Καζάν Αρένα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Καζάν Αρένα
ΙδιοκτήτηςΔημοκρατία του Ταταρστάν
ΔιαχειριστήςОАО «Казань Арена»
Είδοςστάδιο ποδοσφαίρου
Χωρητικότητα45.379 θεατές
Επιφάνειαγρασίδι
Κατασκευή
Έναρξη εργασιώνΙουλίου 2013
Εγκαίνια2013
Κόστος κατασκευής$ 450 εκ.
Κύριοι εργολάβοιd:Q4201980
Τοποθεσία
Χάρτης
ΔιεύθυνσηΚαζάν
Ρωσία
Φορείς εκμετάλλευσης
Ρουμπίν Καζάν
Commons page Πολυμέσα σχετικά με το στάδιο

Η Καζάν Αρένα (ρωσικά: Казань Арена, αγγλικά: Kazan Arena) είναι ένα στάδιο στο Καζάν της Ρωσίας. Ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2013 και φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου, ειδικά τα εντός έδρας παιχνίδια της Ρουμπίν Καζάν στο Πρωτάθλημα Ρωσίας. Το γήπεδο έχει τη μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη στην Ευρώπη.

Επισκόπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το στάδιο φιλοξένησε ποδοσφαιρικούς αγώνες της Θερινής Πανεπιστημιάδας το 2013 και θα φιλοξενήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017 και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA). Η χωρητικότητά του είναι περίπου 45.379 θεατές.[1] Θα αντικαταστήσει τον κεντρικό στάδιο ως κύριο γήπεδο ποδοσφαίρου του Καζάν. Η Καζάν Αρένα φιλοξένισε επίσης τα 2015 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Η αρχιτεκτονική ιδέα έχει σχεδιαστεί από την Populous, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιαστή Ντέιμον Λαβέλ, το γήπεδο είναι μια μοναδική απάντηση στην τοπική κουλτούρα και τον τόπο. Το γενικό σχεδιασμό του σταδίου ανέλαβαν οι: "TatInvestGrazhdanProekt", "Intex", "TsNIIpromzdany".

Το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA) πραγματοποιήθηκε στο Καζάν, ενώ ορισμένες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην Καζάν Αρένα.

Εικόνες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

CC-BY-SA
Μετάφραση
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Kazan Arena της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 4.0. (ιστορικό/συντάκτες).