Τζέιμς Μάσλοου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τζέιμς Μάσλοου
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
James Maslow (Αγγλικά)
Γέννηση16  Ιουλίου 1990[1]
Νέα Υόρκη
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΣπουδέςSan Diego School of Creative and Performing Arts και Coronado High School
Ιδιότηταηθοποιός, ηθοποιός τηλεόρασης, τραγουδιστής, χορευτής, μοντέλο[2], τραγουδιστής-τραγουδοποιός[3], YouTuber, ηθοποιός ταινιών, μουσικός και παραγωγός
Όργανακιθάρα, πιάνο, τύμπανα και φωνή
Είδος τέχνηςποπ μουσική
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Τζέιμς Μάσλοου (James David Maslow, 16 Ιουλίου 1990) είναι Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστης και χορευτής. Είναι γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο ως James Diamond στη σειρά Big Time Rush, στην οποία είναι και ένα από τα μέλη της ομώνυμης μπάντας, η οποία προβάλλεται στο Nickelodeon. Ο James Maslow γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Στην ηλικία των έξι ετών ο James ξεκίνησε να τραγουδάει όταν οι γονείς του τον έβαλαν στη χορωδία του San Diego. Στην αρχή δεν του άρεσε αλλά έπειτα από 2 εβδομάδες άρχισε να εξοικειώνεται με την ιδέα.Ο Ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι κατά του καπνίσματος, ωστόσο δεν έχει καπνίσει ποτέ αφού ο πατέρας του Mike Maslow ήταν ένας τρομερός καπνιστής. Το χόμπυ του τώρα είναι η μουσική το τραγούδι (εφόσον έχει πολύ καλή φωνή) ο χορός η υποκριτική και η γυμναστική με το bodybuilding. Eίναι πολύ καλός χαρακτήρας και πολύ καλός άνθρωπος έτσι έχουν ανακοινώσει και οι ίδιοι του οι γονείς ότι από μικρός ήταν πολύ καλός με όλους εφόσον το καλοκαίρι του 2013 έκανε ένα μεγάλο έργο στο αμερικάνικο νοσοκομείο στο Los Angeles μαζί με τους φίλους του Kendall,Carlos,Logan δίνοντας δολάρια για θεραπείες παιδιών με καρκίνο.

Ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πήγε δημοτικό σχολείο στο La Jolla και στο Torrey Pines, γυμνάσιο στο Muirlands και φοίτησε στο Creative and Performing Arts του Σαν Ντιέγκο. Είχε ένα μικρό ρόλο στην παραγωγή του Σαν Ντιέγκο Όπερα της La Bohème, όταν ήταν 10 ετών. Παρευρέθηκε στην κατασκήνωση La Jolla Playhouse. Απέκτησε τον προσωπικό του ατζέντη στην ηλικία των 14 ετών. Σε μια παραγωγή του Les Misérables είχε τον ρόλου του Marius. Έφυγε από την Σχολή της Creative και Performing Arts στα μέσα του 10ου βαθμού, για να πάει στον Κορονάντο Σχολή Καλών Τεχνών (cosa). Αποφοίτησε από Cosa το 2007 στο μουσικό τμήμα θεάτρου. Όπως υποστηρίζει και ο ίδιος ήταν πολύ δημοφιλής σε όλο το δημοτικό αφού άλλαζε συνεχώς σχολεία λόγο μετακομίσεων. Ακόμα συμμετείχε ως ένας από τους καλύτερους χορευτές στην αμερικάνικη εκπομπή 'Dancing With The Stars'.

Big Time Rush[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το Big Time Rush είναι Αμερικανική τηλεοπτική σειρά για τη φιλία, που εξιστορεί την εύρεση, τη δημιουργία και την άνοδο ενός μουσικού group, που έχει προοπτικές να σκαρφαλώσει πολύ ψηλά στα charts. Κάθε μέλος του group φέρνει το κάτι διαφορετικό στην ομάδα, καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν τη θέση τους στη βιομηχανία της μουσικής και του θεάματος. Η ζωή όμως στο χώρο της μουσικής δεν είναι εύκολη και οι ανοησίες τους, τους οδηγούν πολλές φορές σε προβλήματα με τη δισκογραφική τους εταιρία. Μέλη του Συγκροτήματος είναι οι :

Ο ίδιος και τα άλλα μέλη της μπάντας έχουν ερμηνεύσει πολλά τραγούδια, τα οποία περιλαμβάνουν τα, "Big Time Rush", "Any Kind Of Guy", "City Is Ours", "Halfway There", "Famous", "Shot in the Dark", "Stuck " κ.α. Το πρώτο τους άλμπουμ με τραγούδια από τον πρώτο κύκλο της σειράς κυκλοφόρησε 11 Οκτώβρη, 2010, με τίτλο BTR Πούλησε 67.000 αντίτυπα στην πρώτη εβδομάδα και έγινε Πλατινένιος από το RIAA έξι μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2011. Στις 21 Νοεμβρίου 2011, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους που ονομάζεται "Elevate" το οποίο πούλησε 70, 000 αντίτυπα στην πρώτη εβδομάδα του. Ο Maslow και η μπάντα του, 8 από τα 12 τραγούδια. Ο Maslow έγραψε τα : "Elevate", "Love Me Love Me" και το πρώτο single από το άλμπουμ, "Music Sounds Better With U". Η βρετανική έκδοση του άλμπουμ περιλαμβάνεται ένα τραγούδι που περιλαμβάνεται σαν μπόνους, το "Epic", το οποίο και ο ίδιος βοήθησε να γράφει. Έχει μια ουλή στον αγκώνα του λόγω μίας σκηνής που παίζει χόκεϊ για το πρώτο επεισόδιο του Big Time Rush.

2009 Numb3rs Jo Santiago "One Hour"
2010 The Tenth Day Danny
2007 A Starchy World Classroom Kid 4
2012 Javy De La Pena
2011 Hawthorne Carlos González "No Guts, No Glory"
2013 The Mentalist

Ο Maslow εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο i-Carly στο οποίο απεικόνισε έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Shane. Ο Μάσλοου έχει πει ότι θα ήθελε να εργαστεί σε περισσότερα κινηματογραφικά έργα στο μέλλον.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]