ΕΡΤ Πύργου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΕΡΤ Πύργου

Οργανισμός: ΕΡΑ (Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ)
Έτος ιδρύσεως: 1954 - 1955
Έναρξη λειτουργίας: 1959
Τοποθεσία: Πύργος
Γλώσσα: Ελληνικά
Περιοχή εκπομπής: Νομός Ηλείας
Συχνότητα: Σμέρνα:
102.5 FM[1]
Ιστοσελίδα: ERT Echo

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Πύργου (ΕΡΤ Πύργου) είναι ο περιφερειακός σταθμός της Ηλείας, και μια αυτονομημένη μονάδα της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Είναι ένας από τους 19 τοπικούς σταθμούς της ΕΡΑ που συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους. Το πρόγραμμά του είναι κυρίως ενημερωτικό. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στον Πύργο.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστορία του σταθμού ξεκινά με την κατασκευή του πομπού του το 1954 με πρωτοβουλία του δήμαρχου. Η πρώτη εκπομπή του σταθμού γίνεται πέντε χρόνια αργότερα το 1959 υπό το όνομα Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πύργου. Το 1982 περνάει στα χέρια της ΕΡΤ για να μετονομαστεί σε ΕΡΑ Πύργου μέχρι τις 11 Ιουνίου 2013.

Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι, με συντριπτική πλειοψηφία, αποφάσισαν και συνέχισαν την εκπομπή του προγράμματός τους κανονικά. Δημιούργησαν και άλλη ιστοσελίδα κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ.

Έτσι έγινε μία από τις 19 τοπικές ΕΡΑ που συνεχίζει την λειτουργία της. Ωστόσο, στις 28 Απριλίου 2015 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία έγινε στις 11 Ιουνίου 2015, δύο χρόνια μετά το μαύρο, κι έτσι έγινε η επανέναρξή της, με όλες σχεδόν τις δομές της, συμπεριλαμβανομένη και η ΕΡΑ Πύργου αλλάζοντας το όνομά της σε ΕΡΤ Πύργου.[2]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]