Εκκλησία Hillsong

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Το λογότυπο της Εκκλησίας Hillsong

Η Εκκλησία Hillsοng (αγγλ. Hillsong Church, πρώην Hills Christian Life Centre) είναι μια πεντηκοστιανή χριστιανική εκκλησία (συγκαταλέγεται στις λεγόμενες "megachurches"), που συνδέεται με τις Συνάξεις του Θεού και είναι μέλος των Αυστραλιανών Χριστιανικών Εκκλησιών. Ποιμένας της είναι ο Μπράιαν Χιούστον.

Η Εκκλησία Hillsong στο Σίδνεϋ

Το κέντρο της είναι στην πανεπιστημιούπολη Hills, κοντά στο Κάστρο Hill, βορειοανατολικά του Σίδνεϋ στην Αυστραλία. Επίσης υπάρχει και μια συνάθροιση στο κέντρο του Σίδνεϋ. Άλλες εκκλησίες Hillsong βρίσκονται στο Λονδίνο, το Παρίσι, και το Κίεβο. Από τον Μάρτιο του 2007, τρεις φορές κάθε μήνα, στη Μόσχα, διοργανώνονται «Hillsong nights» με τη συνδρομή της εκκλησίας του Κιέβου. Στο Βερολίνο προετοιμάζεται η ίδρυση μιας εκκλησίας με την συνεργασία μιας ομάδας Γερμανών χριστιανών.

Μόνο στην κεντρική Εκκλησία Hillsong στην Αυστραλία υπολογίζεται πως κάθε Κυριακή οι προσερχόμενοι πιστοί ξεπερνούν τις 20.000.

Η Εκκλησία Hillsong είναι πολύ γνωστή για τις «Conferences»[1] που διοργανώνει τρεις φορές τον χρόνο και λαμβάνουν μέρος δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, καθώς και για τους ύμνους της που κυκλοφορούν σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και χρησιμοποιούνται από το μεγαλύτερο φάσμα του χριστιανικού κόσμου.

Στις 17 Ιουλίου 2006 ένας από τους «υπεύθυνους λατρείας» της Εκκλησίας Hillsong, ο Ρούμπεν Μόργκαν έδωσε μια λατρευτική συναυλία[2] στην αίθουσα της Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού Αθηνών, όπου παραβρέθηκαν χριστιανοί όλων των «αποχρώσεων».

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βλέπε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]