Σημαία της Νήσου των Χριστουγέννων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λόγος σημαίας 1:2

Η σημαία της Νήσου των Χριστουγέννων επισημοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου του 2002 με τη σημερινή της μορφή. Την ημέρα εκείνη, ο Διοικητής του νησιού, Μπιλ Τέιλορ παρουσίασε επίσημα τη Σημαία στο Ανακτοβούλιο του νησιού. Ανεπίσημα καθιερώθηκε το 1986 καθώς επιλέχθηκε σε διαγωνισμό. Ο σχεδιαστής της σημαίας είναι ο Τόνι Κάουτς από το Σίδνεϊ.

Τα χρώματα της σημαίας είναι μπλε και πράσινο, ενώ υπάρχει επίσης ο Σταυρός του Νότου με 4 επτάκτινα αστέρια χρώματος λευκού και ένα μικρότερο πεντάκτινο στο μισό μπλε μέρος και ένα χρυσαφί τροπικό πουλί με λευκή ουρά (Golden Bosun) στο μισό πράσινο τμήμα. Υπάρχει και ένας κίτρινος κύκλος στο κέντρο, ο οποίος έχει το σχήμα του νησιού (χάρτης) με πράσινο χρώμα.

Σύμβολα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το γαλάζιο φόντο εκπροσωπεί τη θάλασσα που περιβάλλει το νησί, ενώ το πράσινο έχει να κάνει με την πλούσια βλάστηση του ίδιου του νησιού. Ο Σταυρός του Νότου στο μπλε φόντο συμβολίζει τη σχέση του νησιού με την Αυστραλία, όπως επίσης και τη θέση του στο νότιο ημισφαίριο. Το πουλί που εικονίζεται είναι ενδημικό του νησιού. Ο κίτρινος δίσκος υπενθυμίζει την εξόρυξη φωσφορικών αλάτων, που είναι μέρος της ιστορίας του νησιού. Τέλος, στο κέντρο του κύκλου αυτού βρίσκεται ένας χάρτης του νησιού.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]