Πρίγκιπας Ρούπερτ Λεβενστάιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πρίγκιπας Ρούπερτ Λεβενστάιν
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Rupert Loewenstein (Αγγλικά)
Γέννηση24  Αυγούστου 1933[1][2][3]
Πάλμα ντε Μαγιόρκα[1]
Θάνατος20  Μαΐου 2014[1][2][3]
Λονδίνο[1]
Αιτία θανάτουνόσος του Πάρκινσον
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Χώρα πολιτογράφησηςΔημοκρατία της Βαϊμάρης
Ηνωμένο Βασίλειο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[4]
ΣπουδέςΚολέγιο Μόντλιν
St Christopher School
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραπεζίτης
αυτοβιογράφος
συγγραφέας
talent agent
μάνατζερ ταλέντων
adviser[5]
μάνατζερ[5]
Οικογένεια
ΣύζυγοςJosephine Lowry-Corry (από 1957)[6]
ΤέκναRudolf Löwenstein-Wertheim-Freudenberg[7]
Konrad Löwenstein-Wertheim-Freudenberg[7]
Maria Löwenstein-Wertheim-Freudenberg[7]
ΓονείςLeopold Prinz zu Löwenstein-Wertheim-Freudenberg[7] και Gräfin Bianca Treuberg[7]
Θυρεός

Ο Ρούπερτ Λεβενστάιν (Rupert zu Loewenstein, 24 Αυγούστου 193320 Μαΐου 2014) ήταν Γερμανός αριστοκράτης και τραπεζίτης που έγινε γνωστός ως λογιστής των Rolling Stones.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στην Πάλμα της Μαγιόρκα και ήταν γιος του πρίγκιπα Φελίσιεν Λεοπόλδου Λουδοβίκου Λεβενστάιν και της δούκισσας του Τρόιμπεργκ (Treuberg). Από την πλευρά του πατέρα του καταγόταν από τον βασιλικό οίκο Βίττελσμπαχ ενώ από την πλευρά της μητέρας του συγγένευε με την βασιλική οικογένεια της Βραζιλίας. Το 1940 εγκατέλειψε μαζί με την οικογένεια του το Παρίσι, λίγο πριν πέσει στα χέρια των Ναζί, με προορισμό το Λονδίνο. Σπούδασε μεσαιωνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ασχολήθηκε με τα οικονομικά εργαζόμενος ως χρηματιστής. Αργότερα, μαζί με συμφοιτητές του, αγόρασε[8] μια μικρή τράπεζα υπό την επωνυμία "Leopold Joseph & Son", την οποία μετέτρεψαν σε επενδυτική εταιρεία συμβούλων με σημαντική επιτυχία. Το 1981 αποχώρησε από την εταιρεία ιδρύοντας[8] δική του με την επωνυμία "Rupert Loewenstein Ltd".

Το 1968 γνώρισε, μέσω κοινού γνωστού, τους Rolling Stones, τους οποίους βοήθησε στη νομική διαμάχη που είχαν με τον προηγούμενο μάνατζέρ τους. Από τότε μέχρι και το 2007 υπήρξε υπεύθυνος των οικονομικών τους. Ανέλαβε την οργάνωση των περιοδειών τους καθώς και ζητήματα προσωπικής[9] φύσεως των μελών όπως οι οικονομικές διευθετήσεις των διαζυγίων τους. Συνεργάστηκε επίσης με τους Pink Floyd[8] και τον Κατ Στίβενς[8]. Αν και φίλος των Rolling Stones δεν του άρεσε[9] το Rock n' Roll προτιμώντας την κλασική μουσική. Το 2013 εξέδωσε τα απομνημονεύματά[8] του με τίτλο ένας πρίγκιπας ανάμεσα στους Stones: οι δουλειές με τους Rolling Stones και άλλες περιπέτειες. Στο βιβλίο αυτό ανέφερε πολλά στοιχεία σχετικά με τις οικονομικές συμφωνίες του συγκροτήματος, γεγονός που επέφερε την αντίδραση[8] του Μικ Τζάγκερ. Υπήρξε πιστός καθολικός και διετέλεσε πρόεδρος[9] της Βρετανικής Ένωσης του Κυρίαρχου Στρατιωτικού Τάγματος της Μάλτας.

Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.


Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]