Erreway

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Erreway
ΚαταγωγήΑργεντινή
EίδοςΛάτιν ποπ, Ποπ ροκ
Παρουσία2002–2005
2006–2009
Δισκογραφική εταιρείαSony Music
Warner Music (Ισπανία)
ΜέληΚαμίλα Μπορδονάμπα (2002–05, 2007–09)
Φελίπε Κολόμπο (2002–05, 2007–09)
Λουισάνα Λοπιλάτο (2002–05)
Μπενχαμίν Ρόχας, (2002–05, 2007–09)

Οι Erreway ήταν μια αργεντίνικη μπάντα που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής σειράς Rebelde Way, που αποτελείτο από την Καμίλα Μπορδονάμπα, τον Φελίπε Κολόμπο και τον Μπενχαμίν Ρόχας. Αρχικά αποτελούνταν απ' την Καμίλα Μπορδονάμπα, τον Φελίπε Κολόμπο, τον Μπενχαμίν Ρόχας και Την Λουισάνα Λοπιλάτο που έφυγε απ' το μουσικό συγκρότημα το 2005. Κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ - Señales, Tiempo και Memoria. Το Señales και το Tiempo έγιναν πλατινένια στην Αργεντινή (το Señales έγινε δυο φορές πλατινένιο), ενώ το Memoria έγινε χρυσό το 2004 στην ταινία Erreway: 4 Caminos που ήταν μια επιτυχία box-office.

Μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Ημερομηνία Γέννησης Καταγωγή
Felipe Colombo Eguía 8 Ιανουαρίου 1983 Mexico City, Mexico
Camila Bordonaba Roldán 4 Σεπτεμβρίου 1984 El Palomar, Buenos Aires, Argentina
Benjamín Rojas Pessi 16 Απρίλη 1985 La Plata, Argentina
Luisana Loreley Lopilato de la Torre 18 Μάη 1987 Capital federal, Argentina

Μουσικοί της μπάντας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Silvio Furmanski – (κιθάρα)
  • Laura Corazzina – (μπάσα)
  • Luis Burgio – (ντραμς)
  • Gustavo Novello – (πλήκτρα)
  • Florencia Ciarlo – (φωνητικά)
  • Willie Lorenzo – (φωνητικά, κιθάρα και φωνητικός προπονητής των Erreway)

Ιστορία του Συγκροτήματος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1996-2001: Τσικιτίτας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Τσικιτίτας ήταν μια δημοφιλής τηλεοπτική σειρά της Αργεντινής για τα παιδιά και τους εφήβους. Δημιουργήθηκε από την παραγωγό Κρις Μορένα., και επίσης έγιναν κι άλλες εκδοχές της στη Βραζιλία και το Μεξικό. Η Καμίλα Μπορδονάμπα ήταν η πρώτη που μπήκε στο Τσικιτίτας, παίζοντας το ρόλο της Pato, το 1996. Το 1999, ο χαρακτήρας της άφησε τη σειρά, και επέστρεψε ως Καμίλα Μπουστίγιο. Ο Φελίπε Κολόμπο πρώτα πρωταγωνίστησε στην μεξικανική εκδοχή του Τσικιτίτας και ύστερα πήρε το ρόλο στον αργεντίνικο Τσικιτίτας του 1999. Η Λουισάνα Λοπιλάτο μπήκε το 1999 (αφού είχε κάνει ένα πέρασμα το 1997) και ο Μπενχαμίν Ρόχας το 1998. Το 2001, άλλαξαν οι ρόλοι τους στην ταινία του Chiquititas του 2001 spin-off Chiquititas: Rincón de Luz. Όταν έπαιζαν στο Τσικιτίτας, ανακάλυψαν όλοι τα μουσικά ταλέντα τους.

2002-2003: Ανυπότακτες Καρδιές, Señales και Tiempo[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2002 η Καμίλα Μπορδονάμπα, ο Φελίπε Κολόμπο , ο Μπενχαμίν Ρόχας και η Λουισάνα Λοπιλάτο έπαιξαν για την Cris Morena Group στην τηλεοπτική σειρά Ανυπότακτες Καρδιές, αντίστοιχα, Marizza Pia Spirito (Μαρίσσα Πία Σπιρίτο), Manuel Aguirre (Μανουέλ Αγκίρρε), Pablo Bustamante (Πάμπλο Μπουσταμάντε) και Mia Colucci (Μία Κολούτσι). Το Rebelde Way απόλαυσε μια διεθνή επιτυχία το 2002-03. Έτσι, οι τέσσερις τους υπέγραψαν μια σύμβαση καταγραφής με τη Sony Music. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, Señales κυκλοφόρησε το 2002 (βλ. 2002 στη μουσική), και κέρδισαν την επίτευξη διπλή πιστοποίηση Platinum στην Αργεντινή. Τα τραγούδια του, τα οποία χρησιμοποιούνται για την πρώτη σεζόν του Rebelde Way , "Sweet Baby", "Bonita de mas", "Resistiré", "Inmortal", "Amor de Engaño" και "Será Porque Te Quiero" έγιναν επίσης μια μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώνοντας charts σε όλη τη την ι το Ισραήλ. Οι Erreway προέβη σε sold out συναυλία στο Grand Rex στο Μπουένος Άιρες το Δεκέμβριο του 2002 .

Το δεύτερο άλμπουμ των Erreway, το Tiempo[1], κυκλοφόρησε το 2003 (βλ. 2003 στην μουσική). Πουλήθηκαν 2 εκατομμύρια δίσκους σ' όλο τον κόσμο και πήρε το όνομά του καλύτερου άλμπουμ τους από τους κριτικούς. Τα τραγούδια του, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη δεύτερη σεζόν του Rebelde Way, "Tiempo", "Será de Dios", "Para Cosas Buenas", "Que Estés", "Te Soñé" and "Vas A Salvarte" έγιναν διεθνής επιτυχίες, που ακολούθησε από μια περιοδεία, το Nuestro Tiempo. Το Nuestro Tiempo, υποστηρίχθηκε από τα μέλη του Rebelde Way, όπως η Βικτώρια Μωρέτ και ο Πίρου Σάες περιστασιακά για τη σόλο εκτέλεση των τραγουδιών τους. Τον Δεκέμβριο του 2003 το Rebelde Way τελειώσει.

2004-2005: Erreway: 4 Caminos, Memoria κι η αποχώρηση της Λουισάνα Λοπιλάτο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2004, αφού η σειρά Ανυπότακτες Καρδιές έληξε, οι Erreway υπέγραψαν συμβόλαιο για ένα ακόμη άλμπουμ και μια Rebelde Way spin-off ταινία, με την οποία θα έμεναν οι χαρακτήρες που ήταν στο Rebelde Way τους Manuel, Marizza, Mia και Pablo. Η ταινία Erreway: 4 Caminos έκανε πρεμιέρα την 1η Ιουνίου 2004 και, παρά το γεγονός ότι έλαβε αρνητικά σχόλια από τους κριτικούς κινηματογράφου, ήταν μια επιτυχία στο box office. Το τρίτο άλμπουμ Memoria απελευθερώθηκε στις 2 Ιουνίου 2004 (βλ. 2004 στη μουσική) και περιλαμβάνει τα τραγούδια απ' το 4 Caminos. Τα τραγούδια του, τα οποία χρησιμοποιούνται για το εργο Erreway: 4 Caminos, "Memoria", με b-side του "Que Se Siente". Το "Memoria" τελικά έγινε το πιο επιτυχημένο τραγούδι των Erreway , έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο 1 στο Billboard Chart Αργεντινής. Χαρακτηρίστηκε, επίσης, ως ένα από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια που έγραψε η Κρις Μορένα. Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία, τη Gira 2004, οι Erreway ανακοίνωσαν μια μικρή παύση στην καριέρα τους μαζί.

Οι Erreway είχε την πρώτη τους περιοδεία, μετα την παύση της καριέρας τους, χωρίς τη Λουισάνα Λοπιλάτο, το 2005, που κατέληξε η Καμίλα Μπορδονάμπα να τραγουδήσει της γραμμές της Λου στα τραγούδια. Η Λου έχασε επίσημα την περιοδεία γιατί της περιοδείας οι ημερομηνίες ήρθαν σε σύγκρουση με τα γυρίσματα της σειράς Casado con Hijos. Λίγο μετά, ανακοινώθηκε ότι η Λοπιλάτο αποχώρησε από την μπάντα. Οι εξηγήσεις της Lu: Σε συνέντευξη της σε νεανικό περιοδικό, η Λου ισχυρίζεται ότι το θέμα δημιουργήθηκε με την περιοδεία που έκανα οι Erre-Way το Δεκέμβρη στην Ισπανία. Την ειδοποίησαν να συμμετάσχει, αλλά εκείνη είχε δευσμευτεί μ' ένα θεατρικό έργο και μια σειρά και δεν μπορούσε ν' αθετήσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει. Ειπε: "Γράφτηκε οτι τους εγκατέλλειψα την τελευταία στιγμή αλλά είναι ψέματα. Εγώ δεν εγκατέλλειψα το project κι αυτό γιατί δεν κατάφερα να είμαι μέρος του. Απλώς, ειπα, οτί εκείνες τις μέρες δεν μπορούσα,κάποιες άλλες μπορούσα. Αυτό που έγινε είναι ότι το πρόσωπο που έκλεισε τα συμβόλαια δεν είπε ποτέ στους άλλους οτί δε θα πήγαινα. Ο Benji, η Cami κι o Feli το ξέρουν...Κι όσο για την περιοδεία του γκρουπ το Σεπτέμβρη, είπε: "Εμένα δε μου τηλεφώνησε ο διοργανωτής της περιοδείας κι έτσι δε θα πάω. Σήμερα, σας λέω ότι δε θα γυρίσω στους Erreway, όμως δεν μπορώ να μιλήσω για το μέλλλον..."

2006-2009: Νέες περιοδείες και δραστηριότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το καλοκαίρι του 2006, η Καμίλα Μπορδονάμπα και ο Φελίπε Κολόμπο πήγαν στην Ισπανία για την προώθηση του άλμπουμ/συλλογής, Erreway en Concierto. Η συλλογή περιέλαβε ένα λεύκωμα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Erreway και ένα DVD, με σκηνές απ'ο την περιοδεία. Είχε κυκλοφορήσει από την Warner Music Ισπανία. Το 2007, οι Erreway - αποτελούμενοι από την Καμίλα Μπορδονάμπα, το Φελίπε Κολόμπο και τον Μπενχαμίν Ρόχας, - που διενεργούνται στα ισπανικά φεστιβάλ μουσικής Sunny Happy Day μπροστά σε 50 χιλιάδες άτομα, και κυκλοφόρησε, επίσης η συλλογή/άλμπουμ Erreway presenta su caja recopilatoria.

Λίγο μετά, οι Erreway ανακοίνωσαν ότι θα επισκεφθούν και πάλι την Ισπανία. Έχει αναφερθεί σύντομα ότι το τέταρτο μέλος, η Λουισάνα Λοπιλάτο, θα αρχίσει ηχογραφήσεις του πρώτου της σόλο άλμπουμ, αντί της ένταξης της. Οι Erreway στη συνέχεια ακύρωσαν την περιοδεία στην Ισπανία και ανακοίνωσαν ότι θα επισκεφθούν την Ισπανία μετά την ηχογράφηση του νέου άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ισπανία. Οι Erreway επιβεβαίωσαν ότι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα άλμπουμ τους, το Vuelvo θα διαθέτει τα τραγούδια γραμμένα από τους ίδιους τους τους εαυτούς. Επίσης, ανακοίνωσε ότι το άλμπουμ θα περιέχει δώδεκα τραγούδια, μεταξύ των οποίων πέντε ηχογραφημένα τραγούδια απ' το άλμπουμ τους Memoria (2004) και επτά νέα τραγούδια .Το άλμπουμ ήταν να κυκλοφορήσει το 2008, αλλά αναβλήθηκε. Τον Οκτώβριο του 2009, φημολογήθηκε ότι οι Erreway θα επανενωθούν, όπως ένα κουαρτέτο στις 8 Οκτωβρίου, η οποία έχει ονομαστεί Διεθνή Ημέρα των Erreway, για μια ευρωπαϊκή περιοδεία, αλλά αυτό δε συνέβη.

2010-2012: Λα Μις Τιχουάνα[2] (La Miss Tijuana)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2010, αναφέρθηκε πως η Καμίλα Μπορδονάμπα και ο Φελίπε Κολόμπο είχαν σχηματίσει ένα νέο συγκρότημα με το φίλο τους, το Willie Lorenzo, το La Miss Tijuana. Οι ίδιοι περιγράφουν την μουσική τους ως ρουστίκ, το οποίο υπενθύμισε το δρόμο και ερήμους και το λογότυπο είναι ένα ιγκουάνα, επειδή ο Willie, η Καμίλα και ο Φελίπε έχουν ένα τατουάζ ιγκουάνα στο μόσχο τους. Επίσης, το συγκρότημα δημοσίευσε στο profile του, στο Facebook και στο Myspace, κάποια τραγούδια του, όπως τα 'Solo Me Salva Amar' και 'Vuelvo',το οποίο (Vuelvo) υποτίθεται πως θα ήταν ένα από τα νέα τραγούδια των Erreway. Ο δίσκος τους Lluvia[3] κυκλοφορεί στις ψηφιακές πλατφόρμες.

2013-2015: RoCo[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2012 ο Φελίπε Κολόμπο και ο Μπένχαμιν Ρόχας σχηματίζουν μια νέα μπάντα, τους RoCo[4] (το όνομα βγαίνει από τα αρχικά των επιθέτων τους.

2017: Grandes Éxitos[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 7 Ιουλίου 2017, η Cris Morena δημοσίευσε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, την τρίτη συλλογή Erreway Grandes Éxitos[5], το οποίο περιλαμβάνει 17 επιτυχίες του Erreway, που ανήκουν στα τρία άλμπουμ τους, σε ερμηνεία των Bordonaba, Colombo, Lopilato και Rojas. Το άλμπουμ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη σε φυσική μορφή.

2020-σήμερα: Vulevo και Peicer[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 9 Δεκεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε επιτέλους ότι το μη κυκλοφορούμενο άλμπουμ Vuelvo, που ηχογραφήθηκε από τους Rojas, Colombo και Bordonaba το 2007, θα κυκλοφορήσει το 2021. Με ένα τρέιλερ[6] που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα της Cris Morena, ακούστηκε για πρώτη φορά επίσημα το πρώτο κομμάτι που φέρει τον τίτλο του άλμπουμ, Vuelvo. Τέλος, ανακοινώθηκε ότι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 27 Μαΐου 2021 από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτή είναι η ημέρα που σηματοδοτεί τη δέκατη ένατη επέτειο της μετάδοσης του πρώτου κύκλου του Rebelde Way στην τηλεόραση της Αργεντινής. Παράλληλα με τη δημοσίευση του άλμπουμ, η Cris Morena ανακοινώνει τις "19 ημέρες επαναστάτη", στις οποίες δημοσιεύει φωτογραφίες, παραστάσεις και αδημοσίευτο υλικό για τον εορτασμό των 19 χρόνων του Rebelde Way.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το άλμπουμ θα δημοσιευτεί επίσης σε φυσική μορφή.

Στις 27 Μαΐου, το πρώτο single από το άλμπουμ "Vuelvo" κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες (itunes, Spotify[7] κ.λπ.). Το single δημοσιεύθηκε στο YouTube με ένα επίσημο βίντεο, μια συλλογή σκηνών από τη σειρά Rebelde Way.

Στις 4 Ιουνίου δημοσιεύεται το δεύτερο single με τίτλο "Vamos al Cielo[8]". Το οποίο χρησιμοποιήθηκε to 2009 για soundtrack της σειράς Jake και Blake, σε μια έκδοση που εκτελείται μόνο από τον Rojas. Το πρωτότυπο κομμάτι περιέχει τη συμμετοχή του Colombo και της Bordonaba.

Στις 18 Ιουνίου ο δίσκος Vuelvo[9] κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ο Colombo κυκλοφορεί το πρώτο του single "Más"[10] ως Peicer. Και τον Ιανουάριο του 2022 το δεύτερο κομμάτι "Peicer"[11].

Tours[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Rebelde Way Live In Concert (2002)
  • Tour Señales (2002-2003)
  • Tour Nuestro Tiempo (2003-2004)
  • Tour Israel 2004 (2004)
  • Gira de Despedida de Erreway (2004)
  • Erreway: Gira de España (2006)

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 2002 - Señales (Σημάδια)
  • 2003 - Tiempo (Ώρα)
  • 2004 - Memoria (Μνήμη)
  • 2021 - Vuelvo (Επιστρέφω)

Προσωπική ζωή και τα μέσα ενημέρωσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με την επιτυχία του άλμπουμ τους και το Ανυπότακτες Καρδιές, τα μέλη των Erreway έχουν γίνει γνωστά ονόματα στην Αργεντινή, καθώς και διεθνή αστέρια. Η Λουισάνα Λοπιλάτο και η Καμίλα Μπορδονάμπα, η Λουισάνα ιδιαίτερα, χαρακτηρίστηκαν ως από τις πιο σέξυ γυναίκες σε πολλές χώρες, όπως στην Αργεντινή και στην Ισπανία ως επί το πλείστον. Όλα τα μέλη έγιναν επίσης ένα σύνηθες χαρακτηριστικό του Τύπου .

Η Καμίλα Μπορδονάμπα και ο Μπενχαμίν Ρόχας ήταν ζευγάρι και εκτός οθόνης. Άρχισαν τη σχέση τους απ' το Τσικιτίτας και τελείωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Erreway: 4 Caminos. Η Λουισάνα Λοπιλάτο και ο Φελίπε Κολόμπο ήταν επίσης ζευγάρι εκτός οθόνης για περισσότερο από πέντε χρόνια (απ' το τέλος του Τσικιτίτας μέχρι και το τέλος της περιοδείας Nuestro Tiempo), παρ'όλο που το έκρυβαν συχνά, και χώρισαν μετά από ένα σκάνδαλο μ' ένα βίντεο απ' την πειροδεία του Nuestro Tiempo που έδειχνε πως ήταν μαζί. Η Λοπιλάτο έχει προσελκύσει επίσης πολλή προσοχή των μέσων ενημέρωσης με τη σχέση της με τον ηθοποιό Μαριάνο Μαρτίνες, τον τενίστας Χουάν Μόνακο και τραγουδιστή Michael Buble που τώρα είναι παντρεμένοι κι έχουν τρία παιδιά. Μετά την επιτυχία του Ανυπότακτες Καρδιές, η Televisa παρήγαγε μια μεξικανική εκδοχή της σειράς, με τίτλο Rebelde. Το Rebelde και η μπάντα που σχηματίστηκε, οι RBD έκαναν επίσης παγκόσμια επιτυχία. Τα μίντια διαδίδουν φήμες ότι το συγκρότημα ήταν αντιγραφή, αλλά και οι δύο μπάντες αρνήθηκαν οποιαδήποτε είδους βεντέττα. Η Μπορδονάμπα αργότερα δήλωσε, «Νομίζω ότι η αντιπαλότητα είναι μεταξύ των θαυμαστών μας. Εμείς δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα μεταξύ μας". Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον γεγονός ότι ο Φελίπε Κολόμπο και η Αναΐ (Anahí) έπαιξαν μαζί στη μεξικάνικη σειρά Ángeles Sin Paraíso το 1992.

Επανεκδόσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Terra - Rebelde Way: Exito en Israel y con nuevo disco> 22-4-2003 - Entretenimiento». web.archive.org. 10 Ιανουαρίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Ιανουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2021. CS1 maint: Unfit url (link)
  2. «La Miss Tijuana». Spotify. Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022. 
  3. Lluvia, https://open.spotify.com/album/14h5xAV28yMkgmSowfnNno, ανακτήθηκε στις 2021-06-18 
  4. Clarín.com (25 Ιανουαρίου 2013). «Dos amigos en banda». www.clarin.com (στα Ισπανικά). Ανακτήθηκε στις 18 Ιουνίου 2021. 
  5. Grandes Éxitos, https://open.spotify.com/album/2F2IrePm6J35fclttOxkCN, ανακτήθηκε στις 2021-06-18 
  6. Vuelvo, o novo álbum do Erreway, estreia dia 27 de maio!, https://www.youtube.com/watch?v=pJRdt7R4Fcg, ανακτήθηκε στις 2021-06-18 
  7. Vuelvo, https://open.spotify.com/album/2J93AlTzuE0zW97J3AfT3l, ανακτήθηκε στις 2021-06-18 
  8. Vamos al Cielo, 2021-06-04, https://open.spotify.com/album/3ExVhn5UtdrgzdxSAYzt2y, ανακτήθηκε στις 2022-01-20 
  9. Vuelvo, 2021-06-18, https://open.spotify.com/album/2J93AlTzuE0zW97J3AfT3l, ανακτήθηκε στις 2022-01-20 
  10. Más, 2021-10-08, https://open.spotify.com/album/6NZf0s5a7Gd79IMvPsf0Tm, ανακτήθηκε στις 2022-01-20 
  11. Peicer, 2022-01-08, https://open.spotify.com/album/2CUmk3oQcOb44IgEE5VL5V, ανακτήθηκε στις 2022-01-20