And the Address

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το "And the Address" συμπεριλήφθηκε στο σινγκλ του κομματιού "Flight of the Rat"

Το And the Address είναι ορχηστρικό τραγούδι του χαρντ ροκ συγκροτήματος Deep Purple από τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο "Shades of Deep Purple", του οποίου αποτέλεσε το εναρκτήριο κομμάτι. Το συγκρότημα επανηχογράφησε το κομμάτι για τον 21ο δίσκο του με τίτλο "Whoosh!".

Σύνθεση και ηχογράφηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τραγούδι συνέθεσαν ο κιθαρίστας Ρίτσι Μπλάκμορ μαζί με τον κιμπορντίστα Τζον Λορντ και μία σελίδα με τις νότες κομματιού στάλθηκε αμέσως μετά στη Βιβλιοθήκη του Βρετανικού Μουσείου για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας.[1]

Το κομμάτι έχει διάρκεια 4 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα και ήταν το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν οι Deep Purple στην πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση, στις 20 Απριλίου 1968 στη Δανία.[2] Μετά τη σκανδιναβική τους περιοδεία, ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ στα "Pye's Marble Arch Studios" του Λονδίνου σε παραγωγή του Ντέρεκ Λώρενς.[3] Κατά τις ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος, το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελούσε όχημα για αυτοσχεδιασμό, επεκτείνοντας τη διάρκεια του ως και τα δέκα λεπτά.

Το "And the Address" συμπεριλήφθηκε στο σινγκλ του τραγουδιού "Flight of the Rat", το οποίο κυκλοφόρησε στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 1970.[4]

Ζωντανές εκτελέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ζωντανά ηχογραφημένες εκτελέσεις του "And the Address" υπάρχουν στη συλλογή "BBC Sessions 1968–1970" από τις 25 Ιουνίου 1968 για το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο "BBC" και στο DVD "History, Hits & Highlights '68–'76" από την τηλεοπτική εκπομπή "Playboy After Dark", το 1968.

Μέλη των Deep Purple[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το And the Address ηχογραφήθηκε από την πρώτη γραμμή μελών των Deep Purple. Η σύνθεση του συγκροτήματος είχε την εξής μορφή:

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Robinson, Simon (Ιουλίου 1983). «Nick Simper Interview from "Darker than Blue", July 1983». Darker than Blue. Nick Simper official website. Ανακτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2014. 
  2. Deep Purple Concert Setlist at Parkskolen, Taastrup on April 20, 1968
  3. Pye Studios Label | Releases | Discogs
  4. Deep Purple - Flight Of The Rat (1970, Vinyl) | Discogs

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]