Ευρωλίγκα ανδρών 1998-99

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ευρωλίγκα 1998–1999
ΔιοργάνωσηFIBA Euroleague
ΆθλημαΚαλαθοσφαίριση
Final Four
Πρώτη θέση Ζάλγκιρις
Δεύτερη θέση Κίντερ Μπολόνια
Τρίτη θέση Ολυμπιακός
Τέταρτη θέση Φορτιτούντο Μπολόνια
Βραβεία
Final Four MVP Τάιους Έντνι
Περίοδοι

Το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης καλαθοσφαίρισης ανδρών (και τρίτο σαν Ευρωλίγκα ανδρών) της περιόδου 1998-99, ήταν η 42η διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού. Διεξήχθη σε δυο στάδια με φάσεις ομίλων (στο κάθε στάδιο υπήρχαν 4 όμιλοι), απ' το δεύτερο εκ των οποίων προέκυψαν τα 8 ζευγάρια της φάσης των «16» (1o βήμα των Play-Off). Ακολούθησαν τα προημιτελικά (2ο βήμα των Play-Off) και τελικά το «φάιναλ-φορ», που έλαβε χώρα στο Μόναχο, το διήμερο 20 Απριλίου-22 Απριλίου 1999.

Στις 4 καλύτερες ομάδες προκρίθηκαν δυο συμπολίτες ιταλικοί σύλλογοι, η Κίντερ Μπολόνια και η Τιμσίστεμ Φορτιτούντο Μπολόνια, ο Ολυμπιακός Πειραιώς και, για πρώτη φορά στα χρονικά, η λιθουανική Ζαλγκρίρις Κάουνας. Μάλιστα η τελευταία έκανε και τη μεγάλη έκπληξη, σαρώνοντας τον πρωταθλητή Ευρώπης του 1997 Ολυμπιακό στον ημιτελικό και υποτάσσοντας με σχετική άνεση την Κίντερ Μπολόνια στον Τελικό.[1]

  • Ημιτελικοί: Κίντερ-Τιμσίστεμ 62-57, Ζάλγκιρις-Ολυμπιακός 87-71
  • Τελικός: Ζάλγκιρις-Κίντερ 82-74
  • 3η-4η θέσεις: Ολυμπιακός-Τιμσίστεμ 74-63


Η σύνθεση της Ζάλγκιρις: Τάιους Έντνι και Άντονι Μπάουι (ΗΠΑ), Γίρι Ζίντεκ (Τσεχία), Σαούλιους Στομπέργκας, Τόμας Μασιούλις, Εουρέλιους Ζουκάουσκας και Μιντάουγκας Ζουκάουσκας, Ντάινιους Αντομάιτις, Ντάριους Μασκολιούνας, Κεστούτις Σεστόκας.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]