Ιστορικό λεξικό της Ελβετίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Historical Dictionary of Switzerland)
Ιστορικό Λεξικό της Ελβετίας
ΤίτλοςHistorische Lexikon der Schweiz
Dictionnaire historique de la Suisse
Dizionario storico della Svizzera
ΓλώσσαΓερμανικά
Γαλλικά
Ιταλικά
Ημερομηνία δημιουργίας1988[1]
Ημερομηνία δημοσίευσης1998[1]
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Το Ιστορικό λεξικό της Ελβετίας (γαλλικά: Dictionnaire historique de la Suisse, γερμανικά: Historisches Lexikon der Schweiz, ιταλικά: Dizionario storico della Svizzera) είναι εγκυκλοπαίδεια η οποία καλύπτει την ιστορία της Ελβετίας, και ως στόχο έχει να κάνει τα αποτελέσματα της σύγχρονης έρευνας περισσότερο προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Το έργο εκδίδεται από μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο είναι υπό την αιγίδα της Ελβετικής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Μελετών και Κοινωνικών Επιστημών (SAGW/ASSH) και της Ελβετικής Ιστορικής Εταιρείας (SGG-SHH), ενώ η χρηματοδότηση του είναι εφικτή χάρη στις κρατικές επιχορηγήσεις για την έρευνα. Εκτός από το διοικητικό προσωπικό του, διαθέτει συνεργασίες με 100 ακαδημαϊκούς συμβούλους, 2.500 ιστορικούς και 100 μεταφραστές.[2][3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Historische Lexikon der Schweiz». (Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά) Ιστορικό Λεξικό της Ελβετίας. Βέρνη. 1998.
  2. «Dictionnaire historique de la Suisse». www.assh.ch. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017. 
  3. «Collaborateurs - Rédaction centrale». HLS-DHS-DSS.CH. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Μαρτίου 2017. Ανακτήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2017. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]