Adventure Time

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Adventure Time
ΕίδοςΣειρά κινουμένων σχεδίων
ΔημιουργοίΠέντλετον Γουάρντ
ΠρωταγωνιστέςΤζέρεμυ Σάντα
Τζον ΝτιΜάτζιο
Χίντεν Γουόλτζ
Νίκη Γιανγκ
Τομ Κένι
Ολίβια Όλσον
Πέντλετον Γουάρντ
Χώρα ΗΠΑ
Αριθμός επεισοδίων283
Παραγωγή
Διάρκεια11 λεπτά (ανά επεισόδιο)
Προβολή5 Απριλίου 2010–
3 Σεπτεμβρίου 2018
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttps://www.cartoonnetwork.com/video/adventure-time/index.html

Το Adventure Time είναι αμερικανική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον Πέντλετον Γουάρντ για το Cartoon Network. Ακολουθεί τις περιπέτειες ενός αγοριού που ονομάζεται Φιν (Τζέρεμυ Σάντα) και του καλύτερου φίλου του Τζέικ (Τζον ΝτιΜάτζιο) - ενός σκύλου με την μαγική δύναμη να αλλάζει σχήμα και μέγεθος όποτε θέλει. Ο Φιν και ο Τζέικ ζουν στην Χώρα του Οοο όπου έρχονται σε επαφή με την Πριγκίπισσα Τσιχλόφουσκα, τον Παγοβασιλιάς, τη Μαρσελίν η Βαμπίρ Βασίλισσα και άλλους. Η σειρά βασίζεται στην σειρά κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους Random! Cartoons, της οποίας την παραγωγή έκαναν οι Nicktoons & Frederator Studios. Αφότου η σειρά Random! Cartoons έγινε μεγάλη επιτυχία στο διαδίκτυο, το Cartoon Network ανέλαβε την παραγωγή μιας σειράς μεγάλου μήκους η οποία προβλήθηκε ανεπίσημα στις 11 Μαρτίου 2010 και έκανε επίσημη πρεμιέρα στις 5 Απριλίου 2010.

Η σειρά εμπνεύστηκε από μια ποικιλία άλλων σειρών, συμπεριλαμβανομένων του παιχνιδιού φαντασίας Dungeons & Dragons και βιντεοπαιχνιδιών. Η παραγωγή της έγινε με την χρήση κινουμένων σχεδίων τα οποία σχεδιάστηκαν στο χέρι: η δράση και ο διάλογος για τα επεισόδια αποφασίζονται από τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Επειδή κάθε επεισόδιο διαρκεί περίπου οκτώ με εννέα μήνες για να ολοκληρωθεί, πολλαπλά επεισόδια δουλεύονται ταυτόχρονα. Τα μέλη της παραγωγής καταγράφουν τα λόγια τους σε ομαδικές ηχογραφήσεις και η σειρά αυτή χρησιμοποιεί συχνά guest ηθοποιούς για τους μικρούς και επαναλαμβανόμενους χαρακτήρες. Κάθε επεισόδιο διαρκεί περίπου 11 λεπτά: ομάδες επεισοδίων εκπέμπουν συχνά μαζί για να καλύψουν την συνολική ώρα του προγράμματος αυτού. Οκτώ σεζόν του εν λόγω προγράμματος έχουν ήδη προβληθεί ενώ η ένατη και τελευταία σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 21 Απριλίου 2017 και προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2018. Από τον Οκτώβριο του 2015 βρίσκεται σε εξέλιξη μια ταινία μεγάλου μήκους πάνω στο ίδιο θέμα.

Το Adventure Time αποτελεί μια επιτυχία βαθμολογικά για το Cartoon Network και μερικά επεισόδια έχουν προσελκύσει πάνω από 3 εκατομμύρια θεατές ; παρά το γεγονός ότι απευθύνεται πρωτίστως σε παιδιά, αυτή η σειρά κινουμένων σχεδίων έχει αναπτύξει ένα φανατικό κοινό μεταξύ των εφήβων και των ενηλίκων. Τα κινούμενα αυτά σχέδια έχουν λάβει θετικές κριτικές και έχουν κερδίσει βραβεία όπως : επτά Βραβεία Έμμυ για την primetime ζώνη, ένα βραβείο Peabody, τρία Βραβεία Annie, δυο βραβεία από την Βρετανική Ακαδημία, ένα βραβείο Pixel Sound Editors, ένα βραβείο Pixel και ένα βραβείο Kerrang!. Η σειρά ήταν επίσης υποψήφια για δυο βραβεία στο Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων του Ανεσί, για ένα βραβείο TCA και για ένα βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance. Από τα πολλά κωμικά βιβλία που βασίζονται στην σειρά, ένα βιβλίο έλαβε ένα βραβείο Eisner και δυο βραβεία Harvey. Από την σειρά έχουν εμπνευστεί διάφορες μορφές προϊόντων του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων βιντεοπαιχνιδιών, βιβλίων και ειδών ένδυσης.

Ελληνική μεταγλώττιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι ηθοποιοί που δανείζουν τις φωνές τους στην ελληνική μεταγλώττιση της σειράς. Στην Ελλάδα, η σειρά είναι αποκλειστικά στο Cartoon Network VOD από την Cosmote TV.