίστριας
  • Τόγκο Ιγκάουα (Togo Igawa) στο ρόλο του Τίνγκ Ουάνγκ (Ting Wang) ενός Θιβετιανού γκουρού και μέντορας του English και πράκτορας της MI7
  • Στέφεν Κάμπελ Μουρ (Stephen Campbell Moore) στο ρόλο του Βρετανού Πρωθυπουργού

Αυτοκίνητο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Johnny English χρησημοποίησε ένα Rolls Royce Phantom Coupe με ένα 9.0 litre V16. Τρεις από τις τέσσερις μηχανές υπάρχουν επειδή η Rolls Royce σκέφτηκε να βγάλουν τις μηχανές στην παραγωγή αλλά ακύρωσαν την ιδέα. Το αυτοκίνητο είναι ένα είδος μόνο.

Παραγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Universal Pictures ανακοίνωσαν πως θα έκαναν μια συνέχεια της ταινίας Johnny English στις 8 Μαΐου 2010, 7 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας.[6]

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 στο κεντρικό Λονδίνο, στην Cannon Street, με την περαιτέρω παραγωγή που έχει προγραμματιστεί για την εβδομάδα που αρχίζει στις 13 Σεπτεμβρίου 2010 στην Αίθουσα Μπρόκετ, Χέρτφόρνσάιρ και αργότερα στο Χόλει Γουντς στο Χάμπσαιρ, το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ.[7][8] Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα στο The Mall, London στο κεντρικό Λονδίνο στις 25 Σεπτεμβρίου 2010.

Το θέμα της ταινίας Johnny English από την αρχική ταινία αναφέρεται τέσσερις φορές στο σκορ.

Κυκλοφορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Box Office[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ταινία Johnny English Reborn εκτιμάται ότι συγκέντρωσε 3.833.300 δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον ΚαναδάΣτο Ηνωμένο Βασίλειο συγκέντρωσε 7.727.025 δολάρια, 2.628.344 στην Αυστραλία και 3.391.190 δολάρια στη Γερμανία. Μετά από 5 εβδομάδες σε κυκλοφορία συγκέντρωσε 8.305.970 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά και 151.772.616 οπουδήποτε αλλού συγκεντρώνοντας ένα σύνολο των 160.078.586 δολαρίων.[9]

Αποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαν την προκάτοχη της η ταινία απέκτησε μικτές κριτικές από τους κριτές. Ο συλλέκτης των κριτικών Rotten Tomatoes αναφέρει ότι το 38% των 78 κριτών έδωσαν στην ταινία μια θετική κριτική με τη μέγιστη βαθμολογία 4.7 στα 10. Η συναίνeση της ιστοσελίδας είναι: Αναμφισβήτητα είναι μια οριακή βελτίωση ως επί το πλείστον ξεχασμένη προκάτοχη της η ταινία Johnny English Reborn ωστόσο παραμένει βυθισμένη στην ευρεία, κουρασμένη από την πλαστογράφηση κατασκόπων το οποίο σπαταλάει τα σημαντικά κωμικά ταλέντα του Ρόουαν Άτκινσον.[10]. Η Metacritic η οποία αποδίδει ένα σταθμισμένο μέσο όρο σκόρ από 100 σχόλια από την ενσωμάτωση των κριτικών, δίνει στην ταινία ένα σκόρ 46 με βάση 20 κριτικές[11]. Οι δημοσκοπήσεις της CinemaScore αναφέρουν ότι ο μέσος βαθμός που έδωσαν στην ταινία οι θεατές ήταν Β σε ε΄να Α+ εως μια κλίμακα ΣΤ.[12]

Στο αυστραλιανό τηλεοπτικό πρόγραμμα At The Movies ή Μάργκαρετ Πόμερανζ βαθμολόγησε την ταινία με 3 αστέρια και ο Ντέιβιντ Στράτον βαθμολόγησε την ταινία με 2 αστέρια (το μέγιστο είναι 5 αστέρια). Ο Ινδός κριτικός ταινιών Νικάτ Καζμί από το περιοδικό Times της Ινδίας έδωσε στην ταινία μια θετική κριτική επαινόντας τη χαρακτηριστική κλίση του Άτκινσον για την κωμωδία για ακόμη μια φορά δίνοντας 4 αστέρια στα 5.

Κυκλοφορία σε DVD[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

To Johnny English κυκλοφόρησε σε DVD και σε δίσκο Blu-ray στις 14 Φεβρουαρίου 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις 28 Φεβρουαρίου 2012 στη Νότια Αμερική.[13]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Johnny English Reborn (PG)». British Board of Film Classification. 1 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 1 Σεπτεμβρίου 2011. 
  2. 2,0 2,1 Germain Lussier (13 Σεπτεμβρίου 2010). «Gillian Anderson, Dominic West and Join Rowan Atkinson in 'Johnny English Reborn'». /Film. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2010. 
  3. Peter Sciretta (8 Απριλίου 2011). «'Johnny English Reborn' Trailer». /Film. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2011. 
  4. Working Title Films Staff (23 Ιανουαρίου 2011). «Johnny English Reborn Q&A with writer Hamish McColl». Working Title Films. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιουλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2011. 
  5. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Δεκεμβρίου 2002. Ανακτήθηκε στις 14 Μαΐου 2012. 
  6. Tatiana Siegel (8 Απριλίου 2010). «Universal signs up for more English». Variety. Ανακτήθηκε στις 7 Απριλίου 2010. 
  7. Stuart Kemp (13 Σεπτεμβρίου 2010). «Cast added to 'Johnny English Reborn'». The Hollywood Reporter. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Σεπτεμβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2010. 
  8. Working Title Films Staff (12 Οκτωβρίου 2010). «Johnny English Reborn enters principal photography». Working Title Films. Ανακτήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2011. 
  9. http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=intl&id=johnnyenglish2.htm
  10. «Johnny English Reborn (2011)». Rotten Tomatoes. Flixster. Ανακτήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2011. 
  11. «Johnny English Reborn Reviews». Metacritic. CBS Interactive. Ανακτήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2011. 
  12. McClintock, Pamela (21 Οκτωβρίου 2011). «Box Office Report: 'Paranormal Activity 3' on Course for Jaw-Dropping $45 Mil to $50 Mil Weekend». The Hollywood Reporter. Prometheus Global Media. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Οκτωβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2011. 
  13. http://www.canada.com/entertainment/column+week/6187437/story.html[νεκρός σύνδεσμος]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]