Η Κοκκινοσκουφίτσα (ταινία)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Κοκκινοσκουφίτσα
Red Riding Hood
ΣκηνοθεσίαΚάθριν Χάρντγουικ
ΠαραγωγήΛεονάρντο Ντι Κάπριο
Τζένιφερ Ντέιβιντσον Κίλοραν
Τζούλυ Γιορν
ΣενάριοΝτέιβιντ Λέσλυ Τζόνσον
ΠρωταγωνιστέςΑμάντα Σάιφρεντ
Γκάρι Όλντμαν
Μπίλυ Μπερκ
Σάιλο Φερνάντεζ
Μαξ Άιρονς
Βιρτζίνια Μάντσεν
Λούκας Χας
Τζούλι Κρίστι
ΜουσικήΜπράιαν Ρέιτζελ
Άλεξ Χεφς
ΦωτογραφίαΜάντι Γουόκερ
ΜοντάζNancy Richardson
Εταιρεία παραγωγήςWarner Bros.[1] και Appian Way Productions
ΔιανομήWarner Bros. και Netflix
Πρώτη προβολήΗνωμένες Πολιτείες
11 Μαρτίου 2011
Ελλάδα
28 Απριλίου 2011
Διάρκεια100 λεπτά
ΠροέλευσηΚαναδάς και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Προϋπολογισμός$42 εκατομμύρια
Ακαθάριστα έσοδα$89.162.162

Η Κοκκινοσκουφίτσα (πρωτότυπος τίτλος: Red Riding Hood) είναι αμερικανικό θρίλερ παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία της Κάθριν Χάρντγουικ και σενάριο του Ντέιβιντ Λέσλι Τζόνσον, σεναριογράφος της ταινίας τρόμου Orphan. Βασίζεται στο κλασικό παραμύθι Η Κοκκινοσκουφίτσα των Αδελφών Γκριμ.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για δεκαετίες, οι κάτοικοι του μεσαιωνικού χωριού Ντάγκερχορν έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν με ένα λυκάνθρωπο, που κάνει την εμφάνισή του όταν έχει πανσέληνο, προσφέροντάς τους θυσίες ζώων για να καταλαγιάσουν την όρεξή του. Όταν όμως η πανσέληνος γίνεται κόκκινη, ο λυκάνθρωπος καταπατά τη συμφωνία και παίρνει τη ζωή ενός συνανθρώπου τους.

Το θύμα αυτή τη φορά είναι η μεγαλύτερη αδελφή της Βάλερι (Αμάντα Σάιφρεντ), μιας όμορφης νεαρής κοπέλας, που έχει μόλις μάθει ότι οι γονείς της έχουν κανονίσει να την παντρέψουν με τον Χένρι (Μαξ Άιρονς), γόνο της πιο πλούσιας οικογένειας της πόλης, για να ξεπληρώσουν το χρέος τους στον πατέρα του. Αλλά στην καρδιά της Βάλερι υπάρχει χώρος μόνο για τον Πίτερ (Σάιλο Φερνάντεζ), ένα φτωχό ξυλοκόπο που αγαπά εδώ και πολλά χρόνια.

Για να αποφύγει το χωρισμό, το ζευγάρι σχεδιάζει να το σκάσει, αλλά η τρομακτική παρουσία του λυκανθρώπου τους αλλάζει τα σχέδια. Καθώς η πόλη διψά για εκδίκηση, καλεί στο Ντάγκερχορν το διάσημο κυνηγό λυκάνθρωπων, τον Πάτερ Σόλομον (Γκάρι Όλντμαν) προκειμένου να τους δώσει διέξοδο στο πρόβλημά τους. Αλλά η άφιξη του Σόλομον μόνο μεγαλύτερη αναταραχή φέρνει, καθώς προειδοποιεί τους κατοίκους, ότι ο λυκάνθρωπος παίρνει ανθρώπινη μορφή τη μέρα, και συνεπώς θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ανάμεσά τους. Κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας. Πανικός καταλαμβάνει την πόλη, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται κάθε φορά που το φεγγάρι γίνεται κόκκινο, σπέρνοντας τη διχόνοια στην κλειστή κοινωνία του Ντάγκερχορν. Στο μεταξύ, η Βάλερι ανακαλύπτει ότι έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με το λυκάνθρωπο, γεγονός που τους φέρνει κοντά, κάνοντάς την, ταυτόχρονα, ύποπτη και δόλωμα.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Υποδοχή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εφημερίδα Daily Express ανέφερε ότι "Η πλοκή έχει απίστευτο σασπένς στο στιλ της Αγκάθα Κρίστι –ο ένοχος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε!».[2] Επίσης, η Tolucan Times δήλωσε πως "Η Κοκκινοσκουφίτσα δεν είναι ταινία τρόμου ή «αντίπαλος» του Λυκόφως. Είναι ταινία μυστηρίου, και μάλιστα πολύ καλή, με εξαιρετικές ερμηνείες, ρυθμό και ατμόσφαιρα".[3]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. stopklatka.pl/film/dziewczyna-w-czerwonej-pelerynie. Ανακτήθηκε στις 19  Μαΐου 2016.
  2. «Red Riding Hood film review and trailer». Express.co.uk (στα Αγγλικά). 15 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2019. 
  3. «Red Riding Hood». www.tonymedley.com. Ανακτήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]