Τίτε Κούμπο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Tite Kubo
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
久保帯人 (Ιαπωνικά)
Ψευδώνυμο久保 宜章
Γέννηση26  Ιουνίου 1977[1][2]
Fuchū[2]
Χώρα πολιτογράφησηςΙαπωνία
ΣπουδέςAnabuki Design College Hiroshima
Ιδιότηταδημιουργός μάνγκα, συγγραφέας, εικονογράφος, σεναριογράφος και character designer
Σημαντικά έργαBleach
Βραβεύσειςβραβείο μάνγκα Σογκαλουκάν και βραβείο του μελανοδοχείου (2008)[3]

Ο Νοριάκι Κούμπο (ιαπωνικά: 久保帯人‎‎, 26 Ιουνίου 1977) είναι Ιάπωνας καλλιτέχνης και γράφει με το όνομα Τίτε Κούμπο. Έγινε γνωστός μέσα από το μάνγκα Bleach, του οποίου είναι δημιουργός και εικονογράφος.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γιος ενός μέλους του συμβουλίου στην Fuchu, στην Χιροσίμα, ο Κούμπο αποφοίτησε το Λύκειο. Μετά από λίγο καιρό η πρώτη του προσπάθεια για μάνγκα, το "Ultra Unholy Hearted Machine" δημοσιεύτηκε το 1996. Μετά από αυτό ακολούθησαν άλλες 2 προσπάθειες, το 1999 εκδόθηκε το πρώτο του σήριαλ, το Zombie Powder, το οποίο συνέχισε να βγαίνει μέχρι το 2000. Το επόμενο του σήριαλ, Bleach, που είχε σχέση με ένα μαθητή λυκείου που πολεμάει κακά πνεύματα, βγήκε στο ίδιο περιοδικό όπως και το Zombie Powder το 2001. Ως άνιμε εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 2004. Η πρώτη ταινία Bleach βγήκε στην Ιαπωνία στις 16 Οκτωβρίου το 2006.Το 2018 κυκλοφόρησε το Burn the witch,ένα σύντομο μάνγκα με 62 σελίδες και διαδραματίζεται στο ίδιο σύμπαν με το Bleach.

Bleach[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τέλος έκδοσης του Zombie powder ήταν τραγικό χτύπημα για τον Τίτε Κούμπο, αλλά σύντομα άρχισε να δουλεύει πάνω σε ένα άλλο μάνγκα, το Bleach. Παρόλο που το Bleach τα πήγε καλά στην εξέταση, η ιστορία του απορρίφθηκε, καθώς οι εξεταστές είπαν ότι έμοιαζε πάρα πολύ στο Γιούγιου Χακούσο. Ο Κούμπο έπεσε σε κατάθλιψη, αλλά ο Άκιρα Τοριγιάμα διάβασε την ιστορία του Bleach και την βρήκε ενδιαφέρουσα. Έγραψε τότε ένα γράμμα ενθάρρυνσης στον Κούμπο και τον παρότρυνε να συνεχίσει. Αυτό έδωσε στον Κούμπο την δύναμη που ήθελε, και τελικά κατάφερε το 2001 να εκδώσει το Bleach.Ο Κούμπο για ένα χρονικό διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα όσο το έγραφε την ιστορία για το The lost substitute shinigami arc.Ωστόσο ένα γράμμα από έναν θαυμαστή του μάνγκα του έδωσε κουράγιο κι κίνητρο να τελειώσει την ιστορία ακριβώς όπως ήθελε ο ίδιος.Μετά από το Bleach ο Κούμπο δημιούργησε μία ιστορία spin off με τον τίτλο Burn The Witch.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Internet Movie Database. Ανακτήθηκε στις 26  Ιουνίου 2019.
  2. 2,0 2,1 (Ιαπωνικά) goo biographical dictionary. dictionary.goo.ne.jp/word/person/久保帯人/#person-110100495. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10  Ιουνίου 2022. Ανακτήθηκε στις 10  Ιουνίου 2022.
  3. www.comic-con.org/awards/inkpot. Ανακτήθηκε στις 17  Σεπτεμβρίου 2021.