Τζόζεφ Μόργκαν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζόζεφ Μόργκαν
Γέννηση16  Μαΐου 1981[1]
Λονδίνο[2][3]
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
ΣπουδέςGorseinon College, Gower College Swansea και Κεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος[4]
Ιδιότηταηθοποιός, ηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός ταινιών, παραγωγός ταινιών[5][6] και μοντέλο
ΣύζυγοςHila Cohen (από 2014)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζόζεφ Μόργκαν (Joseph Morgan, πραγματικό όνομα: Τζόζεφ Μάρτιν, Joseph Martin, 16 Μαΐου 1981) είναι Άγγλος ηθοποιός. Είναι περισσότερος γνωστός για τον ρόλο του Κλάους στην τηλεοπτική σειρά The Vampire Diaries, όπου κατέχει έναν δευτερεύοντα ρόλο, και στο spin-off της: The Originals, στον ρόλο ξανά του Κλάους, όπου είναι και πρωταγωνιστής.

Τα Πρώτα Χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Μόργκαν γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στο Σουόνσι, για 11 χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο παιδί στην οικογένεια του. Μαθήτευσε στο Morriston Comprehensive School ενώ αργότερα μελέτησε ένα BTEC Παραστατικών Τεχνών στο Gower College Swansea, πριν την μετακόμιση του στο Λονδίνο, για να φοιτήσει στο Central School of Speech and Drama στα τελευταία εφηβικά του χρόνια.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η πορεία του στον χώρο της υποκριτικής ξεκίνησε με την συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Hex ενώ στην συνέχεια συμμετείχε σε διάφορες ταινίες και σειρές. Ενδεικτικά παραθέτονται οι εξής ταινίες Alexander, Master and Commander: The Far Side of the World και οι τηλεοπτικές σειρές The Line of Beauty, Doc Martin και Casualty, Mansfield Park, Billie Piper. Το 2010 πρωταγωνίστησε στις mini-σειρές Ben-Hur, στον ρόλο του Ιούδα Μπεν Χουρ, που προβλήθηκαν για πρώτη φορά CBC television στον Καναδά και στο ABC TV στην Αμερική, στις 4 Απριλίου 2010.

Επιπροσθέτως, ενσάρκωσε τον ρόλο του Κλάους στις σειρές επιστημονικής φαντασίας The Vampire Diaries και The Originals (πρωταγωνιστικός ρόλος). Το 2011 το BuddyTV τον ψήφισε ως τον 84ο πιο σέξυ άνδρα στην τηλεόραση.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]