Πειραϊκή Εκκλησία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πειραϊκή Εκκλησία 91.2

Το λογότυπο της Πειραϊκής Εκκλησίας
Οργανισμός: Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς
Έτος ιδρύσεως: 1988
Τοποθεσία: Πειραιάς
Συχνότητα: 91.2 MHz FM
Ιστοσελίδα: Επίσημο site
Ζωντανή Ακρόαση: με winamp

Η Πειραϊκή Εκκλησία[1] είναι ο πρώτος ορθόδοξος ραδιοφωνικός σταθμός που άρχισε να εκπέμπει, με έδρα τον Πειραιά, στην Ελλάδα. Η λειτουργία του ξεκίνησε με τη φροντίδα του μακαριστού Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλινίκου τον Οκτώβριο του 1988, καλύπτοντας αρχικά την περιοχή του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Ιδιοκτησιακά, ο σταθμός ανήκει στο Εκκλησιαστικό Κέντρο Ενημέρωσης (ΕΚΕ) της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Σήμερα, με τις προσπάθειες και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιώς κυρίου Σεραφείμ, το πρόγραμμα του ραδιοσταθμού καλύπτει επί 24ώρου βάσεως το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας μέσω αναμεταδοτών, σε συνεργασία και με άλλους θρησκευτικούς ραδιοσταθμούς. Ταυτόχρονα, ο σταθμός μεταδίδεται στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή μέσω δορυφόρων, καθώς και σε κάθε γωνιά της γης, μέσω του διαδικτύου.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ομοίως τιτλοφορείται και η μηνιαία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία (βλ. «Περιοδικό Πειραϊκή Εκκλησία ανά έτος», www.imp.gr, ανάκτηση: 3.7.2017), το οποίο πρωτοεκδόθηκε σε μορφή εφημερίδας το 1980.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]