ΦΚ Φάρουλ Κονστάντσα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΦΚ Φάρουλ Κονστάντσα
ΠροσωνύμιοΚαρχαρίες, Ναυτικοί
Ίδρυση1949
ΈδραΚονστάντσα, Ρουμανία
ΣτάδιοStadionul Farul, Κονστάντσα
ΙδιοκτήτηςGiani Nedelcu
ΠρόεδροςNeculai Tănasă
ΠρωτάθλημαLiga I
Ιστότοποςhttp://www.fcfarul.ro/
Πρώτη εμφάνιση
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η ΦΚ Φάρουλ Κονστάντσα (ρουμανικά: FC Farul Constanța, προφορά ΔΦΑ: [ˈfarul konˈstant͡sa]) είναι μια επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα από τη Κωνστάντζα, Ρουμανία. Ιδρύθηκε το 1949. Αγωνίζεται στη Liga I. Τη σεζόν 2004/05 έφτασε στον τελικό του κυπέλλου όπου αποκλείστηκε από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου. Τη σεζόν 2022-23, κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας.

Στη Ρουμανική γλώσσα φάρουλ σημαίνει φάρος.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 1949, δύο ομάδες της Κωνστάντζα, η Dezrobirea και η PCA, ενοποιήθηκαν για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα, τη Locomotiva PCA Constanţa, η οποία αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της χώρας. Το 1954 προήχθηκε στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ρουμανίας και το 1958 άλλαξε το όνομα της σε ΦΚ Φάρουλ Κονστάντσα. Το καλοκαίρι του 2021 συγχωνεύτηκε με τη Βιτορούλ Κονστάντσα και πήρε τη θέση της στη Λίγκα Α. Καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ρουμανίας είναι η 1η θέση το 2023. Έχει συμμετάσχει στα ημιτελικά του Βαλκανικού κυπέλλου.

Πρωταθλήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1 (2023)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα FC Farul Constanța της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).