Εθνόσημο του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το εθνόσημο του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις καθιερώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1967. Αυτό είναι άσπρο με κόκκινο σιρίτι, δύο λουλούδια poinciana, και ένα πλοίο. Σε περίοπτη θέση είναι σε γαλάζιο χρώμα το κεφάλι ενός Καραΐβου εν μέσω του γαλλικού συμβόλου, των κρίνων φλερ-ντε-λι και του ρόδου της Αγγλίας. Οι υποστηρικτές είναι δύο πελεκάνοι, που κρατούν έναν κοκκοφοίνικα και ένα ζαχαροκάλαμο και το πάνω μέρος είναι μία δάδα την οποία κρατάει ένα χέρι λευκό και ένα χέρι σκουρόχρωμο. Το ρητό είναι Unity in Trinity.

Μια περικεφαλαία με τα όπλα ενός πύργου βρίσκεται στο πάνω μέρος και σε αυτήν στηρίζεται η δάδα. Ο πυρσός συμβολίζει τον αγώνα και τον πόθο για ελευθερία από ένα λαό διαφορετικής εθνικής προέλευσης, ο οποίος όμως είναι ενωμένος για έναν κοινό σκοπό.

Τα σύμβολα είναι τέτοια που εκπροσωπούν και τις δύο μεγάλες εθνικότητες στη νησιωτική χώρα, δηλαδή τους Βρετανούς και τους Γάλλους.[1].


Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Permanent Mission of Saint Kitts and Nevis». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 21 Ιουνίου 2007. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2007.