Οι φίλοι μου Τίγρης και Γουίνι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
My friends Tiger anb Pooh
ΕίδοςΠαιδική σειρά
ΔημιουργοίA.A.Milne (Χαρακτήρες)
ΠρωταγωνιστέςΓουίνι, Τίγρης, Ντάρμπι, Baster (Σκύλος), Λαγός, Γουρουνάκι, Κάστορας.
Χώρα Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Αριθμός επεισοδίων83 (Εκ των οποίων 3 ταινίες)
Παραγωγή
ΠαραγωγήPlay house disney
Διάρκεια22 λεπτά (11 λεπτά το κάθε επεισόδιο)
Προβολή12-5-2007–
14-2-2011

Οι φίλοι μου Τίγρης και Γουίνι είναι παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων. Η παραγωγή ξεκίνησε στις 12 Μαΐου 2007 και τελείωσε στις 14 Φεβρουαρίου 2011, λόγω κλεισίματος της Play house disney. Γενικά, η σειρά βασίζεται σε τρεις ήρωες: τον Γουίνι, τον Τίγρη και δύο καινούργιους χαρακτήρες, την Ντάρμπι και τον Μπάστερ.

Αυτοί οι τρεις ήρωες είναι super detective προσπαθούν να λύσουν τα μυστήρια των φίλων τους και με τα scooter τους πάνε παντού. Έχουν και τον όρκο τους «Οποτεδήποτε, οπουδήποτε, οι σούπερ ντετέκτιβ ερευνούνε». Αυτή η δουλειά γίνεται εθελοντικά.

Χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γουίνι: Ο Γουίνι είναι ένας όχι τόσο έξυπνος detective αλλά συνεισφέρει και δίνει λύσεις. Πολλές φορές όταν δίνει λύσεις η Ντάρμπι του λέει «Γουίνι είσαι μια μεγαλοφυΐα» και μετά γελάει ή κοκορεύεται και λέει «Ποτέ δεν βαριέμαι να το ακούω αυτό». Κατά τα άλλα έμεινε ίδιος.

Τίγρης: Ο Τίγρης δεν είναι και τόσο έξυπνος dedective και λέει αρκετές χαζομάρες αλλά δίνει και αυτός κάποιες λύσεις.Κάποιες φορές η Ντάρμπυ του λέει «Όχι Τίγρηηη».

Ντάρμπυ: Είναι η πιο έξυπνη dedective διορθώνει και νοιάζεται για τους φίλους της δίνει λύσεις μονιάζει τους φίλους της.Κάποιες φορές ο Τίγρης της λέει «Η Νταρντάρ έχει δίκιο».

Γουρουνάκι: Το Γουρουνάκι είναι αρκετά κοντό και φοβάται πολύ ο καλύτερός του φίλος είναι ο Γουίνι. Του αρέσει να μαζεύει βελανίδια και να περνάει το χρόνο του με τον Γουίνι παίζοντας.

Κάνγκου και Ρω: Η Κάνγκου και ο Ρω είναι και οι δύο καγκουρό είναι μια οικογένια μένουν σε ένα οργανωμένο σπίτι (δέντρο). Της Κάνγκου, της αρέσει να φτιάχνει μπισκότα και του Ρω, να χοροπηδάει μαζί με τον Τίγρη. Ο καλύτερος φίλος του Ρω είναι ο Λάμπι.

Γκάρης: Ο Γκάρης είνα γάιδαρος και ο χαρακτήρας του είναι μουντούφλης. Μένει σε ένα σπίτι από ξύλα που πέφτει και τον στενοχωρεί αλλά πάντα έχει υπομονή και το ξαναφτιάχνει. Χάνει συχνά την ουρά του και αυτό τον στενοχωρεί αλλά την ξαναβρίσκει. Ο αγαπημένος του φίλος είναι ο Τίγρης, η αγαπημένη του ασχολία είναι να τρίβεται στις πικραλίδες και το αγαπημένο του φαγητό είναι τα γαιδουράγκαθα.

Λάμπης: Ο Λάμπης είναι φελαντάκι (ελαφαντάκι) όπως τον αποκαλούν μένει στην φελαντοκουφάλα και ο καλύτερός του φίλος είναι ο Ρω και περνάει την ώρα του παίζοντας μαζί του.Στην αρχή τον φοβόντουσαν όλοι αλλά μετά ξεπέρασαν τον φόβο τους.

Λαγός: Ο Λαγός είναι λαγός (όπως και το όνομά του) είναι ψηλός γκρινιάρης και έχει μεγάλα αυτιά του αρέσει η κηπουρική. Ο καλύτερος φίλος του είναι ο τίγρης και δεν του αρέσει να πηδάει στον κήπο του.

Κάστορας: Ο Κάστορας στην αρχή ήταν αυταρχικός ενώ μετά έγινε συνεργάσιμος. Του αρέσει να δουλεύει συνέχεια και δεν του αρέσουν οι αργίες.

Gofer και Κουκουβάγια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Gofer δεν έκανε καμία εμφάνιση στη σειρά, αλλά μοιάζει πάρα πολύ με τον Κάστορα, κλασικό κόσμημα της disney, αφού έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο Λαίδη και Αλήτης. Το ίδιο και με τον Κουκουβάγια.

Ηθοποιοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]