Τάκλιν (ποδόσφαιρο)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Τέρι Μπούτσερ επιχειρεί τάκλιν στο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τάκλιν ονομάζεται ένα μαρκάρισμα ενός ποδοσφαιριστή σε έναν άλλον για να κερδίσει την κατοχή της μπάλας. Υπάρχουν δύο είδη τάκλιν: το απλό και το τάκλιν με γλίστρημα. Στο απλό τάκλιν το πόδι του ποδοσφαιριστή πηγαίνει κατευθείαν χωρίς να πέσει κάτω, ενώ στο τάκλιν με γλίστρημα ο παίκτης γλιστράει με κατεύθυνση τη μπάλα για να τη διώξει από την κατοχή του αντιπάλου.

Φάουλ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το τάκλιν μερικές φορές μπορεί να χτυπήσει τα πόδια του αντιπάλου. Η τιμωρία για το επικίνδυνο τάκλιν είναι το άμεσο ή έμμεσο φάουλ.

Φάουλ είναι όταν ένας παίκτης κάνει τάκλιν σε αντίπαλο προκειμένου να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας, αλλά αγγίζει τον αντίπαλο, ιδίως αν προκαλέσει ανατροπή του αντιπάλου.

Μετά από ένα σκληρό τάκλιν, ο διαιτητής μπορεί να δείξει κίτρινη ή κόκκινη κάρτα σε αυτόν που έκανε το φάουλ. Όταν γίνεται ένα τάκλιν πίσω από τον επιτιθέμενο και τον ακουμπήσει, τότε ο διαιτητής μπορεί να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα για αντιαθλητικό και επικίνδυνο παιχνίδι.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Sliding tackle της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).