Kiba Inuzuka

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Inuzuka Kiba)
Kiba Inuzuka
Χαρακτήρας από Naruto
Ο Kiba από τον Μασάσι Κισιμότο
Πρώτη εμφάνισηNaruto Κεφάλαιο 34 (manga)
Naruto Επεισόδιο 1 (anime)
Δημιουργήθηκε απόΜασάσι Κισιμότο
Πληροφορίες χαρακτήρα
ΕίδοςΆνθρωπος
ΦύλοΑρσενικό
Βαθμίδα ΝίντζαChuunin
Ομάδα ΝίντζαΟμάδα των Οκτώ
Οικογένεια
ΓονείςInuzuka Tsume
ΑδέρφιαInuzuka Hana

Ο Inuzuka Kiba είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας στη σειρά anime και manga Naruto. Το όνομα «Inuzuka» σημαίνει «ο Οίκος των Σκύλων» και ανήκε σε μια οικογένεια που υπήρξε μία από τις ισχυρότερες στην επαρχία Chiba στην Ιαπωνία κατά την περίοδο Edo. Ήταν γνωστοί και σαν «Πολεμιστές με Σκυλιά» και λάτρευαν τον Inu (Σκύλος), μια θεότητα που αντιπροσώπευε το ζώδιο του Σκύλου. «Kiba» στην κυριολεξία σημαίνει «δόντι ζώου».

Είναι μελαχρινός, με ζωόμορφα χαρακτηριστικά, όπως μεγάλους κυνόδοντες και στενά μάτια. Στα μάγουλά του διαθέτει δύο κόκκινα σημάδια στο σχήμα δοντιών, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Φορά στρατιωτικό παντελόνι με μεγάλο μπουφάν με κουκούλα, την οποία διατηρεί συνήθως ανεβασμένη. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η σχεδόν συμβιωτική σχέση με το σκυλάκι του, τον Akamaru, τον οποίο έχει πάντα μαζί και χρησιμοποιεί σαν σύντροφο στη μάχη, μοιραζόμενος μαζί του και αρκετές τεχνικές. Μάλιστα το αγαπημένο του χόμπι, είναι να κάνει μεγάλους περιπάτους με τον Akamaru, οι οποίοι σπανιότατα περιλαμβάνουν απλό περπάτημα...

Γενικές Πληροφορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σαν χαρακτήρας, ο Kiba είναι από τα άτομα που δεν περνούν εύκολα απαρατήρητα. Φασαριόζος, καυχησιάρης, με την τάση να κάνει τον αρχηγό συνήθως δεν γίνεται συμπαθής από την αρχή, όχι προτού δείξει τα προτερήματά του. Αποτελεί ιδιαίτερα αξιόπιστο σύντροφο στη μάχη, όχι μόνο εξαιτίας της φυσικής του δύναμης, αλλά και της ικανότητάς του να ανιχνεύει διαρκώς το περιβάλλον χάρις στις ασυνήθιστα ανεπτυγμένες αισθήσεις της όσφρησης και ακοής που διαθέτει. Παρά την επιφανειακή του τάση να περηφανεύεται για τις ικανότητές του, διαθέτει έντονο το αίσθημα προστασίας της ομάδας και των ανθρώπων που αγαπά, ιδιαίτερα των λιγότερο δυνατών και είναι ικανός να τους προστατεύσει με αυτοθυσία.

Ιδιαίτερη αγάπη τρέφει για το ninken του (σκυλάκι - νίντζα), τον Akamaru, τον οποίον του εμπιστεύτηκαν οι δικοί του όταν ήταν μικρός με την υποχρέωση να τον φροντίζει και να μάθουν να πολεμούν μαζί. Η σχέση τους είναι τόσο στενή που μπορούν να επικοινωνούν: ο Kiba αντιλαμβάνεται το γάβγισμα του Akamaru εξίσου καλά με την ανθρώπινη ομιλία. Με τον τρόπο αυτό, ο Kiba συλλέγει πληροφορίες από τις ανεπτυγμένες αισθήσεις όσφρησης και ακοής του Akamaru. Η συμβιωτική αυτή σχέση σκύλου – ανθρώπου αποτελεί παράδοση στην οικογένεια Inuzuka, που έχει αναπτύξει αντίστοιχες τεχνικές μάχης και τις περνά από γενιά σε γενιά.

Αυτές περιλαμβάνουν ημιμεταμόρφωση του νίντζα σε κτήνος, με τα δόντια και τα νύχια του να μακραίνουν, τη φυσική του δύναμη και όσφρηση να υπερπλασιάζεται και την συμπεριφορά και αντίληψή του να γίνονται πιο κτηνώδεις. Η τεχνική αυτή καλείται Shikyaku no Jutsu (Τεχνική στα Τέσσερα Πόδια). Παραπέρα, με τον Jujin Bunshin (Κλώνος Ανθρώπου - Κτήνους), ο Akamaru μεταμορφώνεται σε μια ζωώδη εκδοχή του Kiba κι ο διαχωρισμός τους είναι σχεδόν αδύνατος. Από κοινού εκτελούν μια επικίνδυνη τεχνική την Gatsuga (Διπλό Αιχμηρό Δόντι), που περιλαμβάνει γρήγορη περιστροφή και χτύπημα με τεράστια δύναμη και ταχύτητα που προκαλεί μεγάλη ζημία στον αντίπαλο. Ο Kiba μαζεύοντας chakra στη μύτη του, μπορεί να αυξήσει την αίσθηση της όσφρησής του μέχρι και χίλιες φορές.

Η Σχέση του Kiba με την Ομάδα του[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα Kurenai, γνωστή κι ως "Ομάδα 8". Από δεξιά: Shino, Hinata, Kiba & Akamaru.

Χαρακτηριστικό της ομάδας Kurenai είναι η ειδίκευση στην ιχνηλάτηση και την επιβίωση κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι ανεπτυγμένες αισθήσεις των Kiba και Akamaru, σε συνδυασμό με το Byakugan της συντρόφου τους Hyuuga Hinata και τις μεγάλες ικανότητες του τρίτου της ομάδας, του Aburame Shino, κάνουν την ομάδα ασυναγώνιστη στους τομείς αυτούς. Σαν ομάδα διατηρούν άριστες σχέσεις μεταξύ τους και περνούν πολύ χρόνο μαζί εξασκώντας τα χόμπι τους (ο Kiba προπόνηση με τον Akamaru, η Hinata να μαζεύει λουλούδια και ο Shino να συλλέγει έντομα). Καμιά φορά ο Kiba εκφράζει κάποια αγανάκτηση όταν ο Shino του λέει τι να κάνει κι ο Shino με τη σειρά του τον καλεί να σοβαρευτεί περισσότερο. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία σημαντική διαμάχη μαζί τους και περνούν χρόνο μαζί. Απέναντι στη Hinata, ο Kiba διατηρεί μια στάση μεγάλου αδελφού. Την προσέχει, ενδιαφέρεται για την υγεία της και την συμβουλεύει συχνά. Μαζί με το Shino, την πειράζουν συχνά για τον ανομολόγητό έρωτά της για το Naruto. Από την πλευρά της, η sensei του, Yuuhi Kurenai δείχνει να έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, όπως διαφαίνεται στις σκέψεις της κατά τη μάχη του με το Naruto.

Ο Kiba στη Σειρά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μέρος Πρώτο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εισαγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Kiba κάνει ένα cameo στο πρώτο επεισόδιο του anime σαν κάποιος ανώνυμος μαθητής μες το πλήθος. Την ίδια μέρα με τη σύνταξη της «Ομάδας 7», δημιουργήθηκε και η δική του ομάδα, γνωστή σαν «Ομάδα 8», με εκπαιδεύτρια την Kurenai, η οποία είχε πρόσφατα ανέλθει στη βαθμίδα των Jounin και που είναι άριστη γνώστρια των Genjutsu (τεχνικών παραισθήσεων). Δεν είναι γνωστό σε ποια ακριβώς δοκιμασία υποβλήθηκε η ομάδα μετά την αποφοίτησή της από την Ακαδημία, ωστόσο πέρασε με επιτυχία το τεστ και έγινε μία από τις τρεις ομάδες που αποφοίτησαν εκείνη τη χρονιά (Rookie Nine).

Την επίσημη είσοδό του στη σειρά, ο Kiba την κάνει στη μεγάλη αίθουσα συγκέντρωσης των εξετάσεων για την ανάδειξη των νέων Chuunin της χρονιάς. Η «Ομάδα 8» προτάθηκε κατόπιν αιτήσεως της Kurenai παρά το νεαρόν της ηλικίας των μελών της, συγκεντρώνοντας αντιδράσεις. Ο ίδιος ο Naruto περιγράφει τον Kiba με τα παρακάτω λόγια:

«Πιο φωνακλάς κι από μένα! Ένας σπαστικός μπάσταρδος που όλο το παίζει αρχηγός».
– Uzumaki Naruto

Είναι ο πιο ομιλητικός από την ομάδα του στην εν λόγω φάση και εκφράζει με αυτοπεποίθηση πως η ομάδα του προπονήθηκε τόσο πολύ που δεν θα χάσει από κανέναν. Δέχεται τα ειρωνικά σχόλια του Sasuke αλλά δεν πτοείται` την αδιακρισία του αυτή, καλύπτει η Hinata όπως όπως.

Εξετάσεις: 1ος Άθλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη διάρκεια του γραπτού διαγωνίσματος, ο Kiba τοποθετεί τον Akamaru ψηλά, πάνω στο κεφάλι του για να του μαρτυρά τις απαντήσεις των διπλανών τους. Καθώς κανείς άλλος δεν μπορεί να ερμηνεύσει τη φωνούλα του Akamaru το σχέδιο δουλεύει ρολόι.

Εξετάσεις: 2ος Άθλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η «Ομάδα 8» ήταν αυτή που αντιμετώπισε τα λιγότερα προβλήματα στο δάσος το οποίο κλήθηκε να διασχίσει, καθώς η ιχνηλατική και η επιβίωση είναι τα ατού της. Ο Άθλος ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της. Η ομάδα μπήκε με έτοιμο σχέδιο παραπλάνησης κάποιας άλλης ομάδας για να της πάρει τον πάπυρο και το εκτέλεσε ταχύτατα με άψογη συνεργασία των μελών της. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής ο Kiba, καθώς είναι αυτός που μιλά και περισσότερο, εμφανίζεται σαν ανεπίσημος αρχηγός της ομάδας. Η εύκολη νίκη τον συνεπήρε και ήλπισε μάλιστα πως θα ήταν η πρώτη ομάδα που θα έφτανε στον προορισμό της, τον πύργο στη μέση του δάσους. Τότε ο Shino τον επέκρινε, λέγοντας πως θα ήταν σοφότερο να προχωρούν με επιφυλάξεις και πως θα έπρεπε να μην παίρνει τα πράγματα τόσο ελαφρά. Ο Kiba παρεξηγείται, η Hinata όμως παίρνει ευγενικά το μέρος του Shino. Ο Kiba μουτρωμένος τους ακούει.

Ωστόσο παρακάτω, τόσο ο ίδιος, όσο κι ο Akamaru αντιλαμβάνονται την παρουσία αντίπαλων ομάδων μπροστά. Με τη συμβολή της Hinata, τους εντοπίζουν γύρω στο ένα χιλιόμετρο μακρύτερα, ενώ ο Shino εκτιμά πως πρόκειται για έξι άτομα. Ο Kiba, με έπαρση σκέφτεται πως θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν κι άλλες ομάδες έτσι ώστε να αποκλείσουν περισσότερους. Αν τα πράγματα φαίνονταν δύσκολα δεν θα εμπλέκονταν. Τρέχει λοιπόν προς την κατεύθυνση της μάχης, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των συντρόφων του, με τον Shino να αναφέρει πως κατά κάποιο τρόπο τον μισεί. Ο Akamaru σταματά πίσω από ένα θάμνο παγωμένος από το φόβο και κρύβεται κάτω από το μπουφάν του Kiba τρέμοντας. Ανήσυχη η ομάδα αναρωτιέται τι να συμβαίνει και ο Kiba εξηγεί πως ο Akamaru είναι πολύ ευαίσθητος στο chakra και πως κάποιο άτομο μπροστά τους είναι πολύ δυνατό. Έτσι η «Ομάδα 8» γίνεται μάρτυρας μιας πρώτης γεύσης της φρίκης με το όνομα Gaara. Αφού σκοτώνει τους αντιπάλους του με ανατριχιαστικό τρόπο, ο Gaara, μην έχοντας χορτάσει φονικό, αντιλαμβάνεται την παρουσία της «Ομάδας 8». Εκείνοι μες τους θάμνους κρατούν ως και την ανάσα τους. Ο Gaara όμως παραιτείται από τη λεία του μετά από σύντομη αντιπαράθεση με τα αδέλφια του κι έτσι ο Kiba και οι άλλοι διαφεύγουν ασφαλείς. Ο Akamaru τρέμει ακόμη όταν η ομάδα φτάνει στον πύργο αργότερα την ίδια μέρα, έχοντας κάνει συνολικά δεκατρείς και μισή ώρες. Μοιάζουν να έφτασαν πρώτοι, όμως αντιλαμβάνονται πως η ομάδα του Gaara ήταν ήδη εκεί εδώ και δώδεκα ώρες. Για καλή τους τύχη, ο Gaara τους αγνοεί, όμως η ομάδα δεν μπορεί να μη σχολιάσει πως σίγουρα πρόκειται για έναν επικίνδυνο αντίπαλο.

Οι Προκριματικοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα είκοσι άτομα που φτάνουν στο τελευταίο στάδιο χωρίζονται τυχαία ανά δύο με σκοπό να παλέψουν και να μειωθεί ο αριθμός τους στο μισό. Αντίπαλος του Kiba αναδεικνύεται ο Naruto. Θεωρώντας τον εύκολο αντίπαλο και αφελή φωνακλά, ο Kiba χαίρεται ιδιαίτερα θεωρώντας τη νίκη του βέβαιη. Την ίδια άποψη δείχνουν να συμμερίζονται και σχεδόν όλοι οι παρόντες, καθώς και η Kurenai. Αρχικά οι δύο αντίπαλοι ανταγωνίζονται στις μεγαλοστομίες, γρήγορα όμως η μάχη ανάβει. Ο Kiba, προς μεγάλη έκπληξη του Naruto, εμφανίζει στη μάχη τον Akamaru. Παράλληλα φέρνει στο μυαλό του τις φτωχές επιδόσεις του Naruto στην Ακαδημία. Την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους μάλιστα, κι ενώ ο Kiba κοιμόταν στην τάξη, την προσοχή όλων τράβηξαν οι άκαρπες αλλά κωμικές προσπάθειες του Naruto να ολοκληρώσει μια άσκηση. Θιγμένος που κάποιος άλλος είχε τραβήξει την προσοχή όλων, ο Kiba πρωτοστάτησε στις κοροϊδίες και τα τρανταχτά γέλια των παιδιών.

Ο Kiba ξεκινά με την τεχνική Gijyuu Ninpou: Shikyaku no Jutsu (Τεχνική Νίντζα Μίμησης Κτήνους : Τεχνική στα Τέσσερα Πόδια), όπου ημιμεταμορφώνεται σε ζώο, επιτιθέμενος στα τέσσερα κι αναπτύσσοντας μακριά νύχια και δόντια. Κάνει μια ευθεία επίθεση στο Naruto με μεγάλη ταχύτητα και τον αφήνει φαινομενικά αναίσθητο. Θεωρεί πως η μάχη τελείωσε, ο Naruto όμως είναι αποφασισμένος να αποδείξει πως δεν είναι πια η αποτυχία που ήταν κάποτε. Ανασηκώνεται παρόλο που αιμορραγεί. Προκαλεί λεκτικά τον Kiba, ο οποίος εκτοξεύει ενάντια στον αντίπαλο του βόμβες καπνού και επιτίθεται μαζί με τον Akamaru. Παρόλο που ο Naruto εμφανίζεται για άλλη μια φορά τελειωμένος, αποδεικνύεται πως ξεγέλασε τον Kiba με την έξυπνη μεταμόρφωσή του σε Akamaru, ενώ το πραγματικό σκυλάκι το κρατά φυλακισμένο ένας κλώνος του. Ο Kiba παραδέχεται πως ο Naruto έχει προοδεύσει, αλλά η Kurenai επισημαίνει πως ο Kiba έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο. Ο τελευταίος πετά ένα χαπάκι στον Akamaru, ο οποίος αμέσως παίρνει κόκκινο χρώμα (aka = κόκκινος, εξού και το όνομά του), δείχνει πολύ πιο άγριος και μεταμορφώνεται σε μια ζωώδη εκδοχή του Kiba. Από κοινού κάνουν επίθεση με την τεχνική Gatsuga, δίνοντας στο Naruto μια οδυνηρή εμπειρία. Ο Kiba αστειευόμενος με την αιώνια φιλοδοξία του Naruto να γίνει Hokage, του φωνάζει πως με την τωρινή του κατάσταση δείχνει πως ακόμη κι εκείνος θα γίνει Hokage ευκολότερα από τον Naruto. Ωστόσο αυτό αποδείχτηκε το μεγάλο του λάθος καθώς αυτό ήταν πάντα το πιο ευαίσθητο σημείο του αντιπάλου του, που παίρνει τα λόγια του της μετρητοίς και σηκώνεται και πάλι έστω και πολύ ταλαιπωρημένος.

Οι επιθέσεις με βόμβες καπνού, Shikyaku no Jutsu και Gatsuga, διαδέχονται η μία την άλλη με τον Naruto άλλοτε να τις αποφεύγει όπως όπως κι άλλοτε να τις δέχεται με όλη τους τη σφοδρότητα. Συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να συναγωνιστεί τον Kiba σε ταχύτητα και δεν προλαβαίνει να μαζέψει καν chakra. Για να κάνει άνοιγμα λοιπόν, μεταμορφώνεται κι ο ίδιος σε Kiba, ώστε ο αυθεντικός να μην μπορεί να αναγνωρίσει με το μάτι ποιος «κλώνος» του είναι ο Akamaru και ποιος ο Naruto. Παρόλο που ο Kiba μπορεί εύκολα να βρει τους ξεχωρίσει μέσω όσφρησης, με ένα έξυπνο σχέδιο του Naruto αναγκάζεται να θέσει εκτός μάχης τον Akamaru. Για να ανακτήσει την ψυχραιμία του ο Kiba, δαγκώνει με μανία το ίδιο του το χέρι, καταλαβαίνοντας πως το πλεονέκτημα είναι ακόμη δικό του. Με την Τεχνική στα Τέσσερα Πόδια χτυπά ξανά και ξανά, ενώ ο Naruto προσπαθεί συνεχώς να ξανασηκωθεί και να βρει χρόνο να χρησιμοποιήσει μια «νέα του τεχνική». Θεωρώντας πως ο Naruto μπλοφάρει, ο Kiba δεν του αφήνει χρόνο για τίποτα, ωστόσο στην τελειωτική του επίθεση, ενώ επιτίθεται από μπροστά, βρίσκεται απότομα πίσω από το Naruto για να τον αποτελειώσει. Μες τη νευρικότητά του ο Naruto, αφήνει δυσάρεστες οσμές πάνω στο πρόσωπο του Kiba, του οποίου η όσφρηση ήταν πολλαπλασιασμένη επί χίλια. Αυτό ήταν αρκετό να του αποσπάσει την προσοχή για αρκετή ώρα, ώστε ο Naruto να τον αποτελειώσει με το Uzumaki Naruto Combo.

Λίγο προτού τον πάρουν οι γιατροί, ένας απογοητευμένος Kiba, συμβουλεύει τη Hinata που του έφερε κάποιο γιατρικό, να παραιτηθεί από τη μάχη αν τη ζευγαρώσουν με τον Gaara ή τον Neji, για να μην πάθει κάποιο ανεπανόρθωτο κακό.

Εξετάσεις: 3ος Άθλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καθώς ο Shino ήταν τελικά ο μόνος από την ομάδα Kurenai που πέρασε στο τελευταίο στάδιο των εξετάσεων, ο Kiba τον βοήθησε να προπονηθεί τις μέρες που ακολούθησαν.

Τη μέρα ο του 3ου άθλου, ο Kiba συνόδεψε τη Hinata στους αγώνες για να παρακολουθήσουν μαζί τα άλλα παιδιά και κυρίως το Shino. Δεν δείχνει κάποια πικρία για το Naruto, αντίθετα τον υποστηρίζει θερμά. Όταν οι θεατές σχολιάζουν πως θα χάσει εύκολα από το Neji, χαμογελά σκεπτόμενος πως κι ο ίδιος κάποτε έτσι υπολόγιζε τα πράγματα. Εκείνη τη στιγμή με τη βοήθεια του Akamaru είναι ο πρώτος που αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά στο στάδιο γιατί είναι γεμάτο από μέλη της ANBU.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των Neji και Naruto, η Hinata αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία καθώς δεν είχε αναρρώσει πλήρως από το δικό της άτυχο αγώνα με τον Neji. Κάποιο μέλος της ANBU τη βοηθά και μαζί με τον Kiba την πηγαίνουν σε κάποιο ιατρείο. Ο Kiba έμεινε μαζί της όλη αυτή την ώρα και έτσι δεν παρακολούθησε την εμφάνιση του Kyuubi μες το στάδιο. Όταν επέστρεψε πήγε να ευχαριστήσει τον κύριο που τους βοήθησε πριν, όμως ο Akamaru άρχισε να του γαβγίζει νευρικά, λέγοντας πως είναι κάποιος ύποπτος που τον έχουν ξανασυναντήσει. Για το λόγο αυτό ο άντρας, που δεν ήταν άλλος από το Yakushi Kabuto τους αναισθητοποίησε, με αποτέλεσμα να μην παίξουν ενεργό ρόλο κατά τη διάρκεια της καταστροφής της Konoha. Παραβρέθηκαν ωστόσο στην κηδεία του Sarutobi.

Αποστολή Ανάκτησης του Sasuke[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όταν ο Uchiha Sasuke εγκατέλειψε την Konoha, η νέα Hokage, η Tsunade, έχοντας μεγάλη έλλειψη σε έμψυχο δυναμικό, αποστέλλει στο κατόπι του μια ομάδα από πέντε Genin, υπό την αρχηγία του Nara Shikamaru. Το σώμα του Sasuke μεταφέρουν άνθρωποι του Orochimaru και η ομάδα αναγκάζεται να σκορπίσει ώστε να τους αντιμετωπίσει σε μάχες έναν προς έναν, αφήνοντας τους υπόλοιπους να προχωρούν. Η διορατικότητα του Shikamaru τοποθετεί τον Kiba στην εμπροσθοφυλακή της ομάδας, ώστε να ανιχνεύει τυχόν εχθρούς και παγίδες με τις ανεπτυγμένες αισθήσεις του.

Όταν κάποια στιγμή ο Akamaru κινδύνεψε από μια έκρηξη ο Kiba, τρέχοντας προς το μέρος του, πέφτει από έναν γκρεμό σε μια κοιλάδα μαζί με τον νίντζα από τη χώρα του Ήχου, τον Sakon, ο οποίος συχνά περηφανευόταν πως ήταν ο ισχυρότερος από την ομάδα του. Ο Kiba αντιλαμβάνεται πως την εν λόγω στιγμή δεν είναι στόχος του να επιβιώσει, αλλά να καθυστερήσει ή και να σκοτώσει τον πανίσχυρο εχθρό του δίνοντας χρόνο στους φίλους του. Επιτίθεται λοιπόν μαζί με τον Akamaru στον Sakon, όταν αντιλαμβάνεται με φρίκη πως ο τελευταίος μοιράζεται το ίδιο σώμα με τον δίδυμό αδελφό του Ukon χάρις στο Kekkei Genkai τους με το όνομα Souma no Kou. Η βιασύνη τους, τους ωθεί να ενεργοποιήσουν την καταραμένη σφραγίδα που διαθέτουν, ώστε να σκοτώσουν το γρηγορότερο δυνατό. Ο Akamaru, ήδη χτυπημένος άσκημα, ζητά από τον Kiba να εκτελέσουν κάποια – άγνωστη σε μας ακόμη – τεχνική. Ο Kiba αρνείται επισημαίνοντας πως χωρίς ενισχύσεις είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς η τεχνική θα καταναλώσει όλο τους το chakra σχεδόν αμέσως. Ο Akamaru, σε μια κίνηση απελπισίας, δαγκώνει το αγόρι κι έπειτα στέκεται φρουρός μπροστά του. Ο Kiba συγκινημένος αποφασίζει πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Ενώ ο Kiba ακινητοποιεί στιγμιαία τα αδέλφια, που εξακολουθούν να μοιράζονται το ίδιο σώμα, ο Akamaru τους καταβρέχει με τοξικά ούρα. Έπειτα μαζί με τον Kiba μεταμορφώνονται σε έναν πελώριο δικέφαλο λευκό λύκο. Στη μορφή αυτή εξαπολύουν την Garouga, μια εξελιγμένη μορφή της Gatsuga, ξεσκίζοντας το σώμα του Sakon στα δύο. Η μάχη μοιάζει να έχει κριθεί, όταν πρόσθετα μέλη φυτρώνουν στο ακρωτηριασμένο σώμα, και τα δύο αδέρφια σηκώνονται σαν ξεχωριστά πλέον άτομα. Ο Kiba αντιλαμβάνεται πως του απομένει μόνο μια ευκαιρία ακόμη. Η περιστροφή της Gatsuga είναι τόσο ισχυρή που τον εμποδίζει να δει το στόχο του, η μυρωδιά όμως με την οποία ο Akamaru πότισε τα αδέλφια τον καθοδηγεί παρά τις προσπάθειές τους να κρυφτούν στα βράχια. Ακόμη και το ωστικό κύμα που παράγει η Gatsuga μπορεί να κόψει τον εχθρό σε κομμάτια. Την τελευταία στιγμή οι Sakon και Ukon, επικαλούνται την γιγαντιαία πύλη Rashoumon, την απόλυτη άμυνα του Orochimaru. Ο δικέφαλος λύκος της αφήνει μεγάλη ζημιά, ωστόσο αναχαιτίζεται και χάνεται. Την τελευταία επίθεση των αδελφών σταματά ο Akamaru, προστατεύοντας τον Kiba με το σώμα του, ουρώντας και πάλι τον Sakon και πέφτοντας αναίσθητος.

Ο Sakon εισβάλλει στο σώμα του Kiba.

Ο Sakon πηγαίνει ουρλιάζοντας να πλυθεί, ενώ ο Kiba με τρόπο αντιλαμβάνεται πως ο Ukon έχει εισβάλλει στο ίδιο του το σώμα. Η τεχνική αυτή εξόντωσης, πέραν από το ψυχολογικό κόστος να δεις το κεφάλι του εχθρού σου να πετάγεται από τον ώμο σου, έχει το πλεονέκτημα για τον Ukon πως μπορεί να καταστρέψει τους ιστούς και τα όργανα του αντιπάλου του εκ των έσω, παραμένοντας τελείως ασφαλής. Ωστόσο δεν προέβλεψε, πως ο Kiba δεν είχε να σκεφτεί εκείνη την ώρα την προσωπική του ασφάλεια: ρίχνοντας μια τελευταία απολογητική ματιά στον Akamaru, τραβά ένα μαχαίρι και κάνει αυτό που κανείς δεν είχε τολμήσει στο παρελθόν: την αυτοκτονία. Με ένα περιπαικτικό χαμόγελο, παρατηρεί τον αντίπαλό του να αιμορραγεί εξίσου και δίνει ένα δεύτερο χτύπημα στο σώμα του. Ο Ukon πετάγεται πίσω, κι ο Kiba, καθότι σοβαρά τραυματισμένος, αρπάζει το σώμα του Akamaru και κρύβεται.

Εκεί έχει την ευκαιρία να ανακτήσει στο μυαλό του τις ομορφότερες στιγμές που πέρασε με το σκυλάκι του, καθώς και την πρώτη τους γνωριμία κάποια ανοιξιάτικη μέρα σε ένα λιβάδι όπου του τον ανέθεσαν οι δικοί του. Έπειτα το πώς έμαθε με το δύσκολο τρόπο πως έπρεπε να δυναμώσουν μαζί από κει και πέρα. Καταλαβαίνοντας πως ο Akamaru είναι ακόμη ζωντανός, ο Kiba ορκίζεται να μην τον ξαναχάσει. Εγκαταλείποντας πίσω το μπουφάν του για παραπλάνηση, μπαίνει στο ποτάμι για να καλύψει τα ίχνη του μέχρι να τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του. Παρακάτω, όντας κρυμμένος κι ακίνητος πια στο δάσος αντιλαμβάνεται τρεις παρουσίες που γνωρίζει πολύ καλά. Ωστόσο αυτός που το βρίσκει πρώτος είναι ο Ukon καλύπτοντας τη μυρωδιά του με το μπουφάν του Kiba. Την εξόντωση του Kiba αποτρέπει η σωτήρια επέμβαση του Kankurou, που σύμμαχος πια της Konoha, καταφτάνει μαζί με τα αδέλφια του να βοηθήσει την ομάδα Shikamaru και σκοτώνει τους διδύμους με ανατριχιαστικό τρόπο.

Πίσω στην Konoha, ο Kiba τυλιγμένος με πολλούς επιδέσμους, βλέπει την αδελφή του, Hana, να φροντίζει τον Akamaru που υποφέρει από σοβαρούς τραυματισμούς στους μύες των ποδιών του. Εκεί oρκίζεται να προπονηθεί σαν τρελός και να μην ξαναφήσει να συμβεί τίποτε τέτοιο ξανά. Τις ίδιες σκέψεις επαναλαμβάνει καιρό μετά, όταν διηγείται στο σύντροφό του Shino, που δεν συμμετείχε στην αποστολή για την εξέλιξη της.

Οι Kiba και Akamaru όπως εμφανίζονται στο δεύτερο μέρος της σειράς.

Μέρος Δεύτερο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τη διάρκεια των δυόμισι ετών που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα δύο μέρη, ο Kiba πήρε προαγωγή για τη βαθμίδα των Chuunin. Παραμένει πιστός στον παλιό καλό εαυτό του, τραβώντας εύκολα την προσοχή. Σε αυτό συμβάλλει πλέον και ο Akamaru που το μέγεθος του έχει αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε να μπορεί ο Kiba να ανεβαίνει στην πλάτη του.

Η ομάδα Kurenai κάνει μια στιγμίαια εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, στο κεφάλαιο 282, οπότε και συναντά τον Naruto ξανά. Εμφανισιακά έχουν όλοι αλλάξει, με τον Kiba να έχει εγκαταλείψει πλέον το μπουφάν με την κουκούλα και να έχει υιοθετήσει μια εφαρμοστή μαύρη στολή. Όταν ο Naruto έμεινε άναυδος με την ανάπτυξη του Akamaru, ο Kiba έδειξε έκπληκτος με την παρατήρηση, καθώς περνάει τόσο καιρό με τον Akamaru που δεν τον προσέχει να μεγαλώνει.

Η ομάδα κάνει την επιστροφή της στο κεφάλαιο 354 του manga, όταν επιλέγεται από τον Kakashi να συνοδεύσει την ομάδα των Yamato, Naruto, Sakura και Sai στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν και να βρουν τον Sasuke ή εναλλακτικά να αιχμαλωτίσουν τον Itachi Uchiha. Ως επικεφαλής τους, τους συνοδεύει ο ίδιος, εφόσον η sensei τους Kurenai, είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Η ομάδα χωρίζεται έτσι ώστε να καλύψει μεγαλύτερη επιφάνεια αναζήτησης. Ο Kiba παίρνει μαζί του τον Akamaru ο οποίος τον μεταφέρει στην πλάτη. Μια τεράστια έκρηξη τους ξανασυγκεντρώνει σε ένα ξέφωτο, όπου τα σκυλιά του Kakashi μυρίζουν την οσμή κάποιων Akatsuki, του Sasuke και μερικών άλλων που πιθανώς τον συντροφεύουν. Είναι προφανές πως έγινε κάποια μάχη, ωστόσο οι οσμές είναι πλέον σχεδόν αδιόρατες, και τα σκυλιά δεν μπορούν να τις εντοπίσουν. Αυτό σημαίνει πως είτε ο Sasuke σκοτώθηκε στην έκρηξη, είτε πως μεταφέρθηκε στιγμιαία κάπου αλλού.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα συγκέντρωσης, ο Kiba, του οποίου η μύτη είναι πλέον πιο καλή από αυτή των σκυλιών, αποφαίνεται πως συμβαίνει το δεύτερο και πως η οσμή διακρίνεται ακόμη σε κάποια απόσταση. Ο Kakashi εντυπωσιασμένος σκέφτεται πως η οικογένεια Inuzuka πρέπει να είναι περήφανη για τον Kiba. Με το νεαρό μπροστά η ομάδα ξεκινά για να εντοπίσει το Sasuke, όσο γρηγορότερα γίνεται.