Μπινγκ Κρόσμπι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μπινγκ Κρόσμπι
Ο Μπινγκ Κρόσμπι το 1942
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Bing Crosby (Αγγλικά)
ΨευδώνυμοBing Crosby και Bingsy[1]
ΓέννησηΤακόμα
Θάνατος14  Οκτωβρίου 1977[2][3][4]
Αλκομπέντας, Μαδρίτη, ΙσπανίαCountry flag
Αιτία θανάτουέμφραγμα του μυοκαρδίου και καρδιοπληγία
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Τόπος ταφήςΚοιμητήριο Χόλι Κρος
ΕθνικότηταΑμερικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΑμερικανική
ΣπουδέςGonzaga Preparatory School[5], Gonzaga University και North Central High School
Ιδιότηταηθοποιός, τραγουδιστής, μουσικός της τζαζ, σεναριογράφος, ηθοποιός ταινιών, ραδιοφωνικός παρουσιαστής, ηθοποιός θεάτρου[6] και ποιητής[7]
ΣύζυγοςΚάθριν Κρόσμπι (1957–1977) και Dixie Lee (1930–1952)
ΤέκναΛίντσεϊ Κρόσμπι, Μαίρη Κρόσμπι, Ναθάνιελ Κρόσμπι, Φίλιπ Κρόσμπι, Ντένις Κρόσμπι, Χάρι Κρόσμπι και Gary Crosby
ΓονείςHarry Lowe Crosby[8] και Catherine Helen Harrigan[8]
ΑδέλφιαΛάρι Κρόσμπι
Μπομπ Κρόσμπι
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςηθοποιός, τραγουδιστής
Σημαντικά έργαWhite Christmas
ΒραβεύσειςΌσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου (1)
Υπογραφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα
Με την Ντόροθι Λαμούρ στην ταινία Μάμπο στο Μπαλί (1952)
Με τον Ντάνι Κέι στην ταινία Λευκά Χριστούγεννα (1954)

Ο Μπινγκ Κρόσμπι (αγγλικά: Harry Lillis "Bing" Crosby, Jr, 2 Μαΐου 1903 - 14 Οκτωβρίου 1977) ήταν Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής [9] . Ήταν βραβευμένος με Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία του 1944 Ο δρόμος της αγάπης (Going My Way).

Ο Μπινγκ Κρόσμπι έχει πουλήσει πάνω απο 1 δισεκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως[10] μέχρι σήμερα, πράγμα που τον κάνει τον τραγουδιστή με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία. Το τραγούδι του Μπινγκ Κρόσμπι με τις καλύτερες πωλήσεις ήταν το White Christmas, με περισσότερα απο 50.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Ο Κρόσμπι ήταν τόσο δημοφιλής γύρω στα μέσα του 20ού αιώνα στον κόσμο, που μια έρευνα που διεξήχθη στη συνέχεια αποκάλυψε ότι ο Κρόσμπι ήταν πιο διάσημος και σεβαστός από τον Πάπα Πίο ΙΒ΄ την εποχή εκείνη.

Η επιτυχία του παραμένει εντυπωσιακή: 396 ατομικές κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των 41 αριθ. 1 επισκέψεων. Αν μετρήσετε πολλές φορές τα "Λευκά Χριστούγεννα", θα έφερνε αυτόν τον αριθμό έως και 43, Οι Beatles και Elvis Presley συνδυάζονται.

Ο Κρόσμπι είχε χωριστά ξεχωριστά διαγράμματα κάθε χρόνο μεταξύ του 1931 και του 1954, καθώς και 24 ξεχωριστά δημοφιλή singles μόνο το 1939.

Ο Κρόσμπι κατέγραψε πάνω από 2.000 εμπορικές εγγραφές και περίπου 4.000 ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς και έναν εκτεταμένο κατάλογο εμφανίσεων στην ταινία και την τηλεόραση, είναι ο πιο καταγραμμένος καλλιτέχνης στην ιστορία.

Ο Μπινγκ Κρόσμπι σημείωσε 41 αρ. 1 ρεκόρ στους μουσικούς χάρτες (43 συμπεριλαμβανομένου του δεύτερου και τρίτου τίτλου των "White Christmas"), περισσότερο από τους The Beatles με (24) και τον Elvis Presley με (18) ρεκόρ.

Οι ηχογραφήσεις του έφτασαν στα διαγράμματα 396 φορές, περισσότερο από ό, τι ο Frank Sinatra (209) και ο Elvis Presley (149) σε συνδυασμό.

Ο Κρόσμπι ήταν η φωνή 13 τραγουδιών που ορίστηκαν στο Oscar, τέσσερα από τα οποία κέρδισαν το Βραβείο Οσκαρ για το Καλύτερο Τραγούδι: "Sweet Leilani" (Waikiki Wedding, 1937), "White Christmas" (Holiday Inn, 1942) σε ένα αστέρι "(" Going My Way "), και" Στο δροσερό, δροσερό, δροσερό βράδυ "(Here Comes the Groom, 1951).

Ο Μπινγκ Κρόσμπι έχει απονεμηθεί τρία αστέρια στο Hollywood Walk of Fame: ένα για ηχογραφήσεις, ένα για ραδιόφωνο και ένα για ταινίες.

Ο Μπινγκ Κρόσμπι είναι ο πιο εγγεγραμμένος καλλιτέχνης στην ιστορία με σχεδόν 400 πωλούμενα ξεχωριστά χτυπήματα στον κόσμο, ένα επίτευγμα που κανείς, όπως ο Frank Sinatra, ο Elvis Presley, ο The Beatles και ο Michael Jackson δεν έχουν πλησιάσει ποτέ.

Ο Μπινγκ Κρόσμπι αποτελούσε κινηματογραφικό δίδυμο με τον Μπομπ Χόουπ, με τον οποίο γύρισε 17 ταινίες και με τον οποίο ήταν δεμένος με μακροχρόνια φιλία. Οι σημαντικότερες ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν οι: Ο Δρόμος της Αγάπης (Going My Way, 1944), Οι καμπάνες της Αγίας Μαρίας (The Bells of St. Mary's, 1945), Το Βαλς του Αυτοκράτορα (The Emperor's Waltz, 1948), Παντρεύουν τον Πατέρα μου (Here Comes the Groom, 1952), Το Όγδοο Θαύμα (The Greatest Show on Earth, 1952), Λευκά Χριστούγεννα (White Christmas, 1954), Η χωριατοπούλα (The Country Girl, 1954) και Υψηλή Κοινωνία (High Society, 1956).

Η ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Χάρι Λίλις Κρόσμπι γεννήθηκε στο Tacoma της Ουάσιγκτον στις 3 Μαΐου 1903 σε ένα σπίτι που χτίστηκε από τον πατέρα του (1112 North J Street, Tacoma, Ουάσιγκτον). Η οικογένειά του μετακόμισε στο Spokane, Ουάσιγκτον, το 1906, με στόχο να πάρει κάποια δουλειά. Ήταν το τέταρτο των επτά παιδιών: πέντε άνδρες, ο Larry (1895-1975), ο Everett (1896-1966), ο Ted (1900-1973), ο Harry (1903-1977) και ο Bob (1913-1993). και δύο γυναίκες, η Catherine (1905-1988) και η Mary Rose (1907-1990).

Ο πατέρας της, ο Χάρι Λόουε Κρόσμπι (1871-1950), ήταν λογιστής βρετανικής-αμερικανικής καταγωγής, και η μητέρα της, η Catherine Harrigan (1873-1964), ήταν κόρη ενός κατασκευαστή του County Mayo και, προφανώς, ιρλανδικής καταγωγής.

Οι πατροί πρόγονοί της, Thomas Prence και Patience Brewster, γεννήθηκαν στην Αγγλία και μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 17ο αιώνα. Η οικογένεια Brewster ήρθε στην Αμερική από την Ευρώπη στο διάσημο πλοίο Mayflower.

Ο ΜπινγκΚρόσμπι δεν είχε πιστοποιητικό γέννησης. η ημερομηνία ήταν επομένως μυστικό μέχρι την (καθολική) εκκλησία της νεότητας του, στο Tacoma, να αποκαλύψει το βαπτιστικό του αρχείο που περιείχε την ακριβή χρονολόγηση της γέννησής του.

Το 1910, ο έξιχρονος Χάρι Λίλλης ανακάλυψε μια πλήρη σελίδα με ένα άρθρο στην Κυριακή έκδοση του Εκπροσώπου-Αναθεώρησης, The Bingville Bugle. Το Bugle, ένα τμήμα που γράφτηκε από τον χιούμορ Newton Newkirk, ήταν στην πραγματικότητα μια παρωδία που δημοσιεύθηκε σε αυτή την εφημερίδα. Ένας δεκαπεντάχρονος γείτονας, ο Valentine Hobart, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του Κρόσμπι για αυτές τις παρωδίες και κάλεσε την εφημερίδα Bingo για το Bingville. Από αυτό ήρθε το όνομα του Κρόσμπι: κατέστειλε το τελευταίο φωνήεν της λέξης Bingo, ο Κρόσμπι υιοθέτησε το όνομα του Bing.

Το καλοκαίρι του 1917 ο Κρόσμπι εργάστηκε στο "Auditorium" του Spokane, όπου παρακολούθησε τους κορυφαίους καλλιτέχνες της εποχής, συμπεριλαμβανομένου του Al Jolson, τον οποίο ο Κρόσμπι θα έλεγε: "Για μένα, ήταν ο καλύτερος καλλιτέχνης που έζησε ποτέ". Το φθινόπωρο του 1920 ο Μπινγκεγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Jesuit Gonzaga στο Spokane της Ουάσιγκτον, με πρόθεση να αποφοιτήσει ως δικηγόρος. Αποκομίστηκε ένας μέσος όρος Β +. Ενώ στην Gonzaga, αγόρασε ένα κουτί τύμπανο με παραγγελία μέσω ταχυδρομείου. Μετά από έντονη άσκηση, οι ικανότητές του αυξήθηκαν προφανώς και κλήθηκε να συμμετάσχει σε μια τοπική μπάντα αποτελούμενη κυρίως από μαθητές που ονομάζονται Musicaladers, με επικεφαλής τον Al Rinker. Κατάφερε να κερδίσει τόσα χρήματα με αυτή τη δουλειά που αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του κατά το τελευταίο έτος του για να αφιερωθεί στον κόσμο της ψυχαγωγίας.

Στατιστικά της μουσικής σταδιοδρομίας σας.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για δεκαπέντε χρόνια (1934, 1937, 1940, 1943-1954), ο Κρόσμπι ήταν στην πρώτη δεκάδα για τις πωλήσεις box office και για πέντε από αυτά τα χρόνια (1944-1948) ηγήθηκε του κόσμου. Τραγούδησε τέσσερα τραγούδια με τίτλο "Sweet Leilani" (1937), "White Christmas" (1942), "Swinging on a Star" (1944), "In the Cool, Cool, Cool of the Evening" ) και κέρδισε το βραβείο Όσκαρ για τον Καλύτερο Ηθοποιό για το ρόλο του στο Going My Way (1944).

Μια έρευνα του 2000 έδειξε ότι με 1.077.900.000 εισιτήρια ταινιών που πωλήθηκαν, ο Κρόσμπι ήταν ο τρίτος πιο δημοφιλής ηθοποιός όλων των εποχών, πίσω από τον Clark Gable (1.168.300.000) και τον John Wayne (1.114.000.000). Το Διεθνές Ημερολόγιο Κινηματογράφου τον απαριθμεί σε ισοπαλία για δεύτερη θέση στην λίστα όλων των εποχών με τον Clint Eastwood, τον Tom Hanks και τον Burt Reynolds. Η πιο δημοφιλής ταινία του, τα Λευκά Χριστούγεννα, κέρδισε 30 εκατομμύρια δολάρια το 1954 (286 εκατομμύρια δολάρια σε παρούσα αξία).

Έλαβε 23 ρεκόρ χρυσού και πλατίνας, σύμφωνα με το βιβλίο Million Selling Records. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανίας Καταγραφής της Αμερικής δεν καθιέρωσε το χρυσό πρόγραμμα πιστοποίησής του μέχρι το 1958. Πριν από το 1958, τα αρχεία χρυσού απονεμήθηκαν από δισκογραφικές εταιρείες. Η Universal Music, ιδιοκτήτρια του καταλόγου Decca της Κρόσμπι, δεν έχει ποτέ υποβάλει αίτηση για πιστοποίηση RIAA για οποιοδήποτε από τα χτυπήματα τους.

Ο Κρόσμπι χάρτες 23 Billboard χτυπά από 47 ηχογραφημένα τραγούδια των οποίων οι πωλήσεις ρεκόρ για την Decca ξεπέρασαν μόνο ο ίδιος ο Κρόσμπι στη δεκαετία του 1940. Μια ένωση που παρήγαγε τέσσερα εκατομμύρια singles: "Pistol Packin 'Mama", "Jingle Bells" Μην με φράχτε "και" Νότια Αμερική, πάρτε μακριά ".

Το 1962 ο Κρόσμπι έλαβε το βραβείο Grammy Lifetime Achievement Award. Έχει εισαχθεί σε αίθουσες φήμης τόσο για τη ραδιοφωνική όσο και για τη λαϊκή μουσική. Το 2007 εισήχθη στην αίθουσα επιτυχίας Hit Parade και το 2008 στην Music Hall of Fame.

Τραγούδι στυλ και φωνητικά χαρακτηριστικά.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Κρόσμπι ήταν ένας από τους πρώτους τραγουδιστές που εκμεταλλεύονταν την οικειότητα του μικροφώνου αντί να χρησιμοποιούν το βαθύ και δυναμικό ύφος του vaudeville που συνδέεται με τον Al Jolson. Ήταν, με τον δικό του ορισμό, έναν "φρασεστή", έναν τραγουδιστή που έδινε την ίδια έμφαση τόσο στους στίχους όσο και στη μουσική. Η αγάπη της για τζαζ βοήθησε να φέρει το είδος σε ένα ευρύτερο κοινό. [παραπομπή που απαιτείται] Στα πλαίσια του στυλ τραγουδιού του Rhythm Boys, τσακίστηκε σημειώσεις και πρόσθεσε αποσυνδεδεμένες φράσεις, μια προσέγγιση που βασίζεται στην jazz. [παραπομπή που απαιτείται] Louis Armstrong και Bessie Smithantes είχαν ήδη εισαχθεί σε τον από την πρώτη εμφάνισή του στο αρχείο. Ο Κρόσμπι και ο Armstrong παρέμειναν φίλοι εδώ και δεκαετίες. Τραγούδησαν "Τώρα έχετε τζαζ" στην ταινία Υψηλή κοινωνία (1956).

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της σόλο καριέρας του (περίπου το 1931-1934), το συχνά συναισθηματικό ύφος του Κρόσμπι, το οποίο ήταν σιωπηλός, ήταν δημοφιλές. Ο Jack Kapp, διευθυντής του Brunswick και αργότερα Decca, τον έπεισε να εγκαταλείψει πολλές από τις πιο τζαζ κινήσεις του υπέρ ενός σαφούς φωνητικού στιλ. Ο Κρόσμπι αναγνώρισε το Kapp για να επιλέξει τραγούδια που έπληξε, να συνεργαστεί με πολλούς άλλους μουσικούς και το πιο σημαντικό, να διαφοροποιήσει το ρεπερτόριό του σε πολλαπλά στυλ και είδη. Ο Kapp βοήθησε τον Κρόσμπι να έχει αριθμό ένα χτυπημάτων στη μουσική των Χριστουγέννων, της Χαβάης και της country μουσικής, και χτυπά στα κορυφαία τριάντα στην ιρλανδική μουσική, γαλλική μουσική, ρυθμό και μπλουζ και μπαλάντες.

Ο Κρόσμπι έδωσε μια ιδέα: η φράση ή η τέχνη να γίνουν πραγματικότητα οι στίχοι του τραγουδιού. και ο Tommy Dorsey είπε στο Sinatra ξανά και ξανά: "Υπάρχει μόνο ένας τραγουδιστής που πρέπει να ακούσετε και το όνομά του είναι ΜπινγκΚρόσμπι, το μόνο πράγμα που έχει σημασία για αυτόν είναι οι λέξεις, και αυτό είναι το μόνο που πρέπει να είναι για σένα". , επίσης. "

Ο κριτικός Henry Pleasants έγραψε:

Με την Ντίξι Λι και τον πρωτότοκο γιο τους, Γκάρι Κρόσμπι, 1933
Με τη δεύτερη σύζυγό του, Κάθριν Κρόσμπι, 1958

[Ενώ] το όγδοο επίπεδο B στο επίπεδο B στη φωνή του Μπινγκ εκείνη την εποχή [1930] είναι, στα αυτιά μου, ένα από τα πιο όμορφα που έχω ακούσει μέσα σε σαράντα πέντε χρόνια και ότι άκουσα βατόλιθους, τόσο κλασικούς όσο και δημοφιλές, ωστόσο το τραγούδι του βελτιώθηκε αξιοσημείωτα τα επόμενα χρόνια.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 1945 White Christmas (Merry Christmas)
  • 1953 Le Bing: Song Hits of Paris
  • 1953 Some Fine Old Chestnuts
  • 1954 White Christmas soundtrack (con Peggy Lee y Danny Kaye)
  • 1954 Bing: A Musical Autobiography
  • 1955 Merry Christmas (relanzamiento del álbum de 1945, renombrado White Christmas en el 2000)
  • 1956 High Society (con Frank Sinatra, Grace Kelly, y Louis Armstrong)
  • 1956 Songs I Wish I Had Sung the First Time Around
  • 1956 Bing Sings Whilst Bregman Swings
  • 1957 Bing With A Beat
  • 1957 How Lovely Is Christmas
  • 1957 New Tricks (álbum)
  • 1958 Fancy Meeting You Here (con Rosemary Clooney)
  • 1958 A Christmas Sing with Bing Around the World
  • 1958 That Christmas Feeling
  • 1959 How the West Was Won
  • 1959 Join Bing and Sing Along
  • 1960 El Senor Bing
  • 1960 Bing and Satchmo (con Louis Armstrong)
  • 1960 101 Gang Songs
  • 1961 Holiday in Europe
  • 1962 On the Happy Side
  • 1962 I Wish You a Merry Christmas
  • 1963 Return to Paradise Islands
  • 1963 Great Country Hits
  • 1964 America, I Hear You Singing (con Frank Sinatra y Fred Waring)
  • 1964 Robin and the 7 Hoods Soundtrack (con Frank Sinatra, Dean Martin, y Sammy Davis, Jr.)
  • 1964 12 Songs of Christmas (con Frank Sinatra y Fred Waring)
  • 1965 That Travelin' Two-Beat (con Rosemary Clooney)
  • 1965 The Songs I Love
  • 1968 Thoroughly Modern Bing
  • 1968 The Songs I Love
  • 1968 Hey Jude Hey Bing
  • 1971 A Time to Be Jolly
  • 1972 Bing 'n' Basie (con Count Basie)
  • 1975 A Southern Memoir
  • 1975 That's What Life Is All About
  • 1975 Bingo Viejo
  • 1975 A Couple of Song and Dance Men (con Fred Astaire)
  • 1976 Live at the London Palladium
  • 1976 At My Time of Life
  • 1976 Feels Good Feels Right
  • 1976 Beautiful Memories
  • 1977 Seasons

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Πρωτότυπος τίτλος Τίτλος στα ελληνικά Ρόλος
Δεκαετία 1930
1930 Reaching for the Moon (Para alcanzar la Luna) Μπινγκ
Two Plus Fours
King of Jazz Ο βασιλεύς της τζαζ τραγουδιστής
1931 Confessions of a Co-Ed Μπινγκ Κρόσμπι
One More Chance Μπινγκ Μπανγκς
Up for Murder τραγουδιστής
I Surrender Dear Μπινγκ
1932 Dream House Μπινγκ Φόσετ / υδραυλικός
Billboard Girl Μπινγκ
The Big Broadcast Μπινγκ Χόρνσμπι
1933 Blue of the Night Μπινγκ Κρόσμπι / Τζακ Σμιθ
Sing, Bing, Sing Μπινγκ
College Humor καθηγητής Φρέντερικ Ντάνβερς
Too Much Harmony Έντι Μπρόνσον
Please Χάουαρντ Τζόουνς
Going Hollywood Νύχτες στο Χόλιγουντ Μπιλ Γουίλιαμς
1934 Just an Echo Μπινγκ
We're Not Dressing Στίβεν Τζόουνς
She Loves Me Not Πολ Λότον
Here Is My Heart Τζάσπερ Πολ Τζόουνς (Τζέι)
1935 Mississippi Τομ Γκρέισον
Two for Tonight Γκίλμπερτ Γκόρντον
The Big Broadcast of 1936 Μπινγκ
1936 Anything Goes Μπίλι Κρόκερ
Rhythm on the Range Τζεφ Λάραμπι
Pennies from Heaven Λάρι Πουλ
1937 Waikiki Wedding Αγάπη στη Χαβάη Τόνι Μάρβιν
Double or Nothing Λέφτι Μπόιλαν
1938 Doctor Rhythm δρ Μπιλ Ρέμσεν
Hollywood Handicap Μπινγκ Κρόσμπι
Sing, You Sinners Τζο Μπιμπ
1939 Paris Honeymoon Λάκι Λότον
East Side of Heaven Το τραγούδι της ευτυχίας Ντένι Μάρτιν
The Star Maker Λάρι Ερλ
Δεκαετία 1940
1940 Road to Singapore Στο νησί του πειρασμού Τζόσουα Μάλον (Τζος)
If I Had My Way Μοντέρνοι ρυθμοί Μπαζ Μπλάκγουελ
Rhythm on the River Μπομπ Σόμερς
1941 Road to Zanzibar Η σειρήνα της ζούγκλας Τσακ Ρίαρντον
Birth of the Blues Οι τραγουδισταί της τζαζ Τζεφ Λάμπερτ
1942 My Favorite Blonde άντρας
Holiday Inn Μουσική παρέλαση Τζιμ Χάρντι
Road to Morocco Μαρόκο Τζεφ Πίτερς
Star Spangled Rhythm Μπινγκ Κρόσμπι
1943 They Got Me Covered Κατάσκοποι με το στανιό τραγουδιστής (φωνή)
Don't Hook Now Μπινγκ Κρόσμπι
Dixie Ντάνιελ Έμετ
1944 The Shining Future Μπινγκ Κρόσμπι
Going My Way Ο δρόμος της αγάπης πατήρ Τσακ Ομάλεϊ
The Road to Victory Μπινγκ Κρόσμπι
The Princess and the Pirate Η πριγκίπισσα και ο πειρατής αγαπημένος της Μάργκαρετ
Here Come the Waves Τζόνι Κάμποτ
1945 Out of This World Χέρμπι Φέντον
Duffy's Tavern Μπινγκ Κρόσμπι
Hollywood Victory Caravan
Road to Utopia Δύο μάγκες στην Αλάσκα Ντιουκ Τζόνσον
The Bells of St. Mary's Οι καμπάνες της αγίας Μαρίας πατήρ Τσακ Ομάλεϊ
1946 Blue Skies Γαλάζιοι ουρανοί Τζόνι Άνταμς
Rough But Hopeful Μπινγκ Κρόσμπι
1947 My Favorite Brunette Ατρόμητος Σέλκοκ Χολμς Χάρι
Welcome Stranger Καλώς όρισες ξένε δρ Τζέιμς Πίρσον (Τζιμ)
Variety Girl Ένα αστέρι ανατέλλει Μπινγκ Κρόσμπι
Road to Rio Σάμπα στο Ρίο Σκατ Σουίνι
1948 The Emperor Waltz Το βαλς του αυτοκράτορα Βέρτζιλ Σμιθ
1949 A Connecticut Yankee in King Arthur's Court Ένας Γιάνκης στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου Χανκ Μάρτιν
Jolson Sings Again Τραγουδώ για σας Μπινγκ Κρόσμπι
Top o' the Morning Τζο Μαλκουίν
The Adventures of Ichabod and Mr. Toad Ο Ίτσαχομπ και ο κύριος Τοντ αφηγητής (φωνή)
The Legend of Sleepy Hollow αφηγητής / Ίσαχομπ Κρέιν (φωνή)
Δεκαετία 1950
1950 Riding High Κομπίνες στον ιππόδρομο Νταν Μπρουκς
Mr. Music Η γραμματεύς μου κι εγώ Πολ Μέρικ
1951 Angels in the Outfield Μπινγκ Κρόσμπι
Here Comes the Groom Παντρεύουν τον πατέρα μου Πίτερ Γκάρβεϊ (Πιτ)
1952 The Greatest Show on Earth Το όγδοο θαύμα θεατής
Son of Paleface Ο γιος του χλωμού προσώπου οδηγός
Just for You Μόνο για σένα Τζόρνταν Μπλέικ
Road to Bali Μάμπο στο Μπαλί Τζορτζ Κόχραν
1953 Scared Stiff Ο φόβος φυλάει τα έρημα Σκελετός
Little Boy Lost Το δάκρυ του ορφανού Μπιλ Γουέινραϊτ
1954 White Christmas Λευκά Χριστούγεννα Μπομπ Γουόλας
The Country Girl Η χωριατοπούλα Φρανκ Έλγιν
1956 Anything Goes Εσύ θα με τρελάνεις Μπιλ Μπένσον
High Society Υψηλή κοινωνία Σι Κέι Ντέξτερ-Χέιβεν
1957 Man on Fire Ό,τι απέμεινε απ' τον έρωτα Ερλ Κάρλτον
The Joker Is Wild Ο χαρτοπαίκτης τραγουδιστής Μπινγκ Κρόσμπι
1959 Alias Jesse James Μπομπ, ο τρομοκράτης Μπινγκ
Say One for Me Ένα τραγούδι για σένα πατήρ Κόνροϊ
Δεκαετία 1960
1960 Let's Make Love Έλα ν' αγαπηθούμε Μπινγκ Κρόσμπι
High Time Ένας μάγκας στο κολέγιο Χάρβεϊ Χάουαρντ
Pepe Μπινγκ Κρόσμπι
1962 The Road to Hong Kong Αστροναύτες με το στανιό Χάρι Τέρνερ
1964 Robin and the 7 Hoods Ο Ρομπέν και τα 7 παλικάρια του Άλεν Ντέιλ
1966 Stagecoach Ρίνγκο Κιντ, ο εκδηκητής Τζοζάια Μπουν
Δεκαετία 1970
1970 Swing Out, Sweet Land Μαρκ Τουέιν
1971 Dr. Cook's Garden δρ Λέοναρντ Κουκ
1972 Cancel My Reservation Μπινγκ Κρόσμπι
1974 Just One More Time

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Τσεχική Εθνική Βάση Δεδομένων Καθιερωμένων Όρων. ola2002157336. Ανακτήθηκε στις 30  Αυγούστου 2020.
  2. Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας: (Γερμανικά) Gemeinsame Normdatei. 118677411. Ανακτήθηκε στις 12  Αυγούστου 2015.
  3. Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας: (Γαλλικά) καθιερωμένοι όροι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γαλλίας. data.bnf.fr/ark:/12148/cb124083942. Ανακτήθηκε στις 10  Οκτωβρίου 2015.
  4. «Encyclopædia Britannica» (Αγγλικά) biography/Bing-Crosby. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  5. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  6. Ανακτήθηκε στις 22  Μαΐου 2019.
  7. The Fine Art Archive. cs.isabart.org/person/40507. Ανακτήθηκε στις 1  Απριλίου 2021.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 Leo van de Pas: (Αγγλικά) Genealogics. 2003.
  9. Young, Larry (October 15, 1977). «ΜπινγκΚρόσμπι dies of heart attack». Spokesman-Review: σελ. 1. http://news.google.com/newspapers?id=SvNLAAAAIBAJ&sjid=0e0DAAAAIBAJ&pg=5677%2C5832980. 
  10. Hope Robert (Jan 28, 2020). Μπινγκ Κρόσμπι The Billion Selling Man. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]