BBC East

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από BBC Radio Cambridgeshire)
BBC East
Νομική μορφήΔημόσιος φορέας ενημέρωσης
Ίδρυση1959
ΈδραΝόργουιτς
ΜητρικήBBC

Το BBC East είναι τοπικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του BBC στην Ανατολική Αγγλία και έχει την έδρα του στο Νόργουιτς. Ο φορέας εξυπηρετεί τις Κομητείες: Νόρφολκ, Σάφολκ, Έσσεξ, Κέμπριτζσαϊρ, Νορθάμπτονσαϊρ, Μπέντφορντσαϊρ, Χέρτφορντσαϊρ και το βόρειο Μπάκιγχαμσαϊρ.

Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 1959 και επίσημα ως τοπικός φορέας το 1969.

Υπηρεσίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ραδιόφωνο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Ραδιομέγαρο του Νορθάμπτον
  • BBC Radio Norfolk : ξεκίνησε να εκπέμπει στις 11 Σεπτεμβρίου του 1980 και εξυπηρετεί την κομητεία Νόρφολκ. Ο σταθμός εκπέμπει από το Νόργουιτς και συγκεκριμένα από το κτήριο "The Forum", όπου στεγάζεται και ο οργανισμός BBC East. Το 1986, η πρωϊνή εκπομπή "The Norfolk Airline" κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη εκπομπή στα βραβεία Sony Radio Awards.[1] Επίσης, 28 χρόνια αργότερα, το 2014, ο σταθμός κέρδισε το βραβείο καλύτερης δημοσιογραφίας, από την υπηρεσία BBC Local Radio, και από τα βραβεία Sony Radio Awards.[2]
  • BBC Radio Suffolk : ξεκίνησε να εκπέμπει στις 12 Απριλίου του 1990 και εξυπηρετεί την κομητεία Σάφολκ. Τα στούντιο του σταθμού βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο του Ίπσουιτς. Ο σταθμός εκπέμπει στους 95.5, στους 95.9, στους 103.6 και στους 104.6 στα FM. Το 2004, ο σταθμός πήρε τον τίτλο του καλύτερου ραδιοφωνικού σταθμού στα βραβεία Sony Radio Academy Awards.
  • BBC Essex : εξυπηρετεί την κομητεία Έσσεξ. Ο σταθμός εκπέμπει στους 95.3 και 103.5 στα FM και στους 729, 765 και 1530 στα AM, και μέσω ψηφιακού ραδιοφώνου και μέσω διαδικτύου. Ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει στις 5 Νοεμβρίου του 1986
  • BBC Radio Cambridgeshire :εξυπηρετεί την κομητεία Κέμπριτζσαϊρ. Ο σταθμός στεγάζονταν σε ένα κτήριο δίπλα από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, τώρα ο σταθμός στεγάζεται σε ένα κτήριο το οποίο βρίσκεται στη περιοχή Business Park. Ο σταθμός εκπέμπει στους 95.7 και 96.0 στα FM και στους 1026 στα AM. Επιπλέον, ο σταθμός εκπέμπει και μέσω ψηφιακού ραδιοφώνου αλλά και μέσω διαδικτύου με την υπηρεσία RealPlayer[3][4]. Ξεκίνησε να εκπέμπει στις 1 Μαΐου του 1982 και είναι γνωστός ως "Radio Cambridge".
  • BBC Radio Northampton : ξεκίνησε να εκπέμπει στις 16 Ιουνίου του 1982 και εξυπηρετεί την κομητεία Νορθάμπτονσαϊρ. Ο σταθμός εκπέμπει από το Ραδιομέγαρο του Νορθάμπτον στους 103.6 και 104.2 στα μακρά κύματα. Εκτός από το Νορθάμπτον, ο σταθμός έχει στούντιο στις πόλεις Νταβέντρι και Κόρμπι[5].
  • BBC Three Counties Radio : ξεκίνησε να εκπέμπει στις 24 Ιουνίου του 1985 και εξυπηρετεί τις κομητείες Μπέντφορντσαϊρ, Χέρτφορντσαϊρ και Μπάκιγχαμσαϊρ. Τα στούντιο του σταθμού βρίσκονται στο Λούτον. Ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει ως "Radio Bedfordshire". Το 1992 μετονομάστηκε σε "BBC Radio Bedfordshire with Herts and Bucks", ενώ ένα χρόνο αργότερα, το 1993, πήρε το σημερινό του όνομα, δηλώνοντας την ραδιοφωνική κάλυψη των τριων αυτών περιφερειών. Από τις 14 Φεβρουαρίου του 2013, ο σταθμός εκπέμπει και μέσω ψηφιακού ραδιοφώνου[6].

Στούντιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κτήριο ("The Forum") όπου στεγάζεται ο οργανισμός στο Νόργουιτς.

Τα περισσότερα και τα κύρια γραφεία του οργανισμού στεγάζονται στο κτήριο "The Forum" στο Νόργουιτς. Μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου του 2003, ο οργανισμός στεγάζονταν σε ένα κτήριο, το οποίο ήταν ένα κανονικό σπίτι και το BBC το είχε μετατρέψει σε στούντιο για τις ανάγκες του οργανισμού. Η μετακίνηση του οργανισμού στο The Forum έγινε διότι το σπίτι δεν ήταν σε κεντρικό σημείο, το οποίο είναι κάτι βασικό για το BBC και διότι ο εξοπλισμός άρχισε να παλιώνει και χρειάζονταν ανανέωση.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]