Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος

Παλιό λογότυπο του σταθμού (2001-2018)
Οργανισμός: Εκκλησία της Ελλάδος
Έτος ιδρύσεως: 1989
Έναρξη λειτουργίας: 19 Φεβρουαρίου 1989
Τοποθεσία: Αθήνα
Συχνότητα: 89.5 MHz και σε άλλες στην Ελλάδα
Ιστοσελίδα: ecclesiaradio.gr
Ζωντανή Ακρόαση: με winamp

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός, ο οποίος ανήκει στην Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εξέπεμψε για πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου του 1989 (Κυριακή της Ορθοδοξίας), μετά τον αγιασμό και το μήνυμα που απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.

Αρχικά, ο σταθμός εξέπεμπε στους 89.4 MHz μέχρι το 2001, που έγινε κατανομή των συχνοτήτων και σήμερα, στην περιοχή των Αθηνών εκπέμπει στην συχνότητα 89.5 MHz.

Το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας, από τις 28 Σεπτεμβρίου 2009, εκπέμπει το νέο του πρόγραμμα με κύριους θεματικούς άξονες – ζώνες εκπομπών: Ενημερωτικές Εκπομπές, Ειδήσεις, Γνωριμία με την Ορθόδοξη Πίστη, Ανθρώπινες Σχέσεις, Εκκλησία και Κόσμος, Η Μουσική των Αγγέλων (Βυζαντινή Μουσική), Αρχαία, Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Ιστορία και Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Ανάγνωση Πατρικών Κειμένων, Περιβάλλον, Εικαστικά και Πολιτιστικά, Λογοτεχνία, Ορθόδοξη Τέχνη-Αγιογραφία, Αρχιτεκτονική, Κλασσική Μουσική, Ελληνικό Τραγούδι, Εικαστικά, Βιβλιοκρισία, Ελεύθερα Θέματα.

Από τον Ιούνιο του 2009 το πρόγραμμα του Ραδιοσταθμού μεταδίδεται και μέσω του Δορυφόρου Hotbird σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Τεχνικό, Διοικητικό και Επιστημονικό προσωπικό του σταθμού. Η παρουσίαση του νέου προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009, ώρα 12:00, στο Σαρόγλειο Μέγαρο.

Η μετεγκατάσταση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος στο κτίριο της οδού Αθηνάς 30, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2012.

Γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης του διαδικτυακού τόπου του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας και επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα σε όλο και περισσότερους ακροατές από όλο τον κόσμο να παρακολουθούν ταυτόχρονα, μέσω διαδικτύου, τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εμπλουτίζεται συνεχώς με σύγχρονες μεθόδους πολυμεσικής παρουσίας, όπως streaming audio podcast, video και άλλα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]