Fenway Sports Group

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Fenway Sports Group, LLC
Νομική μορφήLimited liability company
ΚλάδοςΑθλητικές επενδύσεις
Ίδρυση2001
ΙδρυτήςΤζον Ο. Χένρι
Τόμας Τ. Γουέρνερ
ΈδραΒοστώνη, Ηνωμένες Πολιτείες
Ιστότοποςfenwaysportsgroup.com

Η Fenway Sports Group (FSG) είναι αμερικανική εταιρεία επενδύσεων σε αθλητικές δραστηριότητες. Είναι η μητρική εταιρεία των συλλόγων Μπόστον Ρεντ Σοξ και Λίβερπουλ.

Η FSG ιδρύθηκε το 2001 ως New England Sports Ventures (NESV) όταν ο Τζον Ο. Χένρι ένωσε τις δυνάμεις του με τον Τομ Γουέρνερ, τον Λες Ότεν, την The New York Times Company και άλλους επενδυτές με σκοπό μια επιτυχημένη προσφορά για τη Ρεντ Σοξ. Η NESV ανακοίνωσε επίσημα την αλλαγή της επωνυμίας της σε Fenway Sports Group το Μάρτιο του 2011.[1]

Εκτός από την ιδιοκτησία της Ρεντ Σοξ και της Λίβερπουλ, η εταιρεία με έδρα τη Βοστώνη κατέχει επίσης τα γήπεδα των δύο ομάδων (Fenway Park και Anfield) και της Fenway Sports Management (η οποία με τη σειρά της κατέχει τη Σέιλεμ Ρεντ Σοξ της Καρολίνα Λιγκ, δικαιόχρηση του MiLB) όπως και το 50% της New England Sports Network (NESN) και το 50% της Roush Fenway Racing, με τα αυτοκίνητα να μετέχουν στους αγώνες ταχύτητας NASCAR Sprint Cup, NASCAR Xfinity και IMSA Sports.

Σε άρθρο του Απριλίου του 2014, ο συντάκτης Κερτ Μπάντενχαουζεν ονόμασε την FSG ως "ο πιο εξελιγμένος συνεργάτης στην εποχή των διεθνών αθλητικών ομίλων".[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «NESV becomes Fenway Sports Group». 22 Μαρτίου 2011. 
  2. «Red Sox Nation Goes Global». 31 Μαρτίου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Fenway Sports Group της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).