Θίοντορ Λονγκ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θίοντορ Λονγκ
Ο Θίοντορ Ρούφους "Τέντι" Λονγκ.
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση15  Σεπτεμβρίου 1947[1]
Μπέρμιγχαμ (Αλαμπάμα)[2]
ΚατοικίαΑτλάντα
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος170 cm Edit this on Wikidata
Βάρος78 kg Edit this on Wikidata
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταστέλεχος αθλητισμού
professional wrestling referee
επαγγελματίας παλαιστής[3][4]
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςWWE Hall of Fame
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Θίοντορ Ρούφους «Τέντι» Λονγκ (γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1947) είναι Αμερικανός πρώην επαγγελματίας παλαιστής, μάνατζερ παλαιστών, πρώην διαιτητής αγώνων επαγγελματικής πάλης και τηλεοπτική προσωπικότητα της επαγγελματικής πάλης.

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

NWA & WCW[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Λονγκ ξεκίνησε ως υπηρετικό προσωπικό για παλαιστές το 1985. Συνέχισε ως διαιτητής στην εταιρεία NWA και διεύθυνε σπουδαίους αγώνες. Έγινε ξεχωριστός, όταν απέκτησε χαρακτήρα αντιπαθητικού προς το κοινό διαιτητή, με τις αποφάσεις του. Κόστισε σε πολλούς αγαπητούς παλαιστές, νίκες και τελικά απολύθηκε σεναριακά, για να συνεχίσει ως μάνατζερ παλαιστών. Εκτός του NWA, εμφανίστηκε και στο WCW. Έγινε μάνατζερ για πολλούς παλαιστές, γνωστούς και ανερχόμενους.

WWE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο εξαιρετικός του χαρακτήρας, τον οδήγησε το 1999, στην πιο ισχυρή εταιρεία πάλης, το WWE. Εκεί, επέστρεψε σε ρόλο διαιτητή, όπου έμεινε ως το 2002. Από το 2002 ως το 2004, έγινε μάνατζερ και στην εταιρεία του WWE, για τους Μαρκ Χένρι, Ντι Λο Μπράουν, Ρόντεϊ Μακ και άλλους.

Γενικός Διευθυντής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2004 έγινε Γενικός Διευθυντής του σόου SmackDown και είχε ρόλο συμπαθητικό προς το κοινό, λόγω του ότι έδινε στους θεατές αυτό που ήθελαν να δουν. Ο Λονγκ είχε μια κόντρα με τον Έρικ Μπίσοφ το 2005, όταν και πάλεψαν για να λύσουν τις διαφορές τους. Το 2007 έγινε Βοηθός της νέας Γενικής Διευθύντριας, Βίκι Γκερέρο και έφυγε από αυτή την θέση το 2008, για να αναλάβει την διεύθυνση του σόου ECW. Εκεί έμεινε για έναν χρόνο, αφού το 2009 η θέση του Γενικού Διευθυντή του SmackDown, έμεινε κενή και ανέλαβε εκ νέου το σόου. Το 2012 ο Λονγκ ξεκίνησε μια κόντρα με τον Γενικό Διευθυντή του Raw, Τζον Λορινάιτις, ο οποίος μέσω αγώνα παλαιστών της επιλογής τους, νίκησε και κέρδισε το δικαίωμα να είναι Γενικός Διευθυντής και σε Raw και σε SmackDown. Μετά την απόλυση του Λορινάιτις, την διεύθυνση του SmackDown ανέλαβε ο Μπούκερ Τι και ο Λονγκ έγινε ο κυριότερος σύμβουλος του. Αφού δεν χρησιμοποιήθηκε για ένα χρόνο, αποδεσμεύτηκε τον Ιούνιο του 2014 όταν δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]