ΡΟΝ Μόλενμπεεκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ρ. Γουάιτ Ντάρινγκ Μόλενμπεκ)
ΡΟΝ Μόλενμπεεκ
Το έμβλημα της ομάδας.
Επίσημη ονομασίαWhite Star Club (de Bruxelles), White Star Athletic Club, White Star Woluwe AC, Royal White Star AC, Royal Racing White και Racing White Daring Molenbeek
Ίδρυση1909
ΈδραΒρυξέλλες, Βέλγιο
ΣτάδιοEdmond Machtens Stadium, Περιοχή των Βρυξελλών
Χρώματακόκκινο, μαύρο και λευκό
ΠρωτάθλημαΠρώτη Κατηγορία Α
Πρώτη εμφάνιση
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η Ρ. Γουάιτ Ντάρινγκ Μόλενμπεκ ήταν μια βελγική, ποδοσφαιρική ομάδα. Ιδρύθηκε το 1909 σαν White Star Club de Bruxelles. Συμμετείχε στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Βελγίου την περίοδο 1924-25 και από την περίοδο 1934-35 έως και την περίοδο 1946-47, αρχικά ως White Star Woluwé A.C. και αργότερα σαν White Star Athletic Club. Η σημερινή White Star Woluwé F.C. πήρε το όνομα της από αυτή την ομάδα, αλλά δεν υπάρχει διασύνδεση μεταξύ των δύο.

Το 1963 η ομάδα ενοποιήθηκε με την Racing de Bruxelles δημιουργώντα την Ρ. Γουάιτ Ντάρινγκ Μόλενμπεκ. Συμμετείχε στην ανώτατη κατηγορία από το 1965 έως το 1973. Το 1973 ενοποιήθηκε με την Ρ. Ντάρινγκ Κλαμπ Μολενμπέκ, δημιουργώντας την Ρ. Γουάιτ Ντάρινγκ Μόλενμπεκ. Κύριος λόγος της ενοποίησης ήταν η χαμηλή προσέλευση στο πρωτάθλημα.

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα R. White Daring Molenbeek της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).