Συζήτηση χρήστη:Actia Nicopolis

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.

Σχετικά με αυτό τον πίνακα

Προηγούμενη συζήτηση αρχειοθετήθηκε στη Συζήτηση χρήστη:Actia Nicopolis/Αρχείο 1 στις 2019-05-15.

Ttzavaras (συζήτησησυνεισφορές)

Ευχαριστώ Νίκο για την ειδοποίηση και την αναίρεση του βανδαλισμού. Έκανε κι άλλα αλλά τον αναίρεσε ο CubicStar ευτυχώς. Καλές συνεισφορές!

Απαντήστε στο "Ευχαριστίες"
Kostisl (συζήτησησυνεισφορές)

Φοβάμαι ότι διαμορφώσατε το λήμμα σε μη εγκυκλοπαιδική κατεύθυνση, περισσότερο ως αγιογραφία. Υπάρχουν πλήθος αχρείαστων πληροφοριών, λυρικών εκφράσεων που δεν ταιριάζουν σε εγκυκλοπαίδεια, κρίσεων, κοκ, τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν.

Απαντήστε στο "Μελέτιος Καλαμαράς"
MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα και καλές συνεισφορές. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν αποκλειστικά τα λήμματα που είναι καταχωρημένα στους πίνακες.

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Μαρκέλλο,

Κατενόησα, φαίνεται, λάθος το "Καταχωρήστε τα λήμματα που δημιουργείτε στα πλαίσια του διαγωνισμού, στην παρακάτω σελίδα....."

Ως εκ τούτου, πρέπει, πιθανόν, να αφαιρεθεί και η καταχώρηση από την [https://fountain.toolforge.org/editathons/marathonios-zotikon-2023 άλλη σελίδα].

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Απλά δε θα προσμετρηθεί. Καλή συνέχεια!

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Μαρκέλλο,

Μπορώ να ρωτήσω, πώς επιλέχθηκαν τα λήμματα προς συγγραφή;

MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)
Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

I see, που λένε και οι Άγγλοι.... Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Απαντήστε στο "Μαραθώνιος λημματογράφησης ζωτικών λημμάτων"
91.132.132.140 (συζήτησησυνεισφορές)

Παρακαλω αν γνωριζετε την ορθογραφια

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Ναΰδριον είναι το σωστό.

Απαντήστε στο "Ναύδριον ή ναίδριον"
Diu (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Αναρωτιέμαι ο Δημήτρης Νότης Μπότσαρης είναι ο Δήμος Νότης Μπότσαρης που ήταν μέλος της επιτροπής χάραξης των ελληνοαλβανικών συνόρων το 1923;

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Diu, καλησπέρα,

Δεν νομίζω υπήρχε άλλος Δημήτριος την εποχή εκείνη. Ήταν στρατιωτικός από το 1909 και το 1912 μετείχε στον Α΄ Βαλκανικό.

Στο Ίδρυμα που φέρει το όνομά του στη Ναύπακτο, σίγουρα θα γνωρίζουν περισσότερα.

Χαίρε!

Απαντήστε στο "Δημήτρης Νότης Μπότσαρης"
Εὐθυμένης (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα, βλέποντας εδώ το πρότυπο που ξεκινήσατε θεωρώ πως ίσως να ήταν καλύτερο να υπάρξει κάποια διευκρίνηση ως προς την εθνικότητα των εκδοτών, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση να υπήρχε μετονομασία του προτύπου προς το "Έλληνες εκδότες καρτ ποστάλ", το οποίο και θα ήταν ακριβέστερο, τόσο ως προς το περιεχόμενο του ίδιου του προτύπου, αλλά και θα επέτρεπε την εκ των υστέρων δημιουργία ανάλογων προτύπων για μη ελληνικούς εκδότες καρτ ποστάλ. Καλή συνέχεια. 🙂

Απαντήστε στο "Πρότυπο"
2A02:587:C809:D8DB:B5CF:6216:752B:6FD2 (συζήτησησυνεισφορές)

Συγνώμη για την ενόχληση. Βλέπω ότι είστε ισπανομαθής. Γνωρίζετε μήπως να μας πληροφορήσετε για το γένος της πόλης Αλμπουκέρκι στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ; Είναι θηλυκού, ουδετέρου ή αρσενικού γένους; Γνωρίζεται μήπως; Η ονομασία της προέρχεται από την ομώνυμη ισπανική πόλη. Ψάχνοντας για ισπανομαθείς, έπεσα πάνω σας. Η ερώτησή μου έρχεται ύστερα από τη μετονομασία του σχετικού λήμματος σε Αλπουκέρκη. Σας ευχαριστώ.

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ μου συνβικιπεδιστή,

Θα χρησιμοποιούσα θηλυκό γένος, καθώς είναι πόλη. Δηλαδή στα ελληνικά θα έλεγα η Αλμπουκέρκε. Ούτε η Αλμπουκέρκη , ούτε το Αλμπουκέρκι.

Η προφορά άλλωστε της λέξης είναι Αλμπουκέρκε.

Αν καταλαβαίνω καλά, σημαίνει Λευκές δρύες.

Απαντήστε στο "Ισπανομάθεια"
Dodos2013 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα κ.Καράμπελα. Έχει τύχει να διαβάσω εργασίες σας στο accademia και με την ευκαιρια θα ήθελα να σας συγχαρώ για το αξιόλογο έργο σας. Όσον αφορά το λήμμα της Σαλαώρας, αν και έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε που το έγραψα και δεν έχω πρόσβαση αυτή τη στιγμή στο υλικό που χρησιμοποίησα, με μία γρήγορη ματιά είδα ότι ο αριθμός των στρατιωτών και των ιππέων αναφέρεται στην Ιστορία του Ελληνικού έθνους του Παπαρρηγόπουλου , τον οποίο δεν έχω παραθέσει γιατί μάλλον χρησιμοποίησα κάποια άλλη πηγή που δεν θυμάμαι ενώ για το ότι ο στόλος της Γένοβας αγκυροβόλησε στη Σαλαώρα, έχω παραθέσει το απόσπασμα του Μίλλερ.

[https://books.google.gr/books?id=wegDBwAAQBAJ&pg=PA257&dq=%CE%A6%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5+%CF%84%CE%BF+%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD+%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%8D+%CE%AD%CE%BD+%CE%A3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CF%81%CE%B1&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiP9cHFst_nAhWusaQKHYXGAKgQ6AEIKzAA]

Αν νομίζετε ότι υπάρχει κάποιο λάθος ή χρειάζεται κάποια προσθήκη, θα ήταν χαρά μου να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στο λήμμα ως πιο ειδικός. Καλή συνέχεια

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Dodos2013,


Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση στο ερώτημά μου.

Κανένα λάθος δεν υπάρχει. Το αντίθετο. Είναι η σωστή περιγραφή των γεγονότων για την επίθεση εναντίον της Άρτας του 1290/92. Μου έκανε, όμως, εντύπωση ότι δεν λέτε, όπως πολλοί, ότι ο Βυζαντινός στρατός με τα Γενουάτικα πλοία "επέζεψαν στην Πρέβεζα" και από εκεί ήρθαν στην Άρτα. Κάτι το οποίο, εμείς που ξέρουμε την τοπογραφία του χώρου μας, θεωρούμε αδύνατον ή εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Μίλλερ σωστά διαβάζει τα αντίγραφα του Χρονικού του Μορέως. Ευχαριστώ που με οδηγήσατε σε αυτόν.


Συνεχίστε την εξαιρετική δουλειά που κάνετε για την περιοχή της Άρτας.


Με πολλούς εγκάρδιους χαιρετισμούς

Νίκος Δ. Καράμπελας

~~~~

Dodos2013 (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Παρόλο που το αντικέιμενο σπουδών μου είναι άσχετο με την ιστορία, μου αρέσει πολύ να διαβάζω και να μαθαίνω την ιστορία του τόπου απ όπου κατάγομαι και γι αυτό ασχολήθηκα με την περιοχή του κάμπου της Άρτας και τον Αμβρακικό.Ομολογώ ότι οι εργασίες σας με βοήθησαν πάρα πολύ και ειδικά οι πηγές. Δυστυχώς η εργασία δεν μου επιτρέπει πλέον να συνεχίσω με τους ίδιους ρυθμούς όπως παλιά αλλά ελπίζω στο κοντινό μέλλον να ξανα αρχίσω την έρευνα και να εμπλουτίσω τα λήμματα που έχω ήδη γράψει πχ. στο λήμμα της Σαλαώρας πρέπει να προσθέσω την σφαγή των Πρεβεζιάνων. Όταν βρείτε χρόνο θα ήθελα να ρίξετε μία ματιά στο λήμμα Άμβρακος που έχω γράψει εγώ. Θα με ενδιέφερε η γνώμη σας και οποιαδήποτε αλλαγή είναι καλοδεχούμενη. Καλή συνέχεια εύχομαι και καλή δύναμη για την προσπάθεια σας.

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Dodos2013,

Διαβάζοντας πάλι το άρθρο της αρχαιολόγου κ. Βιβής Καρατζένη (για άλλον λόγο από τον Άμβρακο) θυμήθηκα τη συζήτησή μας και σκέφθηκα να το μοιραστώ μαζί σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ήδη. https://www.academia.edu/29361032

Με πολλούς χαιρετισμούς

Νίκος

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Dodos2013


Εάν δεις το μήνυμα, στείλε μου μία απάντηση στο nikosdkarabelas@gmail. com ή στο https://oxford.academia.edu/NikosDKarabelas

Με πολλούς χαιρετισμούς

~~~~

Απαντήστε στο "Σαλαώρα"
FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Καλησπέρα. Έβαλα το Όξφορντσαϊρ και το βλέπω μια χαρά. Μήπως πρέπει να κάνεις κανένα CTRL+F5 για να καθαρίσει η λανθάνουσα μνήμη (η cache memory επί το αγγλικότερον);

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Επιπλέον, αν σου αρέσει το αυτόματο πρότυπο κράτησέ το. Για να είναι τέλειο, κάνε τον κόπο να μεταφράσεις το (Q105080069) και το (Q1984623) στα Βικιδεδομένα.

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Το έκανε ο Glorious 93.

Το αυτόματο πρότυπο, βέβαια, δεν είναι τόσο εξειδικευμένο, αλλά είναι μια χαρά.

FocalPoint (συζήτησησυνεισφορές)

Ναι, το είδα, πολύ ωραία, χαίρομαι που βοήθησα. Ελπίζω να γίνει και επισήμως αξιόλογο / προβεβλημένο (αξιόλογο είναι έτσι κι αλλιώς).

Απαντήστε στο "Τόμας Κράνμερ"
MARKELLOS (συζήτησησυνεισφορές)

Καλημέρα. Έχεις πάρει το email μου σχετικά με το διαγωνισμό;

Actia Nicopolis (συζήτησησυνεισφορές)

Αγαπητέ Μαρκέλλο καλημέρα,

Το έλαβα εδώ και καιρό. Σε ευχαριστώ πολύ.

Το έκανα για χάζι.

Εάν ξέρεις κάποιον που χρειάζεται ένα βιβλίο, αγόρασέ το γι' αυτόν.

Θα πιάσει καλύτερο τόπο απ' ό,τι να αγοράσω εγώ ένα.

Να είσαι πάντα καλά

Νίκος

Απαντήστε στο "Βικιπαίδεια:Μαραθώνιος εικονογράφησης και καταχώρησης δεδομένων WLM 2020"