A Brand New Day (τραγούδι, The Wiz)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
"A Brand New Day"
Single από The Wiz Stars
από το άλμπουμ 'The Wiz: Original Motion Picture Soundtrack'
Κυκλοφόρησε1979
Format7" single
Ηχογραφήθηκε1977
ΕίδοςSoul, R&B
Διάρκεια7:48 (Album Version)
2:40 (Single Edit)
ΔισκογραφικήMCA
ΣτιχουργόςΛούθερ Βάντρος
ΠαραγωγόςΚουίνσι Τζόουνς
Τομ Μπάχλερ

Το A Brand New Day είναι τραγούδι από το μιούζικαλ The Wiz γραμμένο από τον Λούθερ Βάντρος. Το τραγούδι είναι για Αφροαμερικανούς, οι οποίοι βρήκαν την ελευθερία τους, κάτι το οποίο περίμεναν. Αργότερα, εκτελέστηκε στην ομώνυμη ταινία και εκτελέστηκε από τους Νταϊάνα Ρος, Μάικλ Τζάκσον, Νίψεϊ Ρούσελ και Τεντ Ρος (ως The Wiz Stars). Η εκδοχή της ταινίας κυκλοφόρησε ως single στην Ευρώπη και έφθασε έως τη 1η θέση στο Βέλγιο και στην Ολλανδία.[1]

Contents[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το single ήταν μια επεξεργασία του πρώτου μισού του τραγουδιού, το οποίο έχει διάρκεια 7:49 στο σάουντρακ της ταινίας. Υποστηρίζεται στο δεύτερο ημίχρονο του τραγουδιού, το οποίο επισημαίνεται ως Liberation Ballet - A Brand New Day. Το Liberation Ballet είναι ενόργανο και η σύνθεση του αποτελεί από uptempo μουσική χορού σε μια ποικιλία υφών, με το καστ και τη χορωδία της ταινίας να τραγουδούν τη φράση Can you feel the brand new day κατά τη διάρκεια του τραγουδιού.

Χρήση στη λαϊκή κουλτούρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τραγούδι ακούστηκε στο επεισόδιο Barely Legal της σειράς Family Guy. Κατά το επεισόδιο, ο Δήμαρχος Άνταμ Γουέστ στέλνει ολόκληρο το Αστυνομικό Τμήμα του Κουαχόγκ, στην Καρτατζίνα της Κολομβίας, για να ψάξουν ένα φανταστικό χαρακτήρα από την ταινία Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι. Όταν άκουσαν τα νέα της υποχώρησης της αστυνομίας, οι Αφροαμερικανοί κάτοικοι του Κουαχόγκ πέταξαν τις καυκάσιες μεταμφιέσεις τους και άρχισαν να χορεύουν στους δρόμους κάτω από τους ρυθμούς A Brand New Day.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Halstead, Craig (2003). Michael Jackson: The Solo Years. Authors OnLine. ISBN 0-7552-0091-8.  Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (βοήθεια)