Ντέιβιντ Οτάνγκα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ντέιβιντ Οτάνγκα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση7  Απριλίου 1980
Έλτζιν
ΚατοικίαΣικάγο
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος183 cm Edit this on Wikidata
Βάρος104 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο του Ιλινόι στις Σαμπέιν-Ερμπάνα
Νομική Σχολή Χάρβαρντ
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδικηγόρος
ηθοποιός
επαγγελματίας παλαιστής (2009–2015)[1]
ηθοποιός τηλεόρασης
Περίοδος ακμής9  Μαΐου 2009
Οικογένεια
ΣύζυγοςJennifer Hudson
ΣύντροφοςJennifer Hudson (από 2008)
Ιστότοπος
davidotunga.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Ντέιβιντ Οτάνγκα (David Daniel Otunga Sr, 7 Απριλίου 1980) είναι πρώην Αμερικανός παλαιστής και δικηγόρος. Έχει συμβόλαιο με την εταιρεία πάλης WWE, όπου έχει ρόλο σχολιαστή.

Προσωπική Ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο πατέρας του είναι από την Κένυα, ενώ και οι δύο γονείς του ήταν εκπαιδευτικοί. Έχει άλλα δύο αδέρφια. Στο σχολείο και με την βοήθεια των γονιών του, ήταν κορυφαίος μαθητής και σπούδασε δικηγορία, ψυχολογία και ιδιαίτερες κατηγορίες αυτής. Έχει δουλέψει και ως δικηγόρος για αρκετά μεγάλη εταιρεία. Είναι αρραβωνιασμένος με την τραγουδίστρια Τζένιφερ Χάντσον και μαζί απέκτησαν έναν γιο το καλοκαίρι του 2009.

Καριέρα στην πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα πρώτα βήματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Νοέμβριο του 2008, υπέγραψε συμβόλαιο με το WWE, και μεταφέρθηκε σε θυγατρική του εταιρεία, για να εκπαιδευτεί πάνω στην επαγγελματική πάλη. Κράτησε το πραγματικό του όνομα μέσα στα ρινγκ. Τον Φεβρουάριο του 2010, συμμετείχε στην πρώτη σεζόν του νέου προγράμματος της εταιρείας, NXT, όπου οκτώ νέοι παλαιστές, διεκδικούν ένα συμβόλαιο με την εταιρεία και το κύριο ρόστερ της. Ο Οτάνγκα, έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά ήρθε δεύτερος.

Νέξους (Nexus)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις αρχές του Ιουνίου του 2010, και μια εβδομάδα μετά το τέλος της σεζόν του NXT, και οι οκτώ διαγωνιζόμενοι παλαιστές, με επικεφαλής τους, τον νικητή Γουέιντ Μπάρετ, εμφανίστηκαν στο ρινγκ του Raw και διέλυσαν τα πάντα. Τις επόμενες εβδομάδες, αποκαλύφθηκε πως είχαν γίνει ομάδα, με το όνομα "Νέξους". Ο Οτάνγκα ήταν το μοναδικό μέλος που έμεινε στο γκρουπ αυτό, από την δημιουργία του έως και την διάλυσή του, επίσημα στις 22 Αυγούστου 2011, αν και τα διακριτικά της "Νέξους" (κιτρινόμαυρα περιβραχιόνια και μπλούζες), είχαν αφαιρεθεί από την 1η Αυγούστου. Στην διάρκεια της θητείας του στο γκρουπ, κατέκτησε δύο φορές το Ομαδικό Πρωτάθλημα WWE, μια με τον Τζον Σίνα και μια με τον Μάικλ ΜακΓκίλικατι.

Από αυτή την φατριά, που δημιουργήθηκε στις 7 Ιουνίου 2010 από τον Γουέιντ Μπάρετ, πέρασαν ο τελευταίος και άλλοι 12 παλαιστές. Οι αρχικοί οκτώ ήταν ο Γουέιvτ Μπάρετ, ο Ντέιβιντ Οτάνγκα, ο Τζάστιν Γκάμπριελ, ο Χιθ Σλέιτερ, ο Σκιπ Σέφιλντ, ο Ντάρεν Γιάνγκ, ο Μάικλ Τάρβερ και ο Ντάνιελ Μπράιαν (ο οποίος απολύθηκε τέσσερις μέρες μετά από το WWE). Ο Γιάνγκ και ο Σέφιλντ αποχώρησαν λόγω ήττας και τραυματισμού αντίστοιχα, τον Αύγουστο. Στις 3 Οκτωβρίου, ο αρχηγός Μπάρετ, νίκησε τον Τζον Σίνα και τον ανάγκασε να μπει στην ομάδα, ενώ μια μέρα μετά, έδιωξε τον Τάρβερ. Στα τέλη του ίδιου μήνα, οι Χάσκι Χάρις και Μάικλ ΜακΓκίλικατι, έγιναν τα δύο νέα μέλη. Τον Νοέμβριο ο Σίνα κατάφερε να φύγει από το γκρουπ.

Στις 27 Δεκεμβρίου ο Σι Εμ Πανκ, αφού μπήκε στο γκρουπ, εκθρόνισε τον Μπάρετ και έγινε νέος αρχηγός. Ο Μπάρετ στις 3 και οι Γκάμπιελ και Σλέιτερ, στις 10 του Ιανουαρίου του 2011, αποχώρησαν από την ομάδα. Στις 17 του ίδιου μήνα, νέο μέλος έγινε ο Μέισον Ράιαν, που τραυματίστηκε στις 11 Ιουλίου και αποχώρησε, ενώ και ο αρχηγός Πανκ, στις 17 του μήνα συνέχισε μόνος του. Ο Χάσκι Χάρις, ήταν από τον Φεβρουάριο εκτός δράσης λόγω τραυματισμού και έτσι έμειναν δύο άτομα, ο Οτάνγκα με τον ΜακΓκίλικατι, που έμειναν ως ομάδα μέχρι να χάσουν τους Ομαδικούς τίτλους στις 22 Αυγούστου του 2011.

Νομικός σύμβουλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά τους "Νέξους", ο Οτάνγκα, που στην πραγματικότητα είναι δικηγόρος, ξεκίνησε να ασκεί επάγγελμα νομικού συμβούλου στους ανωτέρους του, στην εταιρεία. Μάλιστα, από τις 30 Σεπτεμβρίου, θα σταθεί στο πλευρό του μετέπειτα Γενικού Διευθυντή Τζον Λορινάιτις και θα αντιμετωπίσει μερικούς από τους κορυφαίους παλαιστές της εταιρείας.

Τελειωτική Κίνηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Verdict (Thrust Spinebuster)

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]