Ελισάβετ Σαχτούρη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ελισάβετ Σαχτούρη
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ελισάβετ Σαχτούρη (Ελληνικά)
Γέννηση20ος αιώνας[1]
ΥπηκοότηταΕλλάδα
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης στο Άμχερστ
Ιστοσελίδα
http://www.sahtouris.com/
Επιστημονική σταδιοδρομία
Ιδιότηταβιολόγος και συγγραφέας

Η Ελισάβετ Σαχτούρη είναι Ελληνοαμερικανίδα εξελικτική βιολόγος, φουτουρίστρια, σύμβουλος επιχειρήσεων, διοργανώτρια εκδηλώσεων και σύμβουλος των Ηνωμένων Εθνών για θέματα αυτοχθόνων πληθυσμών. Είναι διάσημη λέκτορας, προσωπικότητα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, συγγραφέας των βιβλίων EarthDance, Biology Revisioned, το οποίο έγραψε μαζί με τον Γουίλις Χάρμαν, και A Walk Through Time: From Stardust To Us.

Ήταν καλεσμένη στην Κίνα από την Εθνική Επιστημονική Ένωση της Κίνας και οργάνωσε τη Γιορτή της Γης το 2000 στην Αθήνα. Συμμετείχε στο συνέδριο Ανθρωπότητα 3000 του Ιδρύματος για το Μέλλον και στο σεμινάριο Synthesis Dialogues με τον Δαλάι Λάμα στη Νταραμσάλα. Είναι σύμβουλος εταιριών και κυβερνητικών οργανισμών στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, και τις Η.Π.Α..

Η Δόκτωρ Σαχτούρη τελείωσε τη μεταδιδακτορική εργασία της στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη και δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης και στο MIT. Ήταν επιστημονική συγγραφέας για την τηλεοπτική σειρά Horizon.

Έζησε κυρίως στην Ελλάδα και στις Περουβιανές Άνδεις. Προσπαθεί να προωθήσει ένα όραμα που πιστεύει ότι θα έχει ως αποτέλεσμα μια καλύτερη ποιότητα ζωής για την ανθρωπότητα, με αρμονία μέσα στα μεγαλύτερα οικοσυστήματα της Γης και του Σύμπαντος.

Έχει διοργανώσει τα σεμινάρια Γαία μαζί με τους συνεργάτες της Τζέιμς Λάβλοκ (James Lovelock) και Λιν Μαργκούλις (Lynn Margulis).

Αρθρογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βιβλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κείμενα online[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το άρθρο βασίστηκε στο αντίστοιχο άρθρο της αγγλικής Βικιπαίδειας.