Ζίγκφριντ Μέλτζικ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ζίγκφριντ Μέλτζικ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση12  Ιουλίου 1940
Βρότσλαβ
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταποδοσφαιριστής
προπονητής ποδοσφαίρου

Ο Ζίγκφριντ Μέλτζικ (Siegfried Melzig, γερμανική προφορά Ζίγκφριντ Μέλτσιγκ) γεννήθηκε στις 12 Ιουλίου 1940 στο Βρότσουαφ (γερμ. Breslau) της σημερινής Πολωνίας. Είναι παλαίμαχος Γερμανός ποδοσφαιριστής και προπονητής. Στην αρχή της σεζόν 1979-80 εργάστηκε ως προπονητής στον τότε κυπελλούχο Ελλάδος Πανιώνιο. Σήμερα ζει ως συνταξιούχος στο Μπόπαρτ (Boppart) της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Ποδοσφαιριστής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως ποδοσφαιριστής ήταν τερματοφύλακας. Ως επαγγελματίας αγωνίστηκε μόνο τη σεζόν 1963-64 για δέκα ματς με τη Βάισεναου (SV Weisenau) στο ΝΔ όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος (Regionalliga Südwest). Έπαιξε επίσης για μερικές σεζόν στην ΣΦ Μέπεν (SV Meppen).

Προπονητής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ως προπονητής εργάστηκε κυρίως σε ομάδες της Β΄ κατηγορίας της Γερμανίας. Ξεκίνησε τη σεζόν 1976-77 στην Οσναμπρύκ (VfL Osnabrück). Το Μάιο του 1977 προσλήφθηκε από την Μπόνερ ΣΚ (Bonner SC) και τον Αύγουστο υπέγραψε στην Μπάιερ Ύρντινγκεν (Bayer Uerdingen), στην οποία έμεινε μιάμισι αγωνιστική περίοδο έως και τον Οκτώβριο της σεζόν 1978-79 (τελικά ο σύλλογος προβιβάστηκε στη Μπούντεσλιγκα).

Το καλοκαίρι του 1979 ήρθε στην Ελλάδα για να εργαστεί στον τότε κυπελλούχο Ελλάδος Πανιώνιο, τον οποίο οδήγησε σε εντυπωσιακή πρόκριση επί της ολλανδικής Τβέντε στον α΄ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων έπειτα από συντριπτική νίκη με 4-0 στο Στάδιο Νέας Σμύρνης και ανώδυνη ήττα με 1-3 στο Ένσεντε. Στο β΄ γύρο η ομάδα του νίκησε 1-0 τη σουηδική Γκέτεμποργκ, αλλά αποκλείστηκε χάνοντας με 0-2 στη ρεβάνς της Σουηδίας. Μετά τον αποκλεισμό η ομάδα της Ν. Σμύρνης δεν είχε καλή πορεία ούτε στο πρωτάθλημα και στη μέση της σεζόν ο Μέλτζικ αντικαταστάθηκε από τον Λάκη Πετρόπουλο.

Την επόμενη σεζόν 1980-81 δούλεψε στη Χόμπουργκ, από τον Μάρτιο του 1982 στη Φράϊμπουργκερ ΦΚ, το 1982-83 στη Ντούισμπουργκ και από τον Φεβρουάριο 1984 στη Ροτ-Βάις Έσσεν. Στη Β΄ κατηγορία εργάστηκε επίσης το 1989-90 στην Μπαϊρόιτ (SpVgg Bayreuth) και το 1991 στην Πρόισεν Μύνστερ (Preußen Münster).

Σύλλογοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]