Κώστας Διαμαντόπουλος

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Για άλλα πρόσωπα με το όνομα , δείτε: Κώστας Διαμαντόπουλος (διεθνής ποδοσφαιριστής).
Κώστας Διαμαντόπουλος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1946
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητακαλαθοσφαιριστής[1]
Οικογένεια
ΤέκναΓιώργος Διαμαντόπουλος

Ο Κώστας Διαμαντόπουλος, γεννημένος το 1946,[2] είναι Έλληνας πρώην διεθνής αθλητής και προπονητής της καλαθοσφαίρισης.

Αγωνίστηκε στη θέση του σμολ φόργουορντ και υπήρξε ικανός σκόρερ. Διακρίθηκε με την ομάδα του Σπόρτιγκ με την οποία αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ την αγωνιστική περίοδο 1972-73. Σοβαρά προβλήματα τραυματισμών τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει πρόωρα την ενεργό δράση στην ηλικία των 27 ετών.[3] Έπασχε οστεοχονδρίτιδα και προπάθησε ανεπιτυχώς να θεραπευτεί με έξι εγχειρήσεις έτσι ώστε να επιστρέψει στα γήπεδα.[4] Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική, έχοντας σπουδαίο μερίδιο στην ανάκαμψη που παρουσίασε η ομάδα του Σπόρτιγκ όταν επέστρεψε στην Α1 το 1995 και καθιερώθηκε στην κατηγορία μετά από αξιόλογες εμφανίσεις με τον Διαμαντόπουλο στον πάγκο της.

Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε σε 62 αγώνες σημειώνοντας 291 πόντους (4,7 μ.ο.) και με την Εθνική Εφήβων σε 4 αγώνες σημειώνοντας 80 πόντους (20 μ.ο.). Συμμετείχε σε 2 Ευρωμπάσκετ το 1967 και το 1969, σε 1 προλυμπιακό τουρνουά το 1968 στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1967 και σε 5 Βαλκανικά Πρωταθλήματα.

Εργάσθηκε παράλληλα με τον αθλητισμό στον ΟΤΕ και είναι πατέρας του επίσης διεθνούς καλαθοσφαιριστή Γιώργου Διαμαντόπουλου ο οποίος αναδείχθηκε και αυτός πρώτος σκόρερ Ελλάδας το 2003.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]