Digimon Adventure 02

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Ντίτζιμον 2: Next Generation)
Digimon 2: Next Generation
デジモンアドベンチャー02
Dejimon Adobenchā Zero Tsū
Dejimon Adobenchā 02
ΕίδοςΔράσης περιπέτειας
Manga Digimon 2: Next Generation
Έκδοση
Anime Digimon 2: Next Generation
ΣκηνοθέτηςΧιρογιούκι Κακούντο
ΣτούντιοToei Animation
Τηλ. δίκτυοFuji TV
Μετάδοση2 Απριλίου 2000 – 25 Μαρτίου 2001
Αριθμός επεισοδίων50

Το Digimon 2: Next Generation, γνωστό ως Digimon Adventure 02 (ιαπωνικά: デジモンアドベンチャー02 Χέπμπορν: Dejimon Adobenchā 02) στην Ιαπωνία, είναι ιαπωνική τηλεοπτική σειρά anime της Toei Animation. Αποτελεί τη δεύτερη σεζόν της σειράς Digimon: Digital Monsters και τη συνέχεια του Digimon Adventure. Τα γεγονότα της διαδραματίζονται τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του Digimon Adventure, και περιλαμβάνει όλους τους πρωταγωνιστές της πρώτης σειράς, αλλά και νέους χαρακτήρες. Η σεζόν ολοκληρώθηκε σε 50 επεισόδια.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τρία χρόνια μετά το τέλος των γεγονότων του DIGIMON Περιπέτεια, ο ψηφιακός κόσμος δέχεται επίθεση από ένα μυστηριώδες άνθρωπο που αποκαλεί τον εαυτό του Αυτοκράτορα των Digimon. Αυτός προσπαθεί να καταστρέψει τον ψηφιακό κόσμο υποδουλώνοντας τα Digimon χρησιμοποιώντας μαύρους κύκλους και οικοδομώντας πύργους ελέγχου που αναιρούν την εξέλιξη των Digimon και δρουν ως κέντρα για τη μετάδοση ισχύος στους μαύρους κύκλους. Για να τον πολεμήσουν εμφανίζονται τρία νέα εκλεκτά παιδιά (DigiDestined): ο Davis, η Yolei και ο Cody. Ο καθένας από αυτούς θα αποκτήσει ένα αρχαίο Digimon για σύντροφο: Veemon, Hawkmon και Armadillomon. Οι τρεις, μαζί με τους έφηβους πλέον ΤΚ και Kari, διαθέτουν ένα νέου τύπου Digivice που ονομάζεται D3 και τους επιτρέπει να ανοίξουν μια πύλη για να μεταφερθούν στον ψηφιακό κόσμο μέσα από οποιονδήποτε υπολογιστή. Τους δίνονται επίσης D-τερματικά που αποθηκεύουν Digi-αυγά (DigiMentals στα ιαπωνικά) που επιτρέπουν στους εταίρους τους Digimon να υποβληθούν σε μια ψευδο-μορφή εξέλιξης, τη θωρακομεταμόρφωση (Armor Evolution), για την αντιμετώπιση της παρουσίας των πύργων ελέγχου. Ο Αυτοκράτορας των Digimon τελικά αποκαλύφθηκε ότι είναι το αγόρι-ιδιοφυΐα Ken Ichijouji. Επικουρούμενοι από τον συνεργάτη του Ken, Wormmon, που θυσιάζει τον εαυτό του για το καλό, τα εκλεκτά παιδιά νικούν τον Ken και τον βοηθούν να συνειδητοποιήσει το λάθος του να πιστεύει ότι ο ψηφιακός κόσμος και τα Digimon ήταν απλά μέρος ενός παιχνιδιού.

Με τον Ken να μην αποτελεί πλέον πρόβλημα, οι DigiDestined προχωρούν στην ανοικοδόμηση των σπιτιών των κατοικιών των Digimon ενώ ο Ντέιβις κατάφερε να εξελίξει τον Veemon στη μορφή του Πρωταθλητή, Exveemon, με τους Cody και Yolei να ακολουθούν. Μετά την επανασύνδεση με τον Wormmon, ο Ken επανεμφανίζεται στους DigiDestined με τον συνεργάτη του στη μορφή του Πρωταθλητή, Stingmon, όταν αντιμετωπίζουν ένα υβριδικό ανθρώπινο-Digimon που ονομάζεται Arukenimon και μετατρέπει τους πύργους ελέγχου σε Digimon. Αργότερα, τα παιδιά μαθαίνουν ένα εναλλακτικό μέσο για να εξελίξουν τα Digimon τους στο Απόλυτο επίπεδο: Γενετική Μεταμόρφωση (DNA Digivolution), η οποία επιτρέπει σε δύο Digimon επιπέδου πρωταθλητή να συγχωνευθούν σε ένα ισχυρότερο Digimon Απόλυτου επιπέδου. Έτσι, ο ExVeemon και ο Stingmon ενώνονται και σχηματίζουν τον Paildramon. Ωστόσο, συνοδευμένη από τον υπηρέτη της Mummymon, η Arukenimon ανεβάζει τον πήχη, δημιουργώντας ένα ισχυρό Mega Digimon που ονομάζεται BlackWarGreymon. Αν και μέσα του ενεργεί η δική του θέληση για να αναζητήσει το λόγο της ύπαρξής του, ο BlackWarGreymon έχει πεισθεί από την Arukenimon να καταστρέψει τις Destiny Stones. Τα εκλεκτά παιδιά μαθαίνουν ότι οι Destiny Stones διαχωρίζουν τον ανθρώπινο και τον ψηφιακό κόσμο και η καταστροφή τους θα έχει ως αποτέλεσμα το συνδυασμό των δύο κόσμων, οπότε προσπαθούν να τις προστατέψουν από την απειλή του BlackWarGreymon.

Λίγο καιρό αργότερα, την ημέρα των Χριστουγέννων, πύργοι ελέγχου εμφανίζονται σε ολόκληρο τον πραγματικό κόσμο, φέρνοντας ορδές απατεώνων Digimon μαζί τους. Ο Gennai επανεμφανίζεται έπειτα, με ένα Digi-πυρήνα από τον Azulongmon έτσι ώστε η ενέργειά του να μπορεί να επιτρέψει στους DigiDestined να εξελίξουν, για μια ακόμη φορά, τα Digimon τους στα τελικά τους επίπεδα. Οι Ιάπωνες DigiDestined μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο χάρη στη βοήθεια του Imperialdramon, της εξέλιξης του Paildramon, αφανίζοντας τις σπείρες ελέγχου με τη βοήθεια άλλων DigiDestined των χωρών αυτών. Αλλά αυτό ήταν όλο το μέρος ενός σχεδίου που έχει συσταθεί από τον ιθύνων νου πίσω από τους Arukenimon και Mummymon, έναν άνθρωπο με το όνομα Yukio Oikawa, ο οποίος ήθελε να συγκεντρώσει ορισμένα παιδιά που επιθυμούν να είναι ιδιοφυίες, όπως ο Ken. Στη συνέχεια, ο Oikawa προχωρεί στην αναπαραγωγή δεδομένων του Σκοτεινού Σπόρου, ένα θραύσμα του Milleniummon που προκάλεσε την τρέλα του Ken μετά την ενσωμάτωση στο λαιμό του κατά την πρώτη περιπέτεια του στον Ψηφιακό Κόσμο, και την εμφύτευση των αντιγράφων στα πρόθυμα παιδιά. Λίγο μετά, ο BlackWarGreymon εμφανίζεται για να σκοτώσει τον Oikawa και διακόπτεται από τους Imperialdramon και Agumon, ο οποίος είχε ανακτήσει την ικανότητά του να εξελίσσεται σε WarGreymon. Μετά τη μάχη, ο BlackWarGreymon πείθεται να βρει νόημα στη ζωή του, βοηθώντας τους υπόλοιπους.

Αφού οι DigiDestined μαθαίνουν περισσότερα σχετικά με τον Oikawa, ότι ήταν ένας φίλος του πατέρα του Cody και στόχος του είναι να εισέλθει στον ψηφιακό κόσμο, ο BlackWarGreymon έχει τραυματιστεί θανάσιμα και αποφασίζει να σφραγίσει την πύλη του Digital World για να εμποδίσει οποιαδήποτε κακή βούληση από την επίτευξη του στόχου της. Όταν ο Οikawa προσπαθεί να εισέλθει στον ψηφιακό κόσμο μέσω της πύλης, καταλήγει στην Γη Των Ονείρων. Ήταν εκεί που αποκαλύπτεται ότι ο Oikawa ήταν μόνο ένα πιόνι που υποκινούταν από τον πραγματικό εγκέφαλο της υπόθεσης: τον Myotismon που χρησιμοποιεί τη δύναμη του Σκοτεινού Σπόρου για να αποκτήσει τη νέα σωματική του μορφή, MaloMyotismon. Τελικά, μετά από μια μακρά μάχη με τη βοήθεια των DigiDestined από όλο τον κόσμο, οι DigiDestined καταφέρνουν να καταστρέψουν τον MaloMyotismon άπαξ και δια παντός. Αν και αποδυναμώθηκε από την κατοχή του κακού Digimon, o Oikawa θυσιάζει τη φυσική ύπαρξη του να να επιστρέψει τον ψηφιακό κόσμο στην αρχική του κατάσταση. Στον απόηχο της σειράς, είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, οι άνθρωποι και τα Digimon ζουν κοντά, ενώ οι ιάπωνες DigiDestined συγκεντρώνονται μαζί με τις οικογένειές τους.

Κύριοι χαρακτήρες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βασικοί πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Daisuke "Davis" Motomiya
Ο νέος ηγέτης των εκλεκτών παιδιών. Όπως ο Τάι από την πρώτη σειρά, είναι γενναίος, αλλά πολύ πεισματάρης και παρορμητικός. Παίζει κι αυτός ποδόσφαιρο. Τρέφει αισθήματα για την Kari, τα οποία τον οδηγούν σε αντιπαλότητα με τον Τ.Κ. λόγω της ισχυρής φιλίας τους. Έχει τα Digi-αυγά θάρρους και Φιλίας. Ο Davis έχει για συντροφικό του Digimon τον Veemon.

Takeru "T.K." Takaishi
Ένα από τα αρχικά οκτώ εκλεκτά παιδιά από το Digimon Adventure, είναι ο νεότερος αδελφός του Ματ. Από την πρώτη σειρά, έχει μεγαλώσει και είναι πιο ψύχραιμος σε επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά αναπτύσσει μνησικακίες κατά του κακού. Αναπτύσσει μια ισχυρότερη φιλία με την Kari κατά τη διάρκεια της σειράς, η οποία οδηγεί σε μια, μερικές φορές, αντιπαλότητα με τον Ντέιβις. Έχει το Digi-αυγό της Ελπίδας.
Ο T.K. έχει για συντροφικό του Digimon τον Patamon.

Hikari "Kari" Kamiya
Όπως και ο Τ.Κ., έτσι και η Kari ανήκε στα αρχικά οκτώ εκλεκτά παιδιά. Από την πρώτη σειρά, η Kari έχει γίνει πιο εξωστρεφής, αισιόδοξη και με αυτοπεποίθηση, αλλά μερικές φορές βρίσκει τον εαυτό της να «χάνεται» σε καταστάσεις. Έχει το Digi-αυγό του Φωτός. Η Kari έχει για συντροφικό της Digimon την Tailmon.

Miyako "Yolei" Inoue
Μια νέα δυναμική DigiDestined. Είναι ισχυρογνώμων, αλλά είναι μερικές φορές πεισματάρης και υπερβολικά δραματική. Έρχεται μετά τον Izz , όταν πρόκειται για δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών και τεχνικών γνώσεων. Έχει τα Digi-αυγά ειλικρίνειας και αγάπης. Η Yolei έχει για συντροφικό της Digimon τον Hawkmon.

Iori "Cody" Higa
Είναι ο νεότερος της δεύτερης σειράς, αλλά παρ 'όλα αυτά , είναι ένα πολύ ώριμο παιδί και σκέφτεται τα πράγματα προσεκτικά, σαν τον Joe από το Digimon Adventure. Έχει τα Digi-αυγά της γνώσης και αξιοπιστίας. Ο Cody έχει για συντροφικό του Digimon τον Armadillomon.

Ken Ichijouji
Αρχικά εμφανίζεται σαν παιδί-θαύμα, ο Ken ήταν εκλεκτό παιδί πολύ πριν τους υπόλοιπους κύριους χαρακτήρες. Οι ικανότητές του είχαν ενισχυθεί από το Σκοτεινό Σπόρο που μπήκε μέσα του(στην προσπάθεια να σώσει τον Ryo Akiyama ένας χαρακτήρας που εμφανίζεται στο Digimon Tamers), δηλητηριάζοντας το μυαλό του, επηρεάζοντας τον να γίνει ο Αυτοκράτορας των Digimon και να κατακτήσει τον ψηφιακό κόσμο, που θεωρούσε ότι ήταν ένα video game. Αργότερα εντάχθηκε στην ομάδα των εκλεκτών παιδιών και γίνεται φίλος τους, μετανοώντας για το πώς είχαν πληγωθεί αυτοί, αμέτρητα Digimon, και οι γονείς του. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως Αυτοκράτορα των Digimon, ο Ken ήταν απόμακρος και σκληρός, αλλά αφού εξαφανίστηκαν τα αποτελέσματα του Σκοτεινού Σπόρου, επέστρεψε για να είναι ένα κανονικό αγόρι και ενώνει τις δυνάμεις του με τα υπόλοιπα παιδιά. Είχε αρχικά το Digi-αυγό και το έμβλημα της καλοσύνης, αλλά ποτέ δεν τα χρησιμοποίησε για εξέλιξη. Ο Ken έχει για συντροφικό του Digimon τον Wormmon.

Τaichi "Tai" Kamiya
Ήταν ο ηγέτης της προηγούμενης ομάδας εκλεκτών παιδιών και είναι ο μεγάλος αδελφός της Kari. Πηγαίνει πλέον στο γυμνάσιο. Έδωσε στον Davis τα γυαλιά του για να τον αντικαταστήσει ως το νέο αρχηγό των εκλεκτών παιδιών. Βρίσκεται ακόμη στην ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Tai έχει για συντροφικό του Digimon τον Agumon.

Yamato "Matt" Ishida
Ο μεγάλος αδελφός του ΤΚ, πηγαίνει στο γυμνάσιο. Έχει τη δική του μπάντα. Η αδελφή του Davis είχε ένα όχι και τόσο μυστικό φλερτ με αυτόν. Ο Matt έχει για συντροφικό του Digimon τον Gabumon.

Sora Takenouchi
Πηγαίνει γυμνάσιο και εντάχθηκε στην ομάδα του τένις. Η Sora έχει για συντροφικό της Digimon την Biyomon.

Koushiro "Izzy" Izumi
Πολύ έξυπνος και λογικός στοχαστής, οι δεξιότητες του στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αποδείχθηκαν ανεκτίμητες στα νέα εκλεκτά παιδιά Ο Izzy έχει για συντροφικό του Digimon τον Tentomon.

Mimi Tachikawa
Έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Κατά καιρούς επισκέπτεται τους άλλους μέσω αεροπλάνου ή DigiPort. Η Mimi έχει για συντροφικό της Digimon την Palmon.

Joe Kido
Λόγω της σκληρής δουλειάς του, ο Τζο πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο. Έχει τώρα σπουδές για εισαγωγικές εξετάσεις γυμνασίου και χρησιμοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του για να βοηθήσει τους άλλους όταν είναι εφικτό. Ο Joe έχει για συντροφικό του Digimon τον Gomamon.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]