Ισλαμικοί Αγώνες Αλληλεγγύης 2017

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο IV Αγώνες Ισλαμικής Αλληλεγγύης είναι μια πολυεθνική αθλητική εκδήλωση, που έγινε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η τελετή της έναρξης έγινε στις 12 Μαΐου 2017 και της λήξης στις 22 Μαΐου 2017.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η απόφαση για τη διεξαγωγή των Τέταρτων Αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, λήφθηκε 24 Ιουλίου 2013 στη Σαουδική Αραβία, στη Γενική Συνέλευση της Αθλητικής Ομοσπονδίας των Ισλαμικών Αγώνων Αλληλεγγύης. Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε και η νικήτρια υποψηφιότητα, του Μπακού, σε ένα βιβλίο με τίτλο «Μπακού -2017» όπου αναφέρονταν οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης στο Μπακού.

Οργανωτική Επιτροπή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με διάταγμα του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 ιδρύθηκε η Οργανωτική Επιτροπή των Τέταρτων Αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης στο Μπακού. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Μεχριμπάν Αλίγιεφα, διορίστηκε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Τα εισιτήρια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα εισιτήρια για τη διοργάνωση άρχισαν να πωλούνται στις 19 Μαρτίου 2017.

Και τα 56 μέλη της «Αθλητικής Ομοσπονδίας Ισλαμικής Αλληλεγγύης» συμμετείχαν στους Αγώνες. Παρακάτω είναι λίστα όλων των συμμετεχόντων:

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα 2017 Islamic Solidarity Games της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).