Εδουάρδο Παλόμο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Εδουάρδο Παλόμο
Γέννηση13  Μαΐου 1962[1]
Πόλη του Μεξικού
Θάνατος6  Νοεμβρίου 2003[1]
Λος Άντζελες
Αιτία θανάτουέμφραγμα του μυοκαρδίου
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Ιδιότηταηθοποιός τηλεόρασης
ΣύζυγοςΚαρίνα Ρίκο (1994–2003)
Όργαναφωνή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Εδουάρδο Παλόμο (Eduardo Estrada Palomo, Πόλη του Μεξικού, 13 Μαΐου 1962 - Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, 6 Νοεμβρίου 2003) ήταν Μεξικανός ηθοποιός. Ο Παλόμο έγινε διάσημος σε όλο το Μεξικό και τη Λατινική Αμερική μετά από την ενσάρκωση το 1993 του Juan del Diablo στο Corazón Salvaje (Αιμέ Αγάπη Μου).

Ο Παλόμο ο οποίος άρχισε να παίζει στο θέατρο στην ηλικία 12, βρήκε τη φήμη με την επιτυχία του Corazón Salvaje. Συνέχισε να κάνει διάφορες άλλες επιτυχείς σαπουνόπερες και ταινίες στο Μεξικό. Ήταν αποφασισμένος να μην παίξει σε οποιαδήποτε άλλη τηλενουβέλα μετά τη Ramona (Κέιτ ντελ Καστίγιο ήταν η συν-πρωταγωνίστρια) αλλά η συνέχεια του Corazón Salvaje ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αρνηθεί. Εργαζόταν σε μια παραγωγή στο Λος Άντζελες όταν πέθανε.

Ο Παλόμο πρωταγωνίστησε σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως "Arrested Development" και "Kingpin". Η τελευταία ταινία του ήταν A Day Without a Mexican.

Ήταν γιος του Χεσούς Εστράδα και της Μιλίσα Παλόμο, ο αδελφός του Χεσούς και της Σουσάνα, παντρεύτηκε την τραγουδίστρια/ηθοποιό Καρίνα Ρίκο στις 26 του Νοεμβρίου του 1994. Είχαν δύο παιδιά, μια κόρη, την Φιόνα (γεννημένη στις 12 Οκτωβρίου 1998) και ένα γιο, τον Λούκα (γεννημένος στις 15 Οκτωβρίου 2000)

Μετακόμισε από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεξικό για να ακολουθήσει καριέρα στο Χόλιγουντ πριν πεθάνει από καρδιακή προσβολή δειπνώντας σε ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]