Εθνική Βενεζουέλας (ποδόσφαιρο ανδρών)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Βενεζουέλα
Χώρα/περιοχή
που εκπροσωπεί
Βενεζουέλα
ΠροσωνύμιοLa Vinotinto
(Το Κόκκινο Κρασί)
Los Llaneros (Οι Πεδινοί)
ΟμοσπονδίαΟμοσπονδία Ποδοσφαίρου Βενεζουέλας
ΣυνομοσπονδίαΚΟΝΜΕΜΠΟΛ (Ν. Αμερική)
Κωδικός ΦΙΦΑVEN
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
Πρώτη εμφάνιση
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram
Commons page Πολυμέσα σχετικά με την ομάδα

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βενεζουέλας εκπροσωπεί τη Βενεζουέλα στις διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και τελεί υπό τον έλεγχο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Βενεζουέλας, η οποία είναι υπεύθυνη για το άθλημα στη χώρα.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συμμετείχε για πρώτη φορά σε προκριματική φάση για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966. Έως και τότε δε συμμετείχε, ενώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να προκριθεί σε τελική φάση του θεσμού. Όσον αφορά το Κόπα Αμέρικα, έχει συμμετάσχει σε 14 τελικές φάσεις, με καλύτερη θέση την 4η που κατέλαβε το 2011.

Στάδιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έδρα της δεν είναι ένα συγκεκριμένο στάδιο. Στα επίσημα παιχνίδια συνηθίζει να επιλέγει ανάμεσα σε τρία, το "Πολιντεπορτίβο Κατσαμάι" (41.600 θέσεις) που βρίσκεται στο Πουέρτο Ορντάς, το "Στάδιο Χοσέ Αντόνιο" (37.485 θέσεις) που βρίσκεται στο Ανσοατένγκι. Τρίτο, και το Στάδιο Πουέμπλα Νουέβο (38.755 θέσεις) που βρίσκεται στο Σαν Κριστόμπαλ.

Στατιστικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρώτος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών σε συμμετοχές για το συγκρότημα της Βενεζουέλας είναι ο Χουάν Αράνγκο με 129 εμφανίσεις και πρώτος σκόρερ είναι ο Χοσέ Σαλομόν Ροντόν με 34 γκολ.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]