Συζήτηση προτύπου:Πρόχειρο χρήστη

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Σε ότι αφορά τη λειτουργικότητα που έχει αναπτυχθεί στο πρόχειρο χρήστη της Βικιπαίδειας, χρειάζεται να γίνει συζήτηση επί της καλής πρακτικής αυτού και όχι επεμβάσεις που στερούν τη λειτουργικότητά του, γιατί στηρίζονται σε αυτό πολλοί συντάκτες της Βικιπαίδειας και πολλαπλάσια περισσότεροι στο μέλλον. Παρακαλώ να γίνουν προτάσεις για να γίνει καλύτερο το εργαλείο και όχι χειρότερο, για τη Βικιπαίδεια και τους συντάκτες της.   ManosHacker 13:04, 19 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


  • Οι λειτουργίες που έχουν προστεθεί στο Πρότυπο:Πρόχειρο χρήστη δεν έπρεπε ποτέ να προστεθούν σε αυτό. Εξαρχής ο σκοπός του ήταν απλώς να ειδοποιεί τον αναγνώστη ότι αυτό που βλέπει είναι ένα πρόχειρο χρήστη (που μπορεί να περιέχει οτιδήποτε) και δεν είναι εγκυκλοπαιδικό λήμμα.
  • Σημειώνεται ότι για τίποτε από αυτά τα περιττά που έχουν προστεθεί δεν έχουν κατατεθεί ως προτάσεις και δεν έχουν συζητηθεί.
  • Το πρότυπο είναι μέρος της διεπαφής που χρησιμοποιείται από τη Βικιπαίδεια, και τοποθετείται αυτόματα σε όλους τους χρήστες. Δεν μπορεί να προτρέπει σε συγκεκριμένη μέθοδο συνεισφοράς και δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως ιδιοκτησία συγκεκριμένου χρήστη ή «σχολείου». Αν κάποιοι χρήστες έχουν προτίμηση σε συγκεκριμένες μεθόδους και λειτουργίες αυτό θα πρέπει να γίνεται με πρότυπο που τοποθετείται ξεχωριστά και κατά βούληση και προτίμηση, και όχι αυτόματα. Έχει υποδειχθεί ήδη ότι αν σε κάποιους χρήστες υποδεικνύεται να λειτουργούν με συγκεκριμένο τρόπο και όχι άλλο, αυτές οι λειτουργίες και υποδείξεις μπορούν να συμπεριληφθούν στα Πρότυπο:Εργαλειοθήκη ή Πρότυπο:Εργ που δεν τοποθετούνται αυτόματα.

- geraki (συζήτηση) 13:55, 19 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Η λειτουργικότητα του πρόχειρου χρήστη έχει αποδειχθεί με τον μεγάλο αριθμό των χρηστών που το έχουν χρησιμοποιήσει και το μεγάλο πλήθος λημμάτων που έχουν παραχθεί μέσω αυτού. Η προσωπική σταυροφορία να υποστηρίζει στο αντίθετο ο Geraki δημιουργεί πόλωση στην κοινότητα καθώς και είναι ο μόνος που φαίνεται πως συνεχώς αναμοχλεύει το θέμα εμμονικά για να δημιουργεί εντάσεις. Εμείς θέλουμε να γράφουμε λήμματα και όχι να τσακωνόμαστε κάθε τρεις και λίγο. Εμένα όλες οι συνεισφορές μου προέρχονται μέσα από το προσωπικό μου πρόχειρο όπως και του AristoClass καθώς και των 400+ άλλων χρηστών που το έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς, αλλά δεν είδα να υπάρχει πρόβλημα να προστεθούν οι συνεισφορές μας στα στατιστικά της κοινότητας. Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 14:15, 19 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


  • Λέτε ότι "εσείς θέλετε να γράφετε λήμματα και όχι να τσακώνεστε κάθε τρεις και λίγο" αλλά να που στο ίδιο μήνυμα επιτίθεστε προσωπικά, καταλογίζοντας κακή πίστη και μάλιστα με πολύ άσχημα λόγια. Θα ήθελα να ζητηθεί συγνώμη.
  • Δεν υπάρχει "λειτουργικότητα του πρόχειρου χρήστη". Πρόχειρο χρήστη είναι οποιαδήποτε υποσελίδα χρήστη που αυτός χρησιμοποιεί ως πρόχειρο για οποιοδήποτε σκοπό. Όχι απαραίτητα για την προετοιμασία λημμάτων. Προφανώς εννοείτε την "λειτουργικότητα" του Πρότυπο:Πρόχειρο χρήστη.
  • Ως προς τις λειτουργίες που προστέθηκαν χωρίς συζήτηση, πιθανό αυτές να είναι χρήσιμες για κάποιους που ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες για να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, συγκεκριμένα μέσα από αυτές και με κανένα άλλο τρόπο. Σε οποιονδήποτε άλλο νέο χρήστη οι λειτουργίες αυτές υποδεικνύουν ή επιβάλλουν τρόπο εργασίας που δεν είναι απαραίτητα επιθυμητός ή απόλυτα μέσα στη φιλοσοφία της Βικιπαίδειας, ενώ μπορεί να δουλέψει πολύ πιο ελεύθερα. Πολύ πιθανότερο να μπερδέψει, παρά να βοηθήσει. Για οποιονδήποτε χρήστη που ακολούθησε τη συγκεκριμένη μέθοδο εργασίας μπορούν να υποδειχθούν άλλοι που παράτησαν όχι απλώς το πρόχειρο αλλά και τη συνεισφορά εντελώς. Αν οι λειτουργίες αυτές βολεύουν τον χρήστη Α, Β, και Γ, που τους υποδείχθηκε ότι πρέπει να δουλεύουν έτσι, έχουμε και τους χρήστες Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ που το πρότυπο μπαίνει αυτόματα και τους προτρέπει να κάνουν πράγματα με τρόπο που δεν είναι απαραίτητα ο καλύτερος. Εν ολίγοις, αυτό που μένει είναι μόνο οι χρήστες Α, Β, και Γ να έχουν ένα άλλο πρότυπο που θα βάλουν επειδή τους είπαν και το θέλουν, αντί να επιβάλλεται στους υπόλοιπους το τι και πως θα γράψουν στη Βικιπαίδεια. - geraki (συζήτηση) 14:42, 19 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


ManosHacker περιμένουμε να εξηγήσεις για ποιους λόγους πρέπει αυτές οι λειτουργίες να επιβάλλονται σε όλους τους χρήστες ανεξαιρέτως, και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε πρότυπο που τοποθετείται από αυτούς που τις θέλουν με την δική σου υπόδειξη, όπως και τα Πρότυπο:Εργαλειοθήκη ή Πρότυπο:Εργ. -- geraki (συζήτηση) 15:41, 19 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


  • Η λειτουργία του προχείρου ως έχει, έχει καθιερωθεί. Το ποσοστό της Βικιπαίδειας που δημιουργήθηκε από συντάκτες που προήλθαν από τα μαθήματα, το 2016, μιλά από μόνο του. Είναι μεταξύ 8 και 10%, αν δεν κάνω λάθος, και κάπου 500 άτομα έχουν διδαχθεί να χρησιμοποιούν το πρόχειρο ως έχει.
  • Παρακαλώ να μη στερούμε τη λειτουργικότητα σε συντάκτες που έχουν μάθει να λειτουργούν με κάποιον τρόπο, όποιος και αν είναι αυτός. Το πρόχειρο ως έχει δεν εμποδίζει κανέναν.
  • Ας υποδειχθούν σημεία στο πρόχειρο χρήστη που δεν κάνουν τη Βικιπαίδεια καλύτερη, ώστε να βελτιωθούν.
  • Ένας παραπάνω τρόπος, για όλους, να δημιουργούνται λήμματα δεν βλάπτει. Ιδίως όταν αυτός ο τρόπος επιτρέπει να δημιουργούνται λήμματα με ευκολία, χωρίς λάθη, και χωρίς πίεση χρόνου.
  • Όσο αφορά την πράξη, με σημείο αναφοράς το παρόν, θα προσθέσω βοήθεια στο πρόχειρο για τον χρήστη, καθώς και επιπλέον λειτουργικότητα ώστε να μπορεί κανείς να δημιουργεί και κενές σελίδες, όπως έχει ζητηθεί, αλλά και πρότυπα σελίδων που σχεδιάζει ο ίδιος ο χρήστης, και έπειτα ας το θέσουμε στην κοινότητα.   ManosHacker 23:05, 19 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


  • Έχω επεκτείνει τη λειτουργικότητα, λαμβάνοντας υπόψιν την παρατήρηση πως δεν δινόταν δυνατότητα δημιουργίας κενής σελίδας. Τώρα είναι εκεί για τον καθένα.
  • Η φόρμα γενικού λήμματος περιέχει χρήσιμα στοιχεία όπως τη σωστή διάρθρωση του λήμματος, καθώς και άλλα που είναι αδύνατο προς το παρόν να δώσει ο οπτικός επεξεργαστής, όπως τη δυνατότητα προσθήκης μορφοποιημένων βιβλιογραφικών πηγών. Μπορεί η φόρμα να γίνει καλύτερη για να γίνεται χρήση από όλους, παρακαλώ να ληφθεί υπόψιν πως πρώτιστα βοηθά νέους συντάκτες, οι περισσότεροι έμπειροι θα χρησιμοποιούσαν την κενή σελίδα ή τις δικές τους προσαρμοσμένες σελίδες.
  • Για τους προχωρημένους συντάκτες υπάρχουν οι προσαρμοσμένες σελίδες. Φτιάχνετε με φόρμα τα λήμματά σας, με copy/paste; Οργανώστε τις φόρμες σας εδώ.
  • Οι προσαρμοσμένες σελίδες μπορούν να περιέχουν και έτοιμες σελίδες που δημιουργεί κάποιο πρόγραμμα εμπλουτισμού που τρέχει, όπως ένα editathon ή μια θεματική λημματογράφηση. Έχω δημιουργήσει τέτοιο πρότυπο για τις ασθένειες, όσοι δημιουργήσετε custom λίστα, κάντε προεπισκόπηση και θα δείτε τη διαθεσιμότητα σε σελίδες χρήστη και σελίδες προγραμμάτων.
  • Και πολύπλοκα εξυπηρετικό για τους προχωρημένους συντάκτες και όσους τρέχουν προγράμματα εμπλουτισμού, και αρκετά απλό και foolproof για νέους συντάκτες.
  • Υπάρχει και άλλη δυνατότητα, την οποία απέκρυψα καθώς καθιστά το πρόχειρο χρήστη πολύπλοκο, δείτε όμως πώς μπορεί να επιλέγει θεματολογία συγγραφής κάποιος, επιλέγοντας global, εδώ.
  • Έχει αποδειχθεί πως το πρόχειρο χρήστη, ως έχει, βοηθά τη Βικιπαίδεια. Το βελτιώνουμε, δεν το καταργούμε.

   ManosHacker 05:07, 20 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Και γω θα ήθελα να ζητηθεί παρακαλώ ένα μεγάλο συγνώμη σε όλους τους εθελοντές χρήστες της κοινότητας που χρησιμοποιούν το πρότυπο του πρόχειρου χρήστη εδώ και χρόνια, και που κάθε τόσο μπαίνουν να δουν γιατί δεν λειτουργεί ή γιατί δεν βρίσκουν την δουλειά τους από τη μια στιγμή στην άλλη. Ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ή συζήτηση. Επίσης στο ιστορικό φαίνονται όλες οι επεμβάσεις πάνω στον κώδικα του προτύπου και από ποιους συντάκτες. Αν το ζητούμενο είναι να γράφονται λήμματα γιατί γίνεται όλο αυτό; --Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 05:34, 20 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]
Λυπάμαι που αποδεικνύετε ότι κανένα μάθημα δεν μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να συζητά πραγματικά, με βάση δεδομένα, ευγενικά, και με ενσυναίσθηση... - geraki (συζήτηση) 06:38, 20 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Περί συζήτησης... και εντυπώσεων! ;) --Ανώνυμος Βικιπαιδιστής (συζήτηση) 08:43, 20 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


  • Το πρόχειρο χρησιμοποιείται κυρίως από το 2013 οπότε και δημιουργήθηκε μέσω gadget ο σχετικός σύνδεσμος στην μπάρα χρήστη στην κορυφή της σελίδας.
    • Τονίζεται ότι αυτό εμφανίζεται και χρησιμοποιείται από όλους τους χρήστες και όχι μόνο αυτούς που "προήλθαν από τα μαθήματα".
    • Τονίζεται ότι ότι το {{πρόχειρο χρήστη}} τοποθετείται αυτόματα όταν ένας νέος χρήστης πατήσει για τη δημιουργία του προχείρου του. Σε όλους τους χρήστες και όχι μόνο αυτούς που "προήλθαν από τα μαθήματα".
      • Σε χιλιάδες "πρόχειρα" χρήστη τοποθετήθηκε το πρότυπο αυτόματα, πολύ πριν προστεθεί αυτή η "λειτουργικότητα" και χωρίς να την επιζητούν ή να τους επιβληθεί. Ομοίως, σε χιλιάδες "πρόχειρα" χρήστη τοποθετήθηκε το πρότυπο αυτόματα, μετά την προσθήκη αυτής της λειτουργίας, χωρίς να την επιζητούν, αλλά τους επιβλήθηκε.
  • Αν κάποιοι συντάκτες έχουν μάθει να λειτουργούν με κάποιον τρόπο, όποιος και αν είναι αυτός, δεν υπάρχει λόγος αυτός ο τρόπος να υποβάλλεται και στους υπολοίπους μέσω ενός προτύπου γενικής χρήσης - απλής σήμανσης.
  • Από ότι παρατηρείται και ότι υποστηρίζεται παραπάνω, υπάρχουν χρήστες που δεν μπορούν να εργαστούν με τον τρόπο που εργάζονται όλοι οι υπόλοιποι χρήστες για πάνω από 15 χρόνια. Λέγεται ότι τους είναι απαραίτητη αυτή η "λειτουργικότητα" διαφορετικά δεν μπορούν να συνεισφέρουν. Αυτό θα έπρεπε να δημιουργήσει προβληματισμούς, αλλά δεν είναι της ώρας.
    • Το ζήτημα είναι ότι η Βικιπαίδεια επιτρέπει και προτρέπει οποιοδήποτε νέο συντάκτη να δημιουργεί νέα λήμματα άμεσα και όχι αναγκαστικά σε πρόχειρο. Η υπόδειξη ότι αυτή είναι η προτεινόμενη διαδικασία είναι λανθασμένη. Δεν πρόκειται για "δυνατότητα". Καθίσταται καθοδήγηση όταν υποδεικνύεται μέσα από ένα πρότυπο που τοποθετείται αυτόματα σε οποιονδήποτε νέο χρήστη (ακόμη και ανώνυμο).
  • Το ερώτημα ήταν συγκεκριμένο. Για ποιους λόγους πρέπει αυτές οι λειτουργίες να επιβάλλονται σε όλους τους χρήστες ανεξαιρέτως, και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε νέο ή υπάρχον πρότυπο που τοποθετείται μόνο από αυτούς που τις θέλουν, όπως και τα Πρότυπο:Εργαλειοθήκη ή Πρότυπο:Εργ;
  • Η περίπτωση αυτού του προτύπου είναι καθαρά ένα παράδειγμα bloatware και feature creep. Προτείνω τη μεταφορά της λειτουργίας που υποστηρίζεται ότι είναι απαραίτητη σε κάποιους, π.χ. στο Πρότυπο:Εργ που από ότι φαίνεται όσοι την χρησιμοποιούν, χρησιμοποιούν και αυτό. Εναλλακτικά, ένα νέο πρότυπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όσους το επιθυμούν, στα πρόχειρα χρηστών που δουλεύουν αποκλειστικά με αυτό τον τρόπο λόγω μαθημάτων που έχουν παρακολουθήσει.


Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Βικιπαίδειας θα συνηγορήσω και εγώ στο γεγονός ότι το πρόχειρο ως έχει, αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για πολλούς νέους χρήστες, οι οποίοι το θεωρούν ασφαλή και λειτουργικό χώρο πειραματισμού και εκκολαπτήριο νέων λημμάτων. Δουλεύοντας με αυτό σε τακτική ή περιστασιακή βάση θεωρούν περίπου αυτονόητη την ύπαρξή του και πράγματι οι κατά καιρούς επεμβάσεις στο πρότυπο προκαλούν αναταραχή καθώς δεν έχουμε όλοι τις τεχνικές γνώσεις για να αντιληφθούν τι συμβαίνει και πιστεύουν ότι ο κόπος που καταβάλουν μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να εκμηδενιστεί και αυτό κλονίζει την εμπιστοσύνη στο εγχείρημα της ΒΠ. Από την άλλη, αν κάνω λάθος διορθώστε με, δεν είδα παράπονα από νέους χρήστες ότι η ύπαρξη του Πρόχειρου τους προκαλεί σύγχυση ή τους οδηγεί να εργαστούν με το συγκεκριμένο εργαλείο χωρίς να το επιθυμούν. Πιστεύω ότι η ύπαρξη επιπλέον δυνατοτήτων και επιλογών αποτελεί πραγματικά πλούτο για το εγχείρημα, ενώ η περικοπή τους οδηγεί στη φτώχια και η φτώχια συνήθως φέρνει γκρίνια.Dafniotis (συζήτηση) 07:04, 20 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Εγώ αγαπητέ Dafniotis έχω δει την σύγχυση σε συμμετέχοντες σε άλλα εργαστήρια όπου τους προτείνεται η άμεση δημιουργία λήμματος στο χώρο λημμάτων αντί προχείρου. Όπως και έχω αντιληφθεί παρατηρώντας τις συνεισφορές εκατοντάδων νέων χρηστών να παρατούν κάτι σε ένα πρόχειρο, ενώ θα μπορούσε να έχουν δημιουργήσει ένα αξιοπρεπές stub, καθώς το πρότυπο έτσι όπως έχει καταλήξει τους στερεί την αυτοπεποίθηση. Παρακαλώ μην παραγνωρίζετε το γεγονός ότι οι νέοι χρήστες της Βικιπαίδειας στην πλειοψηφία τους δεν παρακολουθούν κανένα μάθημα. Αντίθετα, η ίδια η Βικιπαίδεια προτρέπει οποιουσδήποτε να δημιουργήσουν άμεσα λήμματα, απλώς να ακολουθήσουν ένα κόκκινο σύνδεσμο και να ξεκινήσουν, χωρίς να διστάζουν. Η ύπαρξη επιπλέον δυνατοτήτων και επιλογών δεν είναι κακή. Αντίθετα, έχουμε εισαγάγει ένα μεγάλο αριθμό εργαλείων, δυνατοτήτων και επιλογών στα οποία ο κάθε χρήστης έχει πρόσβαση κατά βούληση και όχι όλα μαζί. Όπως ανάφερα παραπάνω, ο σκοπός του συγκεκριμένου προτύπου είναι η απλή σήμανση και όχι η παροχή λειτουργιών. Οπωσδήποτε μάλιστα όχι λειτουργιών που ουσιαστικά είναι προτροπές και υποδείξεις που έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική και φιλοσοφία της Βικιπαίδειας. Έχοντας ασχοληθεί με τα πρότυπα της Βικιπαίδειας, ήδη για 12 χρόνια, γνωρίζω ότι υπάρχει ένας χρυσός κανόνας: κάθε πρότυπο κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε, και μέχρι εκεί. Πράγματα που δεν αφορούν το συγκεκριμένο σκοπό του, θα πρέπει να είναι άλλο πρότυπο. Νέο ερώτημα: Αντιλαμβάνεστε ότι η παραπάνω λογική μπορεί να οδηγήσει σε εισαγωγή 42 ακόμη λειτουργιών στο ίδιο πρότυπο που πιθανό να μην θέλετε και να σας μπερδεύουν; Επαναλαμβάνω και το αρχικό ερώτημα: Για ποιο λόγο αυτές οι λειτουργίες δεν μπορούν να μεταφερθούν για παράδειγμα στο Πρότυπο:Εργ που από ότι βλέπω στο πρόχειρό σας χρησιμοποιείτε επειδή το θέλετε και όχι επειδή τοποθετήθηκε αυτόματα; -- geraki (συζήτηση) 08:01, 20 Ιουλίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Μεταφορά από Σημειωματάριο Διαχειριστών τέλη Σπτεμβρίου 2017, ενότητα «Περί προτύπου προχείρου χρήστη»:

  • Το πρόχειρο της αγγλικής έχει την ίδια λειτουργικότητα με αυτό της ελληνικής, δηλαδή δίνει τη δυνατότητα να τοποθετεί κανείς χειροκίνητα τα επιμέρους πρόχειρά του μέσα στο κεντρικό του πρόχειρο, ώστε να εμφανίζονται με μορφή λίστας μέσα σε αυτό. Η ίδια λειτουργικότητα αυτοματοποιήθηκε και βελτιώθηκε στην ελληνική, χωρίς να αφαιρεί τη δυνατότητα της χειροκίνητης τοποθέτησης.
  • Ένα αντεπιχείρημα είχε τεθεί, μόνο, πως δεν δινόταν η δυνατότητα σε κάποιον να δημιουργήσει κενή σελίδα, παρά μόνο ένα πρόχειρο προσαρμοσμένο σε δομή λήμματος. Το ζήτημα λύθηκε αμέσως μόλις ετέθη.
  • Το πιθανότερο είναι πως δεν έχεις ακόμη δει τη δυνατότητα που δίνεται στα editathons με προκατασκευασμένα πρόχειρα σε μια θεματική ενότητα, από το εργαλείο. Μπορεί να γίνεται κλήση με παραμετροποίηση, δηλαδή δηλώνεται ο editathon και αμέσως ανοίγει παλέτα προτύπων λημμάτων.
  • Οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν οι ίδιοι δικά τους πρότυπα σελίδων, δική τους παλέτα, με μηχανισμό ανεξάρτητο αυτού των editathons.
  • Σε όλα αυτά οι διαδικασίες δεν αφήνουν να γίνουν σφάλματα, όπως αν γίνονταν χειροκίνητα.

Επιπρόσθετα στα παραπάνω που μεταφέρθηκαν, εφιστώ την προσοχή σε αυτή τη συζήτηση, όπου φαίνεται πως το πρόχειρο όπως έχει εξελιχθεί, μέσα από πολύ σχεδιασμό και έλεγχο σε πραγματική χρήση, μου μοιάζει μονόδρομος σε όσα φαίνεται πως θα ακολουθήσουν.   ManosHacker 15:04, 30 Σεπτεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Προσθέτω και εγώ τη θετική μου άποψη και εμπειρία με τη χρήση του Προτύπου τόσο σε προσωπικές συνεισφορές, όσο και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μου έργου. Σχετική ανάλυση θα βρείτε στην αντίστοιχη συζήτηση στην Αγορά, εδώ. Ευχαριστώ.--Saintfevrier (συζήτηση) 23:20, 3 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Είναι ένα πρότυπο που χρησιμοποιείται σε βασική λειτουργία της βικιπαίδειας και δεν μπορεί να είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός σεμιναρίου ή συγκεκριμένων χρηστών/στριών. Από την στιγμή που η κατάσταση με αυτό το πρότυπο ήταν η αφορμή να ξεφύγει η κατάσταση και την δημιουργία όλης αυτής της αναστάτωσης καλώς παραμένει κλειδωμένο και θα πρέπει να μείνει κλειδωμένο για αρκετό διάστημα ακόμη. Όταν ηρεμήσει η κατάσταση μπορούμε να ξανασυζητήσουμε τι λειτουργικότητες θέλουμε σε αυτό το πρότυπο. Ggia (συζήτηση) 10:54, 5 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Πρόταση Magioladitis, από Αγορά[επεξεργασία κώδικα]

Ερώτηση: Αν φτιάξω σε JavaScript ένα μικρό κώδικα που θα αφήνει επιλογή για 2 πρόχειρα πάνω στη μπάρα, θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι; -- Magioladitis (συζήτηση) 08:22, 3 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

  • Στην πρόταση του Μαγιολαδίτη, μια ερώτηση στον νέο συντάκτη, για το αν επιθυμεί μία μόνο σελίδα ως πρόχειρο, ή τη δυνατότητα ενός αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης προχείρων, την ώρα που δημιουργεί το πρόχειρό του, για εμένα είναι εντάξει, αρκεί οι διατυπώσεις να προκύψουν από συναινετική διαδικασία (π.χ. για να μη γίνουν γραφειοκρατικές). Αυτό, συνδυαζόμενο με το να περάσει ένα bot στους μαθητές μου και να τους επαναφέρει τη λειτουργικότητα με το πρόχειρο+, αντί του απλοποιημένου προτύπου, με βρίσκει σύμφωνο. Επίσης έχουμε όντως καμιά 30ριά λήμματα σε πρόχειρα που έχουν καλό περιεχόμενο και δεν κάνει να αραχνιάζουν, παρακαλώ να το κάνουμε σε συνεννόηση, μιας και ξέρω την κάθε περίπτωση, και να φτιάξουμε πολιτική ξε-αραχνιάσματος, καλυπτόμαστε από το cc-by-sa για αυτό. Θα ήθελα μόνο να γίνεται η δημιουργία όχι από το μηδέν αλλά με μετακίνηση του προχείρου σε λήμμα ώστε αυτό να προσμετράται στα στατιστικά του δημιουργού του.

   ManosHacker 05:48, 4 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Magioladitis, μπορούμε να δοκιμάσουμε το javascript με την επιλογή, καθώς δημιουργείται το πρόχειρο; Η ερώτηση μπορεί να είναι κάτι σαν: «Επιθυμείτε να κάνετε δοκιμές περιεχομένου σε ένα πρόχειρο ή να επεξεργάζεστε πολλαπλές σελίδες για δημιουργία λημμάτων;» → ένα πρόχειρο / → πολλά πρόχειρα . Αυτό θα βγαίνει μόνο μια φορά, κατά τη δημιουργία του προχείρου.   ManosHacker 08:00, 20 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Magioladitis, εδώ και καιρό έχεις αφήσει σε εκκρεμότητα αυτό που υποσχέθηκες να πραγματοποιήσεις, και δεν υπάρχει συναίνεση στην παρούσα λειτουργικότητα. Παρακαλώ να με ειδοποιήσεις πότε υπολογίζεις να αποκαταστήσεις τη λειτουργικότητα με τον τρόπο που συμφωνήσαμε.   ManosHacker 01:16, 28 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Magioladitis, έχουμε αφήσει εδώ και καιρό το πρότυπο σε κατάσταση στερούμενης λειτουργικότητας, χωρίς να ακολουθείται η συμφωνία που έχει γίνει. Εντός της ημέρας θα επαναφέρω τη λειτουργικότητα του προτύπου στην έκδοση για την οποία έχει υπάρξει συναίνεση.   ManosHacker 05:01, 1 Νοεμβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Αποκατάσταση λειτουργικότητας[επεξεργασία κώδικα]

Έχοντας συμφωνήσει σε κοινά αποδεκτή λύση, και με τη γνώση πως δεν τεκμηριώνεται πουθενά να έχει προκληθεί ζημία στη Βικιπαίδεια από τη χρήση του προτύπου για όσα χρόνια χρησιμοποιείται, αν προβλέπεται να αργήσει η αποκατάσταση των λογαριασμών που αναμένουν τη λειτουργικότητα, προτείνω την προσωρινή επαναφορά του προτύπου στην κατάσταση που θα είναι εξυπηρετικό για αυτούς, για όσο θα διαρκέσει η μετάβαση στο σύστημα επιλογής.   ManosHacker 08:17, 6 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]


Υλοποιήθηκε η επιλογή προτύπου ({{προσχέδιο}} αντί {{πρόχειρο χρήστη}}) κατά τη δημιουργία προχείρου. Παράδειγμα. - geraki (συζήτηση) 09:04, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Παρακαλώ να περάσει με ένα bot το {{πρόχειρο χρήστη+}} στα υπάρχοντα πρόχειρα με {{εργ}} ή {{εργαλειοθήκη}}, ώστε να αποκατασταθούν λειτουργικά, και τα υποπρόχειρά τους, και μετά θα έχουμε όλο τον χρόνο να κάνουμε να λειτουργεί η νέα σελίδα προχείρου με επιλογή προτύπου.   ManosHacker 09:28, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Μπορούμε να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε μια λίστα με πρόχειρα που έχουν παρατηθεί και μπορούν να γίνουν λήμματα ή έστω να αντληθεί καλό περιεχόμενο από αυτά. Το θέτω εδώ με την προοπτική να πάμε και σε σωστό χώρο, καθώς δεν έχουμε ακόμα σελίδα πολιτικής για τα πρόχειρα, που να λέει πχ για το εύλογο του χρόνου για μεταφορά περιεχομένου ή ολόκληρου προχείρου που δεν έχει για καιρό επεξεργασίες.   ManosHacker 10:01, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Είναι δυνατό, μήπως, κάθε σελίδα που είναι σε χώρο χρήστη και περιέχει το /πρόχειρο/ στον τίτλο της, να εμφανίζει μόνιμα και χωρίς την ανάγκη προτύπου, τη σήμανση πως είναι πρόχειρο; Πολλοί αφαιρούν το πρότυπο (κυρίως όσοι δεν δουλεύουν με αυτόματα πρόχειρα) και οι σελίδες χρήστη αυτές εμφανίζονται άμεσα στις μηχανές αναζήτησης. Θα μπορεί να δουλεύει σωστά κάτι τέτοιο με τις μηχανές αναζήτησης; Μπορεί δηλαδή να μένει αποθηκευμένο στη σελίδα αλλά ο συντάκτης να μη σκοντάφτει πάνω του, ή πρέπει να περιέχεται εμφανώς στη σελίδα έτσι κι αλλιώς; Αν δε γίνεται, μπορεί να βγαίνει προειδοποίηση πως έχει αφαιρεθεί, πριν από την αποθήκευση/δημοσίευση;   ManosHacker 10:13, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]

Μπορούν τα πρόχειρα να εμφανίζονται μόνο σε συνδεδεμένους χρήστες, ή μόνο στον χρήστη που ανήκουν και σε διαχειριστές, ώστε αυτόματα να παραλείπονται από τις μηχανές αναζήτησης;   ManosHacker 10:27, 10 Οκτωβρίου 2017 (UTC)[απάντηση]