Χένρι Τέρνερ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Χένρι Τέρνερ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση18  Αυγούστου 1966
Όουκλαντ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Τουρκία
Ύψος201 cm Edit this on Wikidata
Βάρος91 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσατουρκικά
Αγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςτουρκικά
ΣπουδέςFremont Federation of High Schools
California State University, Fullerton[1]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακαλαθοσφαιριστής[2]
Περίοδος ακμής1988 - 2002

Ο Χένρι Τέρνερ (Henry Turner) είναι Αμερικάνος πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής γεννημένος στο Όκλαντ των ΗΠΑ στις 18 Αυγούστου 1966. Έχει ύψος 2 μέτρα και αγωνιζόταν στη θέση σούτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Αφού αγωνίστηκε στο NBA, το CBA αλλά και σε Ιταλία και Ισπανία το 1993 αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο.

Τη χρονιά που αγωνίστηκε στον Πανιώνιο υπήρξε συμπαίκτης με τον Παναγιώτη Γιαννάκη το Φάνη Χριστοδούλου και τον Εντ Στόουκς και συνέθεσαν μια από τις πιο ισχυρές ομάδες στην ιστορία του Πανιωνίου σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές χρονιές που γνώρισε το ελληνικό πρωτάθλημα. Κατέκτησε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα, βρέθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας αλλά και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κόρατς όπου αποκλείστηκε από το μετέπειτα τροπαιούχο ΠΑΟΚ. Τα καρφώματά του Τέρνερ ήταν το σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού του και αυτό τον έκανε το αγαπημένο πρόσωπο της κερκίδας. Το 1994 κατέκτησε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό καρφωμάτων στο Ελληνικό All Star Game. Η πολύ καλή χρονιά όμως που είχε στη Νέα Σμύρνη του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί και πάλι στο ΝΒΑ και πάλι στους Σακραμέντο Κινγκς.

Μετά το ΝΒΑ, αγωνίστηκε στη Φενέρ Μπακτσέ όπου και απόκτησε και την τουρκική υπηκοότητα και στη συνέχεια αγωνίστηκε για λίγους αγώνες στη Σιένα για να αντικαταστήσει στα μέσα της σεζόν (1998-1999) τον Τούλσον στην πρώτη χρονιά που διένυε το Μαρούσι στην Α1. Τερμάτησε με το Μαρούσι στην 7η θέση της Α1 και την επόμενη χρονιά στη 10η. Το 2000 αναδείθχηκε και πάλι νικητής στο διαγωνισμό καρφωμάτων στο Ελληνικό All Star Game. Τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε στην Ιταλία όπου και έκλεισε τη καριέρα του.

Ομάδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. College Basketball at Sports-Reference.com. Ανακτήθηκε στις 28  Ιουλίου 2020.
  2. RealGM. 42875. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]