Τζον Σίνα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζον Σίνα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση23  Απριλίου 1977[1][2]
Γουέστ Νιούμπερι
ΚατοικίαLand O' Lakes
ΨευδώνυμοJohn Cena, Juan Cena, The Prototype και Mr. P
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος185 cm Edit this on Wikidata
Βάρος114 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑμερικανικά αγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[3]
Μανδαρινικά κινέζικα
ΣπουδέςSpringfield College
Cushing Academy[4]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασυγγραφέας
επαγγελματίας παλαιστής (από 1999)[5]
ηθοποιός[6]
ηθοποιός φωνής[7]
μουσικός[8]
ράπερ[9]
εκτελεστικός παραγωγός
παλαιστής[10]
ΕργοδότηςWorld Wrestling Entertainment
Περίοδος ακμής1999
Οικογένεια
ΣύζυγοςΕλίζαμπεθ Χιουμπρντό
( 2009–2012 )
Σέι Σαριατζαντέχ
(2020-)
ΣύντροφοςΝίκη Μπέλλα (2012–2018)
ΓονείςΤζον Σίνα και Κάρολ Σίνα
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςSlammy Award
Wrestling Observer Newsletter Hall of Fame
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζον Φίλιξ Άντονι Σίνα (John Felix Anthony Cena Jr, Γουέστ Νιούμπερι , 23 Απριλίου 1977) είναι Αμερικάνος παλαιστής και ηθοποιός. Έχει καταφέρει να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο 16 φορές.

Νεανικά χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τα 6 του άρχιζε να παλεύει με τα αδέρφια του που είναι μεγαλύτερα από αυτόν και ήθελε να γίνει παλαιστής, αφού ήταν μεγάλος θαυμαστής του Χαλκ Χόγκαν. Στο λύκειο συμμετείχε στην ομάδα του σχολείου στο ράγκμπι αλλά όταν τελείωσε, πήγε στο Κλίβελαντ του Οχάιο, όπου ύστερα εκπαιδεύτηκε από επαγγελματίες παλαιστές. Είναι πτυχιούχος εργοφυσιολογίας του Κολεγίου Σπρίνγκφιλντ.

Σταδιοδρομία στο Ultimate Pro Wrestling[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα άρχισε να παλεύει σαν επαγγελματίας παλαιστής το 1999 στο Ultimate Pro Wrestling. Μόλις ξεκίνησε την πάλη είχε έναν «ημι-ρομποτικό» χαρακτήρα γνωστό σαν «Το Πρωτότυπο». Κομμάτι απο αυτή τη περίοδο της ζωής του, έγινε ντοκιμαντέρ στο Discovery Channel. Καθώς ήταν στο UPW κράτησε τον Τίτλο Βαρέων Βαρών τον Απρίλιο του 2000. Αποχώρησε από το UPW το 2001.

Σταδιοδρομία στο WWE (2002-σήμερα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ντεμπούτο και Αντιπαλότητες (2002-2003)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στα 25 του έκανε το ντεμπούτο του στο WWE και συγκεκριμένα στις 27 Ιουνίου 2002 στο SmackDown. Ο πρώτος του αντίπαλος ήταν ο Κερτ Ανγκλ.

Ο Σίνα άρχισε να γίνεται ένας από τους αγαπημένους του κοινού, μέχρι που υιοθέτησε το στυλ του ράπερ και έγινε heel (δηλαδή κακός).

Στις αρχές του 2003, άρχισε να θέτει τους στόχους του στο Πρωτάθλημα WWE και προκάλεσε με ραπ μάχες τον πρωταθλητή Μπροκ Λέσναρ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το Πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια της κόντρας ο Σίνα άρχισε να εκτελεί μια νέα τελειωτική κίνηση, το FU. Ο Σίνα το ονόμασε έτσι, για να χλευάσει το F5, που ήταν η τελειωτική κίνηση του Λέσναρ. Στη συνέχεια, ο Σίνα έχασε και απο τον Αντερτέικερ. Στο τέλος της χρονιάς ξανάγινε face (δηλαδή καλός) και συμμετείχε στη ομάδα του Κερτ Ανγκλ στο Survivor Series.

Πρωτάθλημα ΗΠΑ και Πρωτάθλημα WWE (2004–2005)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα ως Πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών το 2004.

Στις αρχές του 2004 συμμετείχε στον αγώνα Royal Rumble και έφτασε μέχρι τους έξι, αλλά αποκλείστηκε από τον Μπιγκ Σόου. Έτσι άρχισε μια κόντρα μεταξύ τους, η οποία κορυφώθηκε στη WrestleMania XX, όταν ο Τζον νίκησε τον Μπιγκ Σόου και κέρδισε το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά απο τέσσερις μήνες έχασε τον τίτλο, όμως τον κέρδισε ξανά εναντίον του Μπούκερ Τι στο No Mercy. Την επόμενη εβδομάδα έχασε το Πρωτάθλημα απο τον Καρλίτο και άρχισε μια κόντρα μεταξύ τους. Έπειτα, ανακοινώθηκε ότι ο Σίνα μαχαιρώθηκε απο τον σωματοφύλακα του Καρλίτο σε ένα κλαμπ στη Βοστώνη. Φυσικά, αυτή ήταν μια σεναριακή εξέλιξη, ώστε ο Σίνα να πρωταγωνιστήσει στη πρώτη του ταινία με τίτλο Ο Πεζοναύτης (The Marine). Όταν γύρισε τον Νοέμβριο, ανέκτησε το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών από τον Καρλίτο και έφθασε τους τρεις τίτλους.

Τον Φεβρουάριο του 2005, ο Τζον Σίνα νίκησε τον Κερτ Ανγκλ και εξασφάλισε μία ευκαιρία για το Πρωτάθλημα WWE του Τζον "Μπράντσο" Λέιφιλντ (γνωστός και ως JBL). Ο Σίνα έχασε το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών απο τον Ορλάντο Τζόρνταν, ο οποίος ήταν φίλος του Τζον Λέιφιλντ. Τον Απρίλιο στη WrestleMania 21, ο Τζον Σίνα νίκησε τον Λέιφιλντ και κατέκτησε το πρώτο του Πρωτάθλημα WWE. Μετά από δύο μήνες, ο Σίνα τον νίκησε ξανά και υπερασπίστηκε το Πρωτάθλημα WWE σε έναν αγώνα "I Quit".

Toν Ιούνιο του 2005 έγινε το λεγόμενο Draft, δηλαδή μεταγραφές από ένα εβδομαδιαίο σόου σε ένα άλλο. Τότε ο Σίνα μεταφέρθηκε στο Raw σοκάροντας το κοινό του WWE. Ο Γενικός Διευθυντής του Raw, Έρικ Μπίσοφ, του ζήτησε να συμμετάσχει στον πόλεμο εναντίον του ECW, αλλά ο Τζον αρνήθηκε και άρχισε μια κόντρα μεταξύ τους.

Ο Μπίσοφ επιστράτευσε τον Κρις Τζέρικο για να πάρει τον τίτλο του Σίνα και να του δυσκολέψει τη ζωή . Κατά τη διάρκεια της κόντρας τους ο κόσμος αποδοκίμαζε τον Σίνα, παρόλο που ήταν face (δηλαδή καλός). Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και στη κόντρα του Σίνα με τον Κερτ Ανγκλ, τον οποίο επιστράτευσε ο Μπίσοφ όταν ο Τζέρικο έχασε από τον Σίνα και απολύθηκε. Ο κόσμος συνέχισε να αποδοκιμάζει τον Σίνα και οι σχολιαστές αναγκάστηκαν να αγνοήσουν τα γιουχαΐσματα αποκαλώντας τον αμφιλεγόμενο πρωταθλητή.

Παρ'όλα αυτά ο Σίνα υπερασπίστηκε τον τίτλο του ενάντια στον Κερτ Ανγκλ στο Unforgiven και στο Survivor Series. Στα τέλη του 2005 ο Σίνα άρχισε να χρησιμοποιεί και το STF σαν τελειωτική κίνηση.

Κόντρες και Πρωταθλήματα (2006-2007)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα ως Πρωταθλητής WWE το 2007.

Ο Σίνα έχασε το Πρωτάθλημα WWE στο New Year's Revolution από τον Ετζ, ο οποίος χρησιμοποίησε το δικαίωμα που του έδωσε το συμβόλαιο Money in the Bank. Στο Royal Rumble, ο Σίνα νίκησε τον Ετζ και επανέκτησε το Πρωτάθλημα WWE. Μετά άρχισε κόντρα με τον heel (δηλαδή κακό) Τριπλ Έιτς, όμως ο κόσμος για άλλη μια φορά αποδοκίμαζε τον Σίνα.

Ο Τζον Σίνα νίκησε τον Τριπλ Έιτς στη WrestleMania 22 και υπερασπίστηκε τον τίτλο του. Τον επόμενο μήνα, ο Σίνα αντιμετώπισε τον Ρομπ Βαν Νταμ στο ECW One Night Stand. Εκεί, ο Σίνα βίωσε πρωτόγνωρη αποδοκιμασία και υβριστικές επιθέσεις από τους οπαδούς. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Ετζ επιτέθηκε στον Σίνα και ο Βαν Νταμ τον αποτελείωσε με ένα 5-Star Frog Splash για να πάρει τη νίκη.

Τον Ιούλιο, ο Πρωταθλητής Ρομπ Βαν Νταμ έχασε το τίτλο από τον Ετζ σε ένα τριπλό αγώνα, όπου συμμετείχε και ο Σίνα. Στη συνέχεια άρχισε ξανά η μεγάλη κόντρα του Ετζ με τον Σίνα. Στο SummerSlam, ο Ετζ διατήρησε τον τίτλο χρησιμοποιώντας μια σιδερογροθιά, αλλά στο Unforgiven ο Σίνα τον νίκησε σε έναν αγώνα με τραπέζια, σκάλες και καρέκλες (TLC) και έγινε ο νέος Πρωταθλητής WWE.

Στο Cyber Sunday έγινε ένας τριπλός αγώνας μεταξύ των Τζον Σίνα, Κινγκ Μπούκερ και Μπιγκ Σόου για να οριστεί ο καλύτερος πρωταθλητής στο WWE. Εκεί ο Σίνα έχασε λόγω παρέμβασης τρίτου. Στα τέλη του 2006, ο Σίνα άρχισε μια κόντρα με τον Ουμάγκα και στο Royal Rumble του 2007 ο Σίνα τον νίκησε.

Την επόμενη βραδιά στο Raw ο Σίνα με τον θρυλικό Σον Μάικλς νίκησαν τους Rated-RKO (Ετζ) και Ράντυ Όρτον) και έγιναν οι νέοι Παγκόσμιοι Ομαδικοί Πρωταθλητές. Στη WrestleMania 23, ο Τζον Σίνα υπερασπίστηκε το τίτλο του απέναντι στον Σον Μάικλς. Στο Raw, ο Μάικλς και ο Σίνα έπρεπε να υπερασπιστούν τα Παγκόσμια Ομαδικά Πρωταθλήματα σε ένα Battle Royal με δέκα ομάδες. Εκεί ο Μάικλς πήρε την εκδίκηση του, αφού πρόδωσε τον Σίνα και έχασαν τους τίτλους από τους αδερφούς Χάρντι. Τον επόμενο μήνα ο Σίνα είχε κόντρα με τους Ετζ, Όρτον και Μάικλς μέχρι που ο γιγαντόσωμος Γκρέιτ Καλί επιτέθηκε σε όλους και έκλεψε τον τίτλο του Σίνα. Ο Σίνα υπερασπίστηκε τον τίτλο του, νικώντας τον Καλί στο WWE Judgmen Day και στο One Night Stand. Το καλοκαίρι ο Ράντυ Όρτον έγινε ο διεκδικητής του τίτλου και οι δύο τους συγκρούστηκαν στο SummerSlam, όπου ο Σίνα νίκησε. Ο Όρτον συνέχισε να στοχεύει το πρωτάθλημα και με κάθε ευκαιρία, έκανε επιθέσεις στον Σίνα. Οι δυο τους, πάλεψαν ξανά στο Unforgiven, όπου ο Σίνα αγνόησε τις προειδοποιήσεις του διαιτητή και χτυπούσε ασταμάτητα τον Όρτον στη γωνία του ρινγκ, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα.

Τον Οκτώβριο, ο Σίνα τραυματίστηκε στο θωρακικό μυ, ενώ πάλευε με τον Μίστερ Κένεντι και μετά τον αγώνα ο Ράντυ Όρτον αποτελείωσε τον Σίνα με ένα RKO πάνω στο τραπέζι των σχολιαστών. Ο τραυματισμός απαιτούσε τουλάχιστον έξι μήνες αποθεραπείας. Την επόμενη μέρα ο πρόεδρος του WWE, Βινς Μακμάν, αφαίρεσε το Πρωτάθλημα WWE από τον Τζον Σίνα, λόγω του τραυματισμού.

Επιστροφή και διάφορες κόντρες (2008-2010)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών το 2009.

Στο Royal Rumble του 2008, ο Σίνα επέστρεψε και νίκησε τον αγώνα Royal Rumble, κερδίζοντας μια ευκαιρία τίτλου στη WrestleMania 24. Ο Σίνα επέλεξε να χρησιμοποιήσει πρόωρα την ευκαιρία τίτλου του στο No Way Out εναντίον του Πρωταθλητή WWE, Ράντυ Όρτον. Στο No Way Out, ο Ράντυ χαστούκισε το διαιτητή και ο αγώνας έληξε αντικανονικά. Στη WrestleMania 24, ο Σίνα δεν κατάφερε να κερδίσει το Πρωτάθλημα WWE κόντρα στους Ράντυ Όρτον και Τριπλ Έιτς. Στο Backlash έχασε σε έναν αγώνα εξάλειψης ενάντια στους Όρτον, Τριπλ Έιτς και Τζον "Μπράντσο" Λέιφιλντ (γνωστός και ως JBL). Χάρη στον αγώνα αναζωπυρώθηκε η κόντρα που είχε με τον JBL από το 2005. Στη συνέχεια, ο JBL έχασε απο τον Σίνα σε δύο διοργανώσεις (ή ppv's), αλλά τον νίκησε στο Great American Bash.

Τον Αύγουστο ο Σίνα μαζί με τον Μπατίστα νίκησαν τους Κόντι Ρόουντς και Τεντ Ντιμπιάσι Jr. και έγιναν οι νέοι Παγκόσμιοι Ομαδικοί Πρωταθλητές. Την επόμενη εβδομάδα οι Ρόουντς και Ντιμπιάσι τους νίκησαν και πήραν πίσω τους τίτλους τους. Στο SummerSlam ο Μπατίστα νίκησε τον Σίνα, τραυματίζοντας τον στον αυχένα με ένα Batista Bomb.

Ο Σίνα ως Πρωταθλητής WWE το 2010.

Ο Σίνα επέστρεψε τον Νοέμβριο στο Survivor Series και νίκησε τον Κρις Τζέρικο, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών. Τον Δεκέμβριο διατήρησε τον νέο τίτλο του εναντίον του Τζέρικο, αλλά τον Φεβρουάριο του 2009 στο No Way Out, ο Ετζ νίκησε τον Σίνα σε ένα Elimination Chamber (Θάλαμος Εξόντωσης) και έγινε ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Βαρέων Βαρών.

Στη WrestleMania 25, ο Σίνα κατέκτησε τον τίτλο αντιμετωπίζοντας τους Ετζ και Μπιγκ Σόου, για να χάσει τον τίτλο στο Backlash. Εκεί έχασε από τον Ετζ, όμως προηγήθηκε μια επίθεση από τον Μπιγκ Σόου. Ο Σίνα πήρε εκδίκηση, νικώντας τον Μπιγκ Σόου δύο φορές.

Στο Night of Champions, ο Σίνα απέτυχε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα WWE απέναντι στους Ράντυ Όρτον και Τριπλ Έιτς, όμως στο Breaking Point το κατάφερε όταν κέρδισε τον Όρτον σε έναν αγώνα "I Quit". Στο Hell in a Cell ο Όρτον πήρε πίσω τον τίτλο, αλλά ο Σίνα ξαναπήρε τον τίτλο μετά από δυο μήνες στο WWE Bragging Rights.

Στο TLC: Tables, Ladders & Chairs, ο ανερχόμενος Σέιμους άφησε έκπληκτο το κόσμο του WWE όταν κέρδισε τον Τζον Σίνα και κατέκτησε το Πρωτάθλημα WWE, σε έναν αγώνα με τραπέζια. Τον Φεβρουάριο του 2010 στο Elimination Chamber ο Σίνα κέρδισε ξανά το πρωτάθλημα, όμως μετά τον αγώνα ο πρόεδρος του WWE, Βινς Μακμάν, τον έβαλε να υπερασπιστεί τον τίτλο ενάντια στον Μπατίστα. Ο Μπατίστα διέλυσε τον Σίνα και έφυγε ως Πρωταθλητής WWE. Στη WrestleMania 26, ο Σίνα επανέκτησε τον τίτλο και τον υπερασπίστηκε στο Extreme Rules και στο Over the Limit, ενάντια στον Μπατίστα σε αγώνα "I Quit".

Η κόντρα και η εισχώρησή του στους Νέξους (2010-2011)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζον Σίνα, από τις 7 Ιουνίου του 2010, έγινε στόχος μιας νέας ομάδας, με το όνομα Νέξους, που δημιουργήθηκε από τους παλαιστές που συμμετείχαν στο πρώτη σεζόν του NXT και ήθελαν συμβόλαια με το κύριο ρόστερ του WWE. Ο αρχηγός τους Γουέιντ Μπάρετ διέταζε να χαλάνε τα σχέδια του Σίνα, αλλά ταυτόχρονα, έκαναν επιθέσεις και σε άλλους παλαιστές. Ο Σίνα έφτιαξε ομάδα, που αποτελούσαν οι Ετζ, Κρις Τζέρικο, Μπρετ Χαρτ, Αρ Τρουθ, Τζον Μόρισον και Γκρέιτ Καλί, που τελικά αντικαταστάθηκε από το πρώην μέλος των Νέξους, Ντάνιελ Μπράιαν. Η ομάδα του Σίνα νίκησε, αφού έμεινε ο τελευταίος επιζών και νίκησε τα εναπομείναντα μέλη της Νέξους. Αν και έχασαν, οι Νέξους συνέχισαν το βίαιο τους πλάνο.

Τελικά τον Οκτώβριο, σε αγώνα που έχασε από τον Μπάρετ, ο Σίνα αναγκάστηκε να εισχωρήσει στο γκρουπ παρά την θέλησή του. Ο Σίνα μαζί με τον Ντέιβιντ Οτάνγκα κατέκτησαν το Ομαδικό Πρωτάθλημα για μια ημέρα, χάνοντας το από δυο άλλα μέλη της Νέξους. Μέχρι τον Νοέμβριο έμεινε στο γκρουπ. Μετά την αποχώρησή του, η κόντρα του με το γκρουπ, συνεχίστηκε με τον ίδιο να σαμποτάρει το γκρουπ και να νικά τον Μπάρετ στο TLC. Η κόντρα τους ολοκληρώθηκε οριστικά στις αρχές του 2011.

Ρεκόρ στα Πρωταθλήματα WWE και κόντρα με τον Ροκ (2011-2012)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα μαζί με τον Ροκ.

Στις 14 Φεβρουαρίου του 2011 ο Ροκ, μετά από χρόνια απουσίας, έκανε την επιστροφή του στο Raw και έκανε σατιρικά σχόλια για την άνοδο που είχε ο Τζον Σίνα όλα αυτά τα χρόνια. Στις 20 του μήνα, ο Σίνα κέρδισε τον αγώνα που είναι γνωστός ως Elimination Chamber (Θάλαμος Εξόντωσης). Αυτή η νίκη του έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα WWE στη WrestleMania 27. Την επόμενη μέρα στο Raw, ο Σίνα απάντησε στον Ροκ χρησιμοποιώντας τις ικανότητες του στη ραπ μουσική. Την ίδια βραδιά ο Σίνα μαζί με τον Μιζ νίκησαν τους Χιθ Σλέιτερ και Τζάστιν Γκάμπριελ και έγιναν Ομαδικοί Πρωταθλητές WWE. Αμέσως μετά οι Σλέιτερ και Γκάμπριελ ζήτησαν επαναληπτικό αγώνα, τον οποίο και κέρδισαν, αφού ο Μιζ πρόδωσε τον Σίνα. Την επόμενη εβδομάδα στο Raw, ο Σίνα και ο Ροκ, για πρώτη φορά βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο, όμως ο Μιζ και ο Άλεξ Ράιλι τους επιτέθηκαν. Ο Σίνα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και εφάρμοσε στον Ροκ το Attitude Adjustment.

Στη WrestleMania 27 ο Σίνα αντιμετώπισε τον Πρωταθλητή WWE, Μιζ, όμως ήρθαν ισόπαλοι. Ο Ροκ ως οικοδεσπότης της WrestleMania, έδωσε εντολή για να συνεχιστεί ο αγώνας και εφάρμοσε το Rock Bottom (δηλαδή την τελειωτική του κίνηση) στον Τζον Σίνα, κοστίζοντας του το τίτλο. Την επόμενη μέρα στο Raw ο Σίνα και ο Ροκ συμφώνησαν να παλέψουν στη WrestleMania 28. Στο Extreme Rules, ο Σίνα κέρδισε τους Μιζ και Τζον Μόρισον σε αγώνα με κλουβί και κατέκτησε για 8η φορά το Πρωτάθλημα WWE. Υπερασπίστηκε το τίτλο του στο Over the Limit εναντίον του Μιζ και στο Capitol Punishment εναντίον του Αρ Τρουθ.

Ο Σίνα αντιμέτωπος με τον Πανκ.

Επόμενος διεκδικητής του τίτλου ορίστηκε ο Σι Εμ Πανκ (CM Punk) για το Money in The Bank. Στις 27 Ιουνίου ο Πανκ έκανε μια σοκαριστική ομιλία στο Raw, στην οποία σχολίασε τον τρόπο που διοικείται η εταιρία και επιτέθηκε με ύβρεις προς τον ιδιοκτήτη Βινς Μακμάν, τη Στέφανι Μακμάν και τον Τριπλ Έιτς. Μετά από αυτό αποκλείστηκε από τα τηλεοπτικά προγράμματα του WWE, αλλά ο Σίνα έπεισε τον Βινς Μακμάν να αλλάξει την απόφαση του. Το Money in The Bank, διεξάχθηκε στο Σικάγο, δηλαδή τη πόλη καταγωγής του Σι Εμ Πανκ, γι'αυτό και οι 15.000 οπαδοί επευφημούσαν τον Πανκ και αποδοκίμασαν έντονα τον Σίνα. Εκεί ο Σίνα έχασε από τον Πανκ και ο τελευταίος πήρε το Πρωτάθλημα WWE και έφυγε από την αρένα. Όσο έλειπε ο Πανκ, ο Βινς Μακμάν ανακοίνωσε πως θα γίνει ένα τουρνουά για να αναδειχθεί ο νέος Πρωταθλητής WWE. Σε ένα επεισόδιο του Raw, ο μασκοφόρος Ρέι Μυστέριο αναδείχθηκε νικητής και νέος πρωταθλητής.

Στο τέλος του επεισοδίου, ο Σίνα νίκησε τον Μυστέριο και έγινε Πρωταθλητής WWE για άλλη μια φορά. Ο Σι Εμ Πανκ επέστρεψε στο Raw, μαζί με το τίτλο που κέρδισε στο Money in The Bank και ισχυρίστηκε πως ακόμα είναι ο Πρωταθλητής WWE. Ο νέος διευθυντής του WWE, Τριπλ Έιτς, προγραμμάτισε έναν αγώνα στο SummerSlam για να οριστεί ο Αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής WWE. Στο SummerSlam, ο Πανκ νίκησε τον Σίνα, αλλά στη συνέχεια ο Αλμπέρτο Ντελ Ρίο "εξαργύρωσε" τη βαλίτσα Money in the Bank και έγινε ο νέος πρωταθλητής. Στις 22 Αυγούστου, σε επεισόδιο του Raw ο Σίνα κέρδισε τον Πανκ χάρη σε παρέμβαση του Κέβιν Νας και έγινε ο διεκδικητής του Πρωταθλήματος WWE ενάντια στον πρωταθλητή Αλμπέρτο Ντελ Ρίο, στο Night of Champions.

Ο Ροκ αντιμέτωπος με τον Σίνα.

Εκεί ο Σίνα κατάφερε να νικήσει τον Ντελ Ρίο και να κερδίσει το Πρωτάθλημα WWE για 10η φορά. Στο Hell in a Cell, ο Αλμπέρτο Ντελ Ρίο νίκησε τους Τζον Σίνα και Σι Εμ Πανκ σε ένα τριπλό αγώνα σε κλουβί, κερδίζοντας τον τίτλο για δεύτερη φορά. Ο Σίνα διεκδίκησε τον τίτλο στο Vengeance, αλλά η επίθεση των Μιζ & Αρ Τρουθ του στέρησε τη νίκη. Στις 24 Οκτωβρίου ο Σίνα διάλεξε τον Ροκ ως σύμμαχο του για να αντιμετωπίσει τους Μιζ & Αρ Τρουθ στο Survivor Series. Εκεί εξουδετέρωσαν τους Μιζ & Αρ Τρουθ και στη συνέχεια ο Ροκ εφάρμοσε το Rock Bottom στον Σίνα.

Στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ ο Σίνα πάλευε με τον Μαρκ Χένρι, ο μασκοφόρος Κέιν του επιτέθηκε. Τις επόμενες εβδομάδες δεν επιτέθηκε μόνο στον Σίνα, αλλά και στον φίλο του Σίνα, τον Ζακ Ράιντερ, τον οποίο τραυμάτισε. Στο Royal Rumble του 2012, αφού έμειναν για αρκετή ώρα έξω από το ρινγκ, ο διαιτητής όρισε ισόπαλους τους Κέιν και Σίνα. Στο Elimination Chamber, ο Σίνα εξουδετέρωσε τον Κέιν σε έναν αγώνα ασθενοφόρου. Τις επόμενες εβδομάδες ξαναφούντωσε η κόντρα του με τον Ροκ και υπήρξαν πολλές λεκτικές αντιπαραθέσεις. Στη WrestleMania 28, ο Σίνα ηττήθηκε από τον Ροκ στον πολυαναμενόμενο αγώνα τους.

Money in the Bank και διάφορες κόντρες (2012-2013)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα αντιμέτωπος με τον Λέσναρ.

Στο Raw που έγινε μετά τη WrestleMania, ο Σίνα μίλησε για την ήττα του και προσκάλεσε τον Ροκ για να τον συγχαρεί. Αντί για τον Ροκ όμως, εμφανίστηκε ο Μπροκ Λέσναρ, ο οποίος έκανε την επιστροφή του μετά από οκτώ χρόνια. Ο Λέσναρ αιφνιδίασε τον Σίνα και τον εξουδετέρωσε με την χαρακτηριστική του κίνηση. Στο επόμενο Raw, ο Σίνα χτύπησε τον Λέσναρ και άρχισε καβγάς μεταξύ τους. Στο τέλος του επεισοδίου ο Λέσναρ επιτέθηκε στον Σίνα, αφήνοντας τον λιπόθυμο. Στις 29 Απριλίου στο Extreme Rules, ο Σίνα κακοποιήθηκε και τραυματίστηκε από τον Λέσναρ, όμως κατάφερε να νικήσει. Την επόμενη μέρα στο Raw, ο διευθυντής των Raw και SmackDown, Τζον Λορινάιτις, επιτέθηκε ύπουλα στον Σίνα και με τη βοήθεια του Τενσάι τον ισοπέδωσε. Ο Λορινάιτις ανακοίνωσε πως στο Over the Limit θα αντιμετωπίσει τον Σίνα.

Στο Over the Limit, ο Σίνα είχε το πάνω χέρι στον αγώνα με τον Τζον Λορινάιτις, όμως μια γροθιά του Μπιγκ Σόου του στέρησε τη νίκη. Στο επόμενο Raw, ο Σίνα έψαχνε τον γιγαντόσωμο Μπιγκ Σόου, αλλά δέχθηκε επίθεση απο εκείνον. Ο Τζον Λορινάιτις ανακοίνωσε πως στο No way out, ο Σίνα θα παλέψει με τον Μπιγκ Σόου, μέσα σε ατσάλινο κλουβί και αν ο Σίνα έχανε θα έφευγε για πάντα από το WWE. Αν όμως νικούσε, ο Τζον Λορινάιτις θα έφευγε από το WWE. Τελικά ο Σίνα νίκησε τον Μπιγκ Σόου και ο Λορινάιτις έφυγε. Στις 25 Ιουνίου στο Raw, ο Σίνα αντιμετώπισε τον Κρις Τζέρικο. Όμως στα μέσα του αγώνα εμφανίστηκε ο Μπιγκ Σόου και έπεσε πάνω στο κεφάλι του Σίνα την ώρα που ο Τζέρικο του εφάρμοζε την κίνηση Walls of Jericho. Αφού ο αγώνας διακόπηκε ο Μπιγκ Σόου εφάρμοσε στον Σίνα, πρώτα την κίνηση chockeslam και μετά τον άφησε λιπόθυμο.

Στις 15 Ιουλίου 2012, ο Τζον Σίνα νίκησε τους Κρις Τζέρικο, Κέιν, Μιζ και Μπιγκ Σόου σε έναν αγώνα Money in the Bank και έγινε ο κάτοχος της ομώνυμης βαλίτσας. Στις 23 Ιουλίου στο χιλιοστό επεισόδιο του Raw, ο Σίνα "εξαργύρωσε" το συμβόλαιο Money in The Bank ενάντια στον πρωταθλητή, Σι Εμ Πανκ. Στον αγώνα επενέβη ο Μπιγκ Σόου, ο οποίος συνέβαλε στο να χάσει ο Σίνα. Στις 19 Αυγούστου, στο SummerSlam, ο Σίνα αντιμετώπισε τους Σι Εμ Πανκ και Μπιγκ Σόου.

Παράλληλα, ο Σίνα και η νέα του φίλη Έι Τζέι άρχισαν κόντρα με τον Ντολφ Ζίγκλερ και τη Βίκι Γκερέρο. Τον Δεκέμβριο στο TLC, ο Σίνα έχασε από τον Ζίγκλερ, λόγω της παρέμβασης της Έι Τζέι, η οποία τον πρόδωσε. Τον Ιανουάριο του 2013, ο Σίνα συμμετείχε στον αγώνα 30 ατόμων Royal Rumble, όπου και κατάφερε να νικήσει, εξασφαλίζοντας έναν αγώνα για παγκόσμιο τίτλο στη WrestleMania 29.

Παγκόσμιος Πρωταθλητής και αξιοσημείωτες κόντρες (2013-2015)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στη WrestleMania 29, ο Σίνα κατάφερε να κερδίσει τον Ροκ και να γίνει για 11η φορά Πρωταθλητής WWE. Με αυτή την κατάκτηση τίτλου, ξεπέρασε το ρεκόρ του σε θητείες του Πρωταθλήματος WWE και έφτασε και τους 13 παγκόσμιους τίτλους του Τριπλ Έιτς. Έπειτα, οι Μαρκ Χένρι και Ράιμπακ έβαλαν στον στόχαστρο τους τον Σίνα και το πρωτάθλημα του. Στη συνέχεια, ο Σίνα άρχισε μια κόντρα με τον Ράιμπακ και στο Extreme Rules ήρθαν ισόπαλοι με τον Ράιμπακ σε αγώνα Last Man Standing. Η κόντρα τους συνεχίστηκε και οι δυό τους ήρθαν αντιμέτωποι σε μια αναμέτρηση τριών αγώνων στο Payback, όπου ο Σίνα επικράτησε με 1-2. Την επόμενη ημέρα στο Raw, ο Σίνα άρχισε μια κόντρα με τον Μαρκ Χένρι, ο οποίος τον χτύπησε αιφνιδιαστικά. Στο Money in the Bank, ο Σίνα διατήρησε τον Πρωτάθλημα WWE κόντρα στον Χένρι.

Έπειτα, επόμενος διεκδικητής για τον τίτλο του ορίστηκε ο Ντάνιελ Μπράιαν. Μεταξύ τους υπήρξαν διάφορες λεκτικές διαμάχες, με τον Μπράιαν να κάνει αναφορά στις παλαιστικές ικανότητες του Σίνα. Τελικά τον Αύγουστο στο SummerSlam ο Σίνα ηττήθηκε απο τον Ντάνιελ Μπράιαν και έχασε τον τίτλο του εξαιτίας τραυματισμένου αγκώνα. Ο Σίνα χειρουργήθηκε και ανακοινώθηκε θα απουσιάζει από τα ρινγκ μέχρι τις αρχές του 2014. Ωστόσο στις 27 Οκτωβρίου του 2013 στο Hell In A Cell επέστρεψε και κέρδισε τον Αλμπέρτο Ντελ Ρίο για το Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών, το οποίο και κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του. Στο Survivor Series, υπερασπίστηκε τον τίτλο κόντρα στον Ντελ Ρίο. Έπειτα άρχισε κόντρα με έναν παλιό του αντίπαλο, τον Ράντυ Όρτον. Στο TLC σε έναν ομώνυμο αγώνα, ήρθαν αντιμέτωποι με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του Σίνα και το Πρωτάθλημα WWE του Όρτον να βρίσκονται υπό διεκδίκηση. Ο Σίνα ηττήθηκε απ'ο τον Όρτον και έτσι έχασε το πρωτάθλημα. Στο Royal Rumble του 2014 πάλεψαν με έπαθλο τον ενοποιημένο τίτλο, που πλέον λέγεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE, αλλά ο Σίνα έχασε εξαιτίας των Γουάιατς που παρενέβησαν στον αγώνα.

Στο Elimination Chamber, ο Σίνα διεκδίκησε πάλι το πρωτάθλημα, αυτή τη φορά σε έναν αγώνα Θαλάμου Εξόντωσης, όπου και έχασε πάλι εξαιτίας των Γουάιατς. Ο Σίνα ξεκίνησε μια κόντρα μαζί τους. Στη WrestleMania 30 ο Σίνα πήρε τη νίκη κόντρα στον Μπρέι Γουάιατ. Την επόμενη ημέρα στο Raw ο διαταραγμένος Μπρέι Γουάιατ συνέχισε να μιλάει εναντίον του Σίνα και η κόντρα τους συνεχίστηκε. Έπειτα πάλεψαν σε ένα κλουβί από ατσάλι στο Extreme Rules, όπου ο Σίνα ηττήθηκε λόγω παρέμβασης. Στο Payback σε έναν αγώνα Last Man Standing ο Σίνα νίκησε, τελειώνοντας έτσι τη κόντρα τους. Έπειτα, ο Σίνα βρέθηκε να διεκδικεί ξανά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE, όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή του στον αγώνα Money in The Bank. Στο Money in the Bank που διεξήχθη στη Βοστόνη, ο Σίνα νίκησε και στέφθηκε πρωταθλητής για 15η φορά στην καριέρα του. Στο Payback, ο Σίνα διατήρησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE απέναντι στους Ράντυ Όρτον, Κέιν και Ρόμαν Ρέινς.

Έπειτα ξεκίνησε μια αντιπαλότητα με τον Μπροκ Λέσναρ, ο οποίος δήλωσε πως θα γίνει ο νέος πρωταθλητής. Τον Αύγουστο στο SummerSlam, ο Σίνα ηττήθηκε απο τον Λέσναρ και έχασε τον τίτλο. Τον επόμενο μήνα ήρθαν αντιμέτωποι, με τον Λέσναρ να διατηρεί το πρωτάθλημα εξαιτίας της παρέμβασης του Σεθ Ρόλινς. Στο Hell in a Cell, σε έναν ομώνυμο αγώνα ο Σίνα νίκησε τον Ράντυ Όρτον. Στο Survivor Series σε έναν ομαδικό αγώνα 10 παλαιστών, η ομάδα του Τζον Σίνα με μόνο επιζώντα τον Ντολφ Ζίγκλερ και τη βοήθεια του Στιγκ νίκησε την ομάδα του Σεθ Ρόλινς,του Τριπλ Έιτς,του Ρούσεβ,του Λουκ Χάρπερ και του Μαρκ Χένρι. Τον Δεκέμβριο στο TLC, νίκησε τον Ρόλινς σε ένα αγώνα με τραπέζια.Στο Royal Rumble 2015 στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο Σίνα έχασε έναν τριπλό αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE,με αντιπάλους τον Σεθ Ρόλινς και τον Μπροκ Λεσναρ,ο οποίος νίκησε τον αγώνα. Την ίδια νύχτα ο Σίνα ενώ έκανε δηλώσεις στην κάμερα ο Ρούσεβ εξαγριωμένος σπρώχνει τον Σίνα ο οποίος νευριάζει και ανταποδίδει.Οι υπόλοιποι παλαιστές τους χωρίζουν και αργότερα την επόμενη μέρα ανακοινώνεται από το WWE ο Ρούσεβ ως ο επόμενος αντίπαλος του Σίνα. Στο Smackdown ο Σίνα προτείνε στον Ρούσεβ να παλέψουν μα αυτός διστάζει και απορρίπτει την πρόταση του Σίνα. Στο Raw στις 9/2/15 ο Σίνα μάταια επιτίθεται στον Ρούσεβ ο οποίος τον συνθλίβει στα ηλεκτρικά φώτα στην σκηνή της αρένας χωρις όμως να τον τραυματίσει. Στις 16 Φεβρουαρίου του 2015 ο Σίνα ξαναεπιτίθεται στον Ρούσεβ και παίρνει εκδίκηση κάνοντας στον Ρούσεβ ότι του έκανε και ανακοινώνει ότι στο WWE Fast Lane θα διεκδικίσει το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών. Τελικά όμως έγινε απόφαση ο αγώνας να μην είναι για τον τίτλο του Ρούσεβ.

Πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών και κόντρα με Έι Τζέι Στάιλς (2015-σήμερα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα ως Πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών

Ο Σίνα ηττήθηκε στο Fastlane και η κόντρα τους συνεχίστηκε αφού ο Σίνα ζήτησε Επαναλυπτικό Αγώνα αλλά αυτή τη φορά για το Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών στη Wrestlemania 31, όπου ο Σίνα Νίκησε τον τίτλο και έγινε για 4η φορά ο Πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών. Από τότε, ο Σίνα άρχισε να υπερασπίζει το πρωτάθλημα του σε ανοικτή πρόκληση κάθε εβδομάδα στο Raw. Ο Ρούσεβ επέμενε να παλέψουν στο Extreme Rules αυτή τη φορά σε αγώνα με ρωσική αλυσίδα. Ο Σίνα νίκησε τον Ρούσεβ στο Extreme Rules και μετά ακόμη μία φορά τον επόμενο μήνα στο Payback σε I Quit Match όπου η κόντρα τους ολοκρηρώθηκε.

Την επόμενη μέρα στο Raw ο τότε πρωταθλητής του NXT Κέβιν Όουενς έκανε το ντεμπούτο και επιτέθηκε άγρια στον Σίνα, αρχίζοντας μια κόντρα μαζί του. Οι δύο πρωταθλητές αγωνίστηκαν στο Elimination Chamber χωρίς κανένα από τους τίτλους ωσ βραβείο. Ο Όουενς κατάφερε να νικήσει τον Σίνα στο πρώτο του ματς στο WWE. Έπειτα, Ανακοινώθηκε ότι στο Money in the Bank θα υπάρξει επαναληπτικός αγώνας για το πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών όπου ο Σίνα κατάφερε να κερδίσει, αλλά ο Όουενς του επιτέθηκε μετά τον αγώνα. Τις επόμενες εβδομάδες, ο Κέβιν Όουενς ζητούσε ρεβάνς και οι Authority του έδωσαν μια ακόμη ευκαιρία να γίνει ο Πρωταθλητής των Ηνωμένων Εθνών. Στο Battleground ο Σίνα κατάφερε να νικήσει τον Όουενς μία ακόμη φορά και έτσι ολοκληρώθηκε η κόντρα τους.

Στο Summerslam ο Σίνα, όπως είχε ανακοινωθεί από πριν, αντιμετώπισε τον Σεθ Ρόλινς σε έναν αγώνα και για τους δύο τίτλους(Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών WWE και Πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών WWE). Ο Σίνα ηττήθηκε από τον Ρόλλινς χάρη σε μία παρεμβολή του Τζον Στιούαρτ. Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων ο Σίνα έμεινε χωρίς ζώνη, με μόνη δράση του τις ομιλίες με τον Ρόλλινς σε Raw και Smackdown. Στο Night of Champions, ο Σίνα στον επαναληπτικό αγώνα,αυτή τη φορά μόνο για το πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών, νίκησε τον Ρόλινς και έγινε για 5η φορά πρωταθλητής Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Σίνα παρέμεινε πρωταθλητής εώς ότου έφτασε το Hell in a Cell εκεί όπου για ακόμα μια φορά ανακοίνωσε ένα US Open Challenge. Ο αντίπαλος του τελικά ήταν ο Αλμπέρτο Ντελ Ρίο ο οποίος επέστρεψε μετά την απόλυσή του. Εκεί ο ίδιος νίκησε τον Σίνα ο οποίος δεν εμφανίστηκε ξανά στο WWE εώς τις 28 Δεκεμβρίου του 2015 στο Raw όπου προσπάθησε να κερδίσει τον τίτλο για έκτη φορά χωρίς αποτέλεσμα παρόλο που νίκησε με Disqualification με την επίθεση της ομάδας του Ντελ Ρίο, League of Nations (Ρούσεβ, Σέιμους, Μπαντ Νιουζ Μπάρετ) εις βάρος του. Η επίθεση αυτή στέρησε στον Σίνα τη συμμετοχή στο σόου του WWE στο Νέο Δελχί της Ινδίας, όπου θα αντιμετώπιζε τον Μπίγκ Σοου, στις 16 Ιανουαρίου του 2016. Στη θέση του τραυματία Σίνα μπήκε ο Ρόμαν Ρέινς.

Ο Σίνα πραγματοποίησε την επιστροφή του στην Wrestlemania 32 βοηθώντας τον Ροκ σε μια επίθεση που θα δεχόταν από τους Wyatt Family (Μπρέι Γουάιατ, Έρικ Ρόουαν, Μπρο Στρόμαν) μετά απο τη νίκη του στον αγώνα με τον Ρόουαν, η οποία είναι και μια από τις πιο γρήγορες στην ιστορία του WWE, καθώς ο Ροκ νίκησε μέσα σε 6 δευτερόλεπτα. Μετά την Wrestlemania ο Σίνα παρέμεινε εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού του, και τελικά επέστρεψε στο WWE στις 30 Μαρτίου του 2016, όμως τότε εμφανίστηκαν οι Έι Τζέι Στάιλς, Λουκ Γκάλοους και Καρλ Άντερσον (γνωστοι και ως "The Club") και του επιτέθηκαν ισοπεδώνοντας τον. Στο Money in the Bank, ο Έι Τζέι Στάιλς νίκησε τον Σίνα με την βοήθεια των Λουκ Γκάλοους και Καρλ Άντερσον. Στις 19 Ιουλίου στο Draft, ο Σίνα επιλέχθηκε από το Smackdown Live. Στο Battleground, ο Σίνα συμμάχησε με τον Ένζο Αμόρε και τον Μπιγκ Κας σε αγώνα 3 εναντίον 3 με αντιπάλους τους The Club. Στον αγώνα εκείνο, η ομάδα του Σίνα κέρδισε. Ένα μήνα αργότερα στο Summerslam, ο Σίνα αντιμετώπισε τον Στάιλς για τελευταία φορά. Ο Στάιλς όμως πήρε τη νίκη δίκαια και ο Σίνα έχασε στο Summerslam για έκτη συνεχόμενη χρονιά.

Τον Οκτώβριο στο No Mercy, ο Σίνα ηττήθηκε σε τριπλό αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WWE (το οποίο είχε κερδίσει ο Έι Τζέι Στάιλς τον Σεμπτέμβριο) με αντπάλους τον Ντιν Άμπροουζ και τον πρωταθλητή Έι Τζέι Στάιλς. Μετά το ματς, ο Σίνα απείχισε από το WWE για σχεδόν δύο μήνες και επέστρεψε στο τελευταίο επεισόδιο του Smackdown Live του 2016 στις 27 Δεκεμβρίου ζητώντας ματς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WWE.Έτσι,το WWE ανακοίνωσε ότι στο Royal Rumble ο Σίνα θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να κερδίσει τον 16ο του παγκόσμιο τίτλο ενάντια στον Έι Τζέι Στάιλς. Στο Royal Rumble ο Σίνα καταφερε να νικησει τον Στάιλς στον μεταξύ τους αγώνα και τελικά να γράψει ιστορία κατακτώντας τον 16ο παγκόσμιο τίτλο του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ρικ Φλερ. Στο Elimination Chamber έχασε την ζώνη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος από τον Μπρει Γουαιατ. Στη Wrestlemania 33 έπαιξε μαζί με την γυναίκα του Nikki Bella εναντίον του Μιζ και της γυναίκας του Maryse και τους νίκησαν σε έναν μοναδικό αγώνα. Στις 4 Ιουλίου έκανε την επιστροφή του στο Smackdown Live και στις 11 Ιουλίου έπαιξε σύμμαχος με τον Έι Τζέι Στάιλς εναντίον του Κέβιν Όουενς και του Ρούσεβ, σημειώνοντας νίκη έναντι των δύο πρώτων. Στις 23 Ιουλίου έπαιξε στο σόου Battleground εναντίον του Ρουσεβ σε αγώνα σημαίας στον οποίο και νίκησε. Στις 20 Αυγούστου στο Summerslam ένα από τα πιο μεγάλα σόου του WWE ο Τζον Σίνα πάλεψε αντιμέτωπος με τον Μπάρον Κόρμπιν τον οποίο και νίκησε. Στις 24 Σεμπτεμβρίου πάλεψε αντιμέτωπος με τον Ρόμαν Ρέινς από τον οποίο και έχασε.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Τζον Σίνα εκτός από παλαιστής είναι και ράπερ. Έχει συνεργαστεί με διάσημους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι ο Snoop Dogg. Από το 2003, είναι βασικό μέλος του μουσικού συγκροτήματος ραπ, Thuganomics.

Άλμπουμ

Singles

  • Bad, Bad Man (featuring Bumpy Knuckles)
  • Right Now
  • My Time is now

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα στο 12 Rounds.
Έτος Ταινία Ρόλος
2006 The Marine John Triton
2009 12 Rounds Danny Fisher
2010 Legendary Mike Chetley
Fred: The Movie Fred's Dad
2011 The Reunion Sam Cleary
Fred 2: Night of the Living Fred Fred's Dad
2012 Fred 3: Camp Fred Fred's Dad
Fred: The Show Fred's Dad
2014 Scooby-Doo! Wrestlemania Mystery Τον εαυτό του
2018 Bumblebee Πράκτορας Jack Burns
2021 Μαχητές των Δρόμων 9 Τζέικομπ Τορέτο
The Suicide Squad Κρίστοφερ Σμιθ/Peacemaker
2022 Peacemaker Κρίστοφερ Σμιθ/Peacemaker
2023 Fast X Τζέικομπ Τορέτο
Barbie Γοργόνος Κεν
Χελωνονιντζάκια: Μεταλλαγμένος Χαμός Rocksteady
Project X-Traction Κρις Βαν Χορν
2024 Άργκαϊλ Γουάιατ

Πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τελειωτικές κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Σίνα εκτελεί το Attitude Adjustment.
  • Attitude Adjustment (Πρώην FU) 2003-
  • STF (Πρώην STFU) 2005-
    Ο Σίνα εκτελεί το STF.

Χαρακτηριστικές κινήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 5-Knuckle Shuffle, κάποιες φορές απ' το τρίτο σχοινί
  • Spin-out Powerbomb
  • Running Leaping Shoulder Block
  • Running One Handed Bulldog
  • Cenacanrana (Hurricanrana)
  • DDT
  • Diving leg drop bulldog
  • Dropkick
  • Lariat
  • Belly-to-back
  • Fisherman
  • Gutwrench
  • Side belly-to-belly
  • Vertical
  • Sitout hip toss
  • Sitout powerbomb
  • Tornado DDT

Ψευδώνυμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • The Champ (Ο Πρωταθλητής) (Μόνο όταν έχει τίτλο στην κατοχή του)
  • The Face of the WWE (Το Πρόσωπο του WWE)
  • The Doctor of Thuganomics (Ο Γιατρός των Θαγκανόμικς)
  • The Chain Gang Commander (Ο Διοικητής της Συμμορίας)
  • The Face that Runs the Place [Το πρόσωπο που διευθύνει το μέρος (απευθύνεται στο WWE)]

Τίτλοι και κατορθώματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm1078479. Ανακτήθηκε στις 13  Οκτωβρίου 2015.
  2. 2,0 2,1 GeneaStar. cenajohn.
  3. Τσεχική Εθνική Βάση Δεδομένων Καθιερωμένων Όρων. xx0241819. Ανακτήθηκε στις 1  Μαρτίου 2022.
  4. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  5. 691.
  6. mymovies.it. 70831. Ανακτήθηκε στις 4  Απριλίου 2022.
  7. Ανακτήθηκε στις 22  Μαΐου 2019.
  8. Ανακτήθηκε στις 23  Μαΐου 2019.
  9. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.
  10. Τσεχική Εθνική Βάση Δεδομένων Καθιερωμένων Όρων. xx0241819. Ανακτήθηκε στις 19  Δεκεμβρίου 2022.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]