Σκοτεινός Τόπος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Σκοτεινός Τόπος
Εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης στην Αμερική
ΣυγγραφέαςΤζίλιαν Φλιν
ΤίτλοςDark Places
ΓλώσσαΑγγλικά
Ημερομηνία δημοσίευσης5  Μαΐου 2009
Μορφήμυθιστόρημα
ΤόποςKansas City metropolitan area[1]
LC ClassOL5842017W
Πρώτη έκδοσηCrown Publishing Group

Ο Σκοτεινός Τόπος είναι μυθιστόρημα μυστηρίου από την Τζίλιαν Φλιν που κυκλοφόρησε το 2009. Ασχολείται με την αγροτική Αμερική, την έντονη φτώχεια και την υστερία με τις σατανικές αιρέσεις που έπληξαν τις Ηνωμένες Πολιτείες την δεκαετία του 1980. Ήταν υποψήφιο σε πολλές κατηγορίες και κέρδισε βραβείο ως το "Καλύτερο μυθιστόρημα μυστηρίου της Χρονιάς". Επισης ήταν στα New York Times Best Seller βιβλία για δύο εβδομάδες.

Περίληψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Λίμπι Ντέι, η αφηγήτρια του μυθιστορήματος και πρωταγωνίστρια, είναι η μόνη επιζών της σφαγής που έγινε στο Κίνακι, μια φανταστική αγροτική πόλη.

Όταν βλέπει τις δολοφονίες των δύο αδελφών της και της μητέρα της -που φαίνεται ότι ήταν ένα τελετουργικό σατανικής λατρείας- δραπετεύει μέσα από ένα παράθυρο και καταθέτει στο δικαστήριο εναντίον του έφηβου αδελφού της.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, έχει ανάγκη από χρήματα και έτσι συναντιέται με μια ομάδα ερασιτεχνών ερευνητών που πιστεύουν ότι ο αδελφός της είναι αθώος. Τις προσφέρουν χρήματα για να ξεκινήσει μια έρευνα για την τότε τραγική βραδιά, να εντοπίσει άλλους μάρτυρες και πιθανούς υπόπτους.

Ταινία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 7 Φεβρουαρίου 2013 ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Σαρλίζ Θερόν και σκηνοθέτη τον Gilles Paquet-Brenner. [2][3] Κυκλοφόρησε το 2015.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Dark Places (novel)) της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).