Κάνιστρο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γερμανικά αρχεία, 1958, μηχανοκίνητη στρατιωτική μονάδα,αντιαεροπορικό άρμα με δοχεία καυσίμου

Το κάνιστρο είναι ένα σκεύος για την μεταφορά υγρών. Παλαιότερα τα κάνιστρα ήταν αποκλειστικά από λαμαρίνες κατασκευασμένα όπως λαμαρίνα χαλκού η σίδερου, σήμερα είναι συνήθως από πλαστικά όπως PP ή PET. Πολλά κάνιστρα είναι ακατάλληλα για τρόφιμα, ενώ δεν είναι τυποποιημένα σε μέγεθος ή χωρητικότητα.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το "Wehrmacht-Einheitskanister" για 20 λίτρα καυσίμου στα μέσα της δεκαετίας του 1930 για τη γερμανική Βέρμαχτ και αναπτύχθηκε σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές και βορειοαφρικανικές θέατρα του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου να βρεθεί. Αυτά τα μεταλλικά κουτιά εξακολουθούν να παράγονται σε μεγάλες ποσότητες σε πολλές χώρες.

Μέχρι την ανάπτυξη του τριγώνου της μονάδας βολικό δεξαμενή καυσίμου από δοχείο σφραγίδα λαμαρίνα με ποσότητες 2,5 έως 20 λίτρα, στην πολιτική και στρατιωτική χρήση ήταν κοινή. Η μονάδα του στρατού αποτελείται από ανάγλυφα και τσίγκινα δοχεία και αναπτύχθηκε μετά από πρόσκληση για την 1935/36 και του σιδήρου λειτουργεί εταιρεία Mueller Co Ltd στο Schwelm, Βεστφαλίας, υπό την διεύθυνση του Vinzenz Grünvogel πράσινο. Το 1936 μια σειρά 5.000 μονάδων για τη δοκιμή, ήρθε προς τα στρατεύματα. Η Γενική στρατός απελευθέρωσης (AHM) αριθ. 324 της 8 Ιούλιος του 1937 ήταν η επίσημη έναρξη.
Το 1937 έλαβε την τελική του μορφή από την εταιρεία Ambi Budd (ABP). Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, την Ελβετία και την Ιταλία, επίσης, χρησιμοποιείται η μονάδα μπορεί. Επίσης, για το βρετανικό στρατό, έφυγε από το Βρετανικό Υπουργείο Πολέμου για να εισαγάγει πανομοιότυπα δοχεία. Με την απόβαση των Συμμάχων, τον Ιούλιο του 1944, τεράστια ποσά των εμπορευματοκιβωτίων έφτασε στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Εκτέλεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το πρωτότυπο μοντέλο είχε και στις δύο πλευρές ενός απλού, σε σχήμα σταυρού embossment για την ενίσχυση της πλάκας και έγινε σε περίπου 1941ο Τα νεότερα μοντέλα με βελτιωμένο προφίλ έχει παραχθεί για την γερμανική Βέρμαχτ και των Waffen-SS 1939 - 1945 από 19 κατασκευαστές σε μεγάλες ποσότητες. Από το 1940 υπήρχε επίσης ένα δοχείο μονάδα για 20 λίτρα νερού. Η μονάδα επέτρεψε δοχείο ανεφοδιασμού των οχημάτων, χωρίς την πρόσθετη χρήση του εργαλείου ή χωνί.

Τα δοχεία ήταν Βρετανοί και ως σύντμηση ID W ↑ D (για τη βρετανική War Department, που ονομάζεται έτσι από το σύμβολο: «Broad Arrow»), που είναι γνωστές στην καθομιλουμένη ως ονομάζεται Jerrycan. Αν και οι Βρετανοί μπορούν να διαβιβάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παράγεται μια άλλη δεξαμενή καυσίμου.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]