Μπόαζ Μαούντα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Μπόαζ Μαούντα
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση23  Απριλίου 1987
Eliakim
Χώρα πολιτογράφησηςΙσραήλ
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕβραϊκά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
Περίοδος ακμής2007
Ιστότοπος
www.boazmauda.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Μπόαζ Μαούντα (Εβραϊκά: בועז מעודה) (1987-) είναι Ισραηλινός τραγουδιστής. Νίκησε στην πέμπτη σεζόν του Kokhav Nolad την Ισραηλινή έκδοση του Pop Idol, και εκπροσώπησε το Ισραήλ στον 53ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision καταλαμβάνοντας την 9η θέση του τελικού με 124 βαθμούς.

Eurovision[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1987. Στις 14 Νοεμβρίου 2007 το IBA (Israel Broadcasting Authority) και το ισραηλινό Channel 2 ανακοίνωσαν ότι ο Μπόαζ θα ήταν αυτός που θα εκπροσωπούσε την χώρα στο Βελιγράδι της Σερβίας.

Στον εθνικό τελικό που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2008 ο Μαούντα ερμήνευσε 5 τραγούδια, κοινό και κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ισραηλινούς ειδικούς, ανακήρυξαν νικητήριο τραγούδι το "Ke'ilu kan" (που έπειτα μετονομάστηκε σε "The fire in your eyes" αφού του προστέθηκαν μερικοί αγγλικοί στίχοι). Αξίζει να αναφερθεί ότι το τραγούδι έχει συνθέτρια και στιχουργό την Dana International που είχε χαρίσει την νίκη στο Ισραήλ το 1998.

Ο Μαούντα συμμετείχε στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision στις 20 Μαΐου 2008, όπου κατέλαβε την 5η θέση και προκρίθηκε στον τελικό της 24 Μαΐου, εκεί πήρε την 9η θέση συγκεντρώνοντας 124 βαθμούς.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Πολυμέσα σχετικά με το θέμα Boaz Mauda στο Wikimedia Commons


Προκάτοχος
Teapacks
Push The Button
Συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision
2008
Διάδοχος
Νόα & Μίρα Αγουάντ
There Must Be Another Way