Λέιλα Ελ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Λέιλα Ελ
Γέννηση25  Ιουνίου 1977[1]
Λονδίνο
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένο Βασίλειο
Μαρόκο
Ιδιότηταεπαγγελματίας παλαιστής[2], μοντέλο και ηθοποιός
ΣύζυγοςRichard Young (από 2015)
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Λέιλα Ελ (Layla El, 25 Ιουνίου 1977) είναι Αγγλίδα χορεύτρια, μοντέλο και επαγγελματίας παλαιστής. Από το 2015 εργάζεται ως μαζορέτα στην ομάδα του NBA Miami Heat.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χορός & μόντελινγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αφού παρακολούθησε αρκετά μαθήματα σε σχολές χορού, η Ελ έγινε χορεύτρια για πρώτη φορά σε ένα καρναβάλι με το όνομα Carnival Cruise Lines. Επίσης, είναι τσιρλίντερ (μαζορέτα) στην ομάδα μπάσκετ του NBA, Μαϊάμι Χιτ. Τέλος, έχει γίνει χορεύτρια του τραγουδιστή Κάνι Γουέστ για τα βραβεία MTV Video Music Awards. Ταυτόχρονα, ακολουθούσε και καριέρα μοντέλου, με αρκετές φωτογραφίσεις σε περιοδικά, κάτι που συνέχισε και κατά την ενασχόλησή της με την επαγγελματική πάλη.

Επαγγελματική πάλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2006 η Λέιλα συμμετείχε σε έναν διαγωνισμό του WWE, στον οποίο η εταιρεία έψαχνε γυναίκες που θέλανε να γίνουν παλαιστές, με τις νικήτριες να υπέγραφαν μαζί του συμβόλαιο. Μια από αυτές ήταν η Λέιλα. Σποραδικά ξεκίνησε να εμφανίζεται στο SmackDown και από το 2007 εμφανιζόταν στο ρόστερ του ECW. Το 2008 μεταφέρθηκε στο Raw, όπου έγινε μάνατζερ του Γουίλιαμ Ρίγκαλ. Το 2009 επέστρεψε στο SmackDown, στο οποίο δημιούργησε ομάδα με τη Μισέλ ΜακΚουλ, γνωστές με το όνομα "Λέι-Κουλ". Τον Μάιο του 2010 κέρδισε για πρώτη φορά τίτλο στην καριέρα της, το Αυθεντικό Πρωτάθλημα Γυναικών και έγινε η πρώτη Βρετανίδα που το κατακτά. Λίγο μετά την κατάκτησή του, ενοποίησε τον τίτλο με το Γυναικείο Πρωτάθλημα WWE, και έγινε η τελευταία πρωταθλήτρια του. Μετά από τραυματισμό τον Μάιο του 2011, επέστρεψε τον Μάρτιο του 2012 στην δράση και κατέκτησε το Γυναικείο Πρωτάθλημα WWE.

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. (Αγγλικά) Discogs. 3593536. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. 1593.